Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Ти кажа и претходно дечкото, Господ нема има. Еден и единствен е.Oд кој господ?
Сатаната е тој кој меша прсти.
Ти кажа и претходно дечкото, Господ нема има. Еден и единствен е.Oд кој господ?
Ако е он еден и единствен и покрај него нема друго ништо и се произлегува од него кој го создал Сатанаил?Ти кажа и претходно дечкото, Господ нема има. Еден и единствен е.
Сатаната е тој кој меша прсти.
Сатаната му избегал од контрола некако.Ако е он еден и единствен и покрај него нема друго ништо и се произлегува од него кој го создал Сатанаил?
После ние сме биле криви што го слушаме
кој се тие што тоа го велат? Дали се тоа божји пратеници помазани од светитот дух?Некои велат дека лично Станата ја диктирал. Којзнае што е точно.
Ух не знам дали се помазани од светиот дух. Не познавам до толку, дали некој е помазан или не.кој се тие што тоа го велат? Дали се тоа божји пратеници помазани од светитот дух?
Да те прашам нешто...ако ти ја остават планетава да средиш некои работи дали би ја направил подобро место за живеење?кој се тие што тоа го велат? Дали се тоа божји пратеници помазани од светитот дух?
Јас како човек кое право го имам и веродостојност да кажам дека нешто е напишано од сатаната. Значи кога дошол господ исус христос со неговото знаење и учење ги уништил паганите. До пред него како се верувало?Ух не знам дали се помазани од светиот дух. Не познавам до толку, дали некој е помазан или не.
Ама сите немуслимани го тврдат тоа - куранот е препишана и видоизменета библија, а ако не е така, тогаш било од Сатаната.
Епа сега кога ќе дојде вторпат ќе ги уништи ли сите расипани слуги на Сатаната?Јас како човек кое право го имам и веродостојност да кажам дека нешто е напишано од сатаната. Значи кога дошол господ исус христос со неговото знаење и учење ги уништил паганите. До пред него како се верувало?
Ќе видиме што ќе се случи ако сме благословени да живеме во тоа време кога повторно ќе дојде а со него и царството небесно да се зацари на земјата.Епа сега кога ќе дојде вторпат ќе ги уништи ли сите расипани слуги на Сатаната?
Има ли информации во светите книги за времето на неговото доаѓање?Ќе видиме што ќе се случи ако сме благословени да живеме во тоа време кога повторно ќе дојде а со него и царството небесно да се зацари на земјата.
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАНИма ли информации во светите книги за времето на неговото доаѓање?
Нели рече дека имало пророци како Мухамед?
Зошто Бог го избрал Мухамед, неписмен освојувач, човек кој извршил многу убиства во име на освојување на територии, и правел разно-разни гадости во својот живот?ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 1
7 Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!
Значи во куранот е запишано пророштво кое на мухамед му го диктирал ангелот гаврил цела книга. Ајде да речеме дека мухамед е месија или гласник, или алатка на бога кој бил избран да го напише и да го прошири тоа на земјата како што биле пред него апостолите.
Што да ти одговрам освен чудни се божјите патишта. Не можам да го псоредам апостол павле кој убивал христијани па псоел станал апостол но кој може да го разбере господ? Јас со читање на куранот ја осеќам истата енергија како што ја читам библијата. З амене тоа е доказ дека е од еден ист извор пишувана. Секој човек по своја слоободна воља треба да испитува и негова е одлуката во што ќе верува. Вистината е една и еден ден ќе видиме дали сум јас исправен или вие сте во право за ова што дискутираме.Зошто Бог го избрал Мухамед, неписмен освојувач, човек кој извршил многу убиства во име на освојување на територии, и правел разно-разни гадости во својот живот?
Згора на тоа му диктирал цели 23 години во една пештера на брдо близу Мека, каде бил дозволен пристап само нему, и некој пат на Абу Бакр?
Значи 23 години нема сведок никаков ниту запис за симнувањето на Габриел меѓу народот, а уште помалку дека му диктирал нешто лично токму на Мухамед?
Исус бар своите чуда ги демонстрирал јавно, а не тајно, и неговото воскресение го виделе голем број сведоци.
Мухамед нит некој видел дека пишува нешто по диктат, нит било забележан некој знак дека се симнал ангел?
Сомнително многу, мораш да признаеш.
Се слагам јас со тоа.Што да ти одговрам освен чудни се божјите патишта. Не можам да го псоредам апостол павле кој убивал христијани па псоел станал апостол но кој може да го разбере господ? Јас со читање на куранот ја осеќам истата енергија како што ја читам библијата. З амене тоа е доказ дека е од еден ист извор пишувана. Секој човек по своја слоободна воља треба да испитува и негова е одлуката во што ќе верува. Вистината е една и еден ден ќе видиме дали сум јас исправен или вие сте во право за ова што дискутираме.
Што да ти одговрам освен чудни се божјите патишта. Не можам да го псоредам апостол павле кој убивал христијани па псоел станал апостол но кој може да го разбере господ? Јас со читање на куранот ја осеќам истата енергија како што ја читам библијата. З амене тоа е доказ дека е од еден ист извор пишувана. Секој човек по своја слоободна воља треба да испитува и негова е одлуката во што ќе верува. Вистината е една и еден ден ќе видиме дали сум јас исправен или вие сте во право за ова што дискутираме.
Мислам стварно чудни прашања ми псотавувате како да сум пред судија седнат. Дали е апостол павле во светата книга? тогаш каква личност е?Се слагам јас со тоа.
Само барам начин, да и јас ја осетам истата енергија, која ти ја осеќаш?
Инаку, здрави били па видели, еден ден кој е во право.
--- надополнето: 16 август 2012 во 14:18 ---
И би те прашал, дали го сметаш апостол Павле за позитивна или негативна фигура во Христијанството и зошто?
И дали Христијанството по тебе е Павлеизам?