Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти кажа и претходно дечкото, Господ нема има. Еден и единствен е.
Сатаната е тој кој меша прсти.
Ако е он еден и единствен и покрај него нема друго ништо и се произлегува од него кој го создал Сатанаил?
После ние сме биле криви што го слушаме :facepalm: :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако е он еден и единствен и покрај него нема друго ништо и се произлегува од него кој го создал Сатанаил?
После ние сме биле криви што го слушаме :facepalm: :)
Сатаната му избегал од контрола некако.

Угоре високо, удоле длабоко работава.
Немам јас одговори.

Мислам дека ZOTE е покомпетентен околу овие работи.

Ми се гледа доста начитан и добар познавач на религииве, барем христијанството, исламот и таа од Кина со змејовите.

Другиве на темиве не дадода добри одговори.

Јас ќе го почекам Зоте да видам што има да каже по твоево прашање.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
кој се тие што тоа го велат? Дали се тоа божји пратеници помазани од светитот дух?
Ух не знам дали се помазани од светиот дух. Не познавам до толку, дали некој е помазан или не.

Ама сите немуслимани го тврдат тоа - куранот е препишана и видоизменета библија, а ако не е така, тогаш било од Сатаната.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
кој се тие што тоа го велат? Дали се тоа божји пратеници помазани од светитот дух?
Да те прашам нешто...ако ти ја остават планетава да средиш некои работи дали би ја направил подобро место за живеење?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ух не знам дали се помазани од светиот дух. Не познавам до толку, дали некој е помазан или не.

Ама сите немуслимани го тврдат тоа - куранот е препишана и видоизменета библија, а ако не е така, тогаш било од Сатаната.
Јас како човек кое право го имам и веродостојност да кажам дека нешто е напишано од сатаната. Значи кога дошол господ исус христос со неговото знаење и учење ги уништил паганите. До пред него како се верувало?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас како човек кое право го имам и веродостојност да кажам дека нешто е напишано од сатаната. Значи кога дошол господ исус христос со неговото знаење и учење ги уништил паганите. До пред него како се верувало?
Епа сега кога ќе дојде вторпат ќе ги уништи ли сите расипани слуги на Сатаната?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Епа сега кога ќе дојде вторпат ќе ги уништи ли сите расипани слуги на Сатаната?
Ќе видиме што ќе се случи ако сме благословени да живеме во тоа време кога повторно ќе дојде а со него и царството небесно да се зацари на земјата.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ќе видиме што ќе се случи ако сме благословени да живеме во тоа време кога повторно ќе дојде а со него и царството небесно да се зацари на земјата.
Има ли информации во светите книги за времето на неговото доаѓање?

Нели рече дека имало пророци како Мухамед?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има ли информации во светите книги за времето на неговото доаѓање?

Нели рече дека имало пророци како Мухамед?
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 1

7 Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!

Значи во куранот е запишано пророштво кое на мухамед му го диктирал ангелот гаврил цела книга. Ајде да речеме дека мухамед е месија или гласник, или алатка на бога кој бил избран да го напише и да го прошири тоа на земјата како што биле пред него апостолите.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 1

7 Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!

Значи во куранот е запишано пророштво кое на мухамед му го диктирал ангелот гаврил цела книга. Ајде да речеме дека мухамед е месија или гласник, или алатка на бога кој бил избран да го напише и да го прошири тоа на земјата како што биле пред него апостолите.
Зошто Бог го избрал Мухамед, неписмен освојувач, човек кој извршил многу убиства во име на освојување на територии, и правел разно-разни гадости во својот живот?

Згора на тоа му диктирал цели 23 години во една пештера на брдо близу Мека, каде бил дозволен пристап само нему, и некој пат на Абу Бакр?

Значи 23 години нема сведок никаков ниту запис за симнувањето на Габриел меѓу народот, а уште помалку дека му диктирал нешто лично токму на Мухамед?

Исус бар своите чуда ги демонстрирал јавно, а не тајно, и неговото воскресение го виделе голем број сведоци.

Мухамед нит некој видел дека пишува нешто по диктат, нит било забележан некој знак дека се симнал ангел?

Сомнително многу, мораш да признаеш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зошто Бог го избрал Мухамед, неписмен освојувач, човек кој извршил многу убиства во име на освојување на територии, и правел разно-разни гадости во својот живот?

Згора на тоа му диктирал цели 23 години во една пештера на брдо близу Мека, каде бил дозволен пристап само нему, и некој пат на Абу Бакр?

Значи 23 години нема сведок никаков ниту запис за симнувањето на Габриел меѓу народот, а уште помалку дека му диктирал нешто лично токму на Мухамед?

Исус бар своите чуда ги демонстрирал јавно, а не тајно, и неговото воскресение го виделе голем број сведоци.

Мухамед нит некој видел дека пишува нешто по диктат, нит било забележан некој знак дека се симнал ангел?

Сомнително многу, мораш да признаеш.
Што да ти одговрам освен чудни се божјите патишта. Не можам да го псоредам апостол павле кој убивал христијани па псоел станал апостол но кој може да го разбере господ? Јас со читање на куранот ја осеќам истата енергија како што ја читам библијата. З амене тоа е доказ дека е од еден ист извор пишувана. Секој човек по своја слоободна воља треба да испитува и негова е одлуката во што ќе верува. Вистината е една и еден ден ќе видиме дали сум јас исправен или вие сте во право за ова што дискутираме.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што да ти одговрам освен чудни се божјите патишта. Не можам да го псоредам апостол павле кој убивал христијани па псоел станал апостол но кој може да го разбере господ? Јас со читање на куранот ја осеќам истата енергија како што ја читам библијата. З амене тоа е доказ дека е од еден ист извор пишувана. Секој човек по своја слоободна воља треба да испитува и негова е одлуката во што ќе верува. Вистината е една и еден ден ќе видиме дали сум јас исправен или вие сте во право за ова што дискутираме.
Се слагам јас со тоа.

Само барам начин, да и јас ја осетам истата енергија, која ти ја осеќаш?

Инаку, здрави били па видели, еден ден кој е во право.
--- надополнето: 16 август 2012 во 14:18 ---

И би те прашал, дали го сметаш апостол Павле за позитивна или негативна фигура во Христијанството и зошто?

И дали Христијанството по тебе е Павлеизам?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Се слагам јас со тоа.

Само барам начин, да и јас ја осетам истата енергија, која ти ја осеќаш?

Инаку, здрави били па видели, еден ден кој е во право.
--- надополнето: 16 август 2012 во 14:18 ---

И би те прашал, дали го сметаш апостол Павле за позитивна или негативна фигура во Христијанството и зошто?

И дали Христијанството по тебе е Павлеизам?
Мислам стварно чудни прашања ми псотавувате како да сум пред судија седнат. Дали е апостол павле во светата книга? тогаш каква личност е?

Kajgana Shop

На врв Bottom