Фан Клуб: Арсенал

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
А бе какви титули какви бакрачи. Платата е пресудна. Најголемиот проблем ни е неконкурентноста во платите, не можеме да се рамниме во тој поглед со некои клубови и затоа ни бегаат играчи. Разликите во пари исплатени за плати со другите конкуренти во лигата и не се баш така занемарливи.
23 милиони од трансферот и 6те од платата на ван Перси му носи на Арсенал заработка од скоро 30 милки, пари кои не се за занемарување и не би требало да се испуштат.
И на крај најбитно, не вреди човек да се нервира за работи кои не може да ги промени. Си гледаме фудбалче од сабота, со нервози ли со радости....скоро небитно,:) битно интересно ќе ни биде.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Ајде момци да погледнеме на добрата страна , е тек сезонава ќе гледаме дербиња со Ѓаволите,со еден тон емоции на терен.
Иначе моете мислење више одамна е кажано и не сте свесни кој мерак ми се напраи што имав шанса да бидам дел од тие што му свиреа не педерот на неговиот последен настап во Келн.
Вауууу сабота почиња конечно првенствово :drk:.... Поз дечки и бег бриге, сега дури сме појаки!!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
--- надополнето: 16 август 2012 во 00:56 ---
Сакам да споделам еден пост што го прочитав на ФБ -
" Незнам само како може да постојат вакви луѓе... Па 8 години да играш за еден клуб, да изедеш еден ТОН ..... за тоа колку го сакаш тој клуб, таа филозофија, тој менаџер, да си и те како свесен за тоа што клубот го направил за тебе... и на крај да отидеш у еден од најлутите ривали, во истата лига, да облечеш друг дрес со друг амблем, клуб со друга историја и други навивачи што пред тоа те свиреле и пцуеле, и да играш против своите, да им свртиш грб на сите што пееле за тебе, те поддржувале, те обожавале, ПРЕРАНО те направиле легенда, (Исто како да играш против фамилијата твоја, против мајка ти и татко ти) ... Епа неможам да сфатам... НЕМА ПАРИ што можат да ме купат !!! НЕМА!!! ... ама сите така не размислуваме... ЖАЛНО...МНОГУ ЖАЛНО ! Гледа Господ ! ;) "

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Дефинитивно нема повеќе фанови во бордот,се собрале бизнисмени само на пари мислат фудбалските емоции ги забораваат,ноа копилено Питер Хил-вуд неможам да го смислам.Сакам Дин да се врати и верувам дека се ке тргне како шо треба...За тим со најскапи билети добро им возвраќа на навивачите,со прадавање на најдобриот играч на директен ривал.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Уште нема ништо од Фримпонг на твитер? Хмм, чудно. :icon_lol:

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Зошто е секогаш крив играчот што си оди?
Кажав и претходно, таква гнасна бизнис машинерија е тоа бордот што гледа да извади нешто. Гнаси!
--- надополнето: 16 август 2012 во 00:56 ---
Сакам да споделам еден пост што го прочитав на ФБ -
.....Епа неможам да сфатам... НЕМА ПАРИ што можат да ме купат !!! НЕМА!!! ... ама сите така не размислуваме... ЖАЛНО...МНОГУ ЖАЛНО ! Гледа Господ ! ;) "
Токму така брат, бедно чувство. Било каде, ама Манчестер? Скапаница!
Кога жена ми ми вика кој е тој сељак да отиде од Арсенал во Манчестер (го знае РВП пошто го пеев!) што да кажам?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дефинитивно нема повеќе фанови во бордот,се собрале бизнисмени само на пари мислат фудбалските емоции ги забораваат,ноа копилено Питер Хил-вуд неможам да го смислам.Сакам Дин да се врати и верувам дека се ке тргне како шо треба...За тим со најскапи билети добро им возвраќа на навивачите,со прадавање на најдобриот играч на директен ривал.
Да да сигурно уште тој ни треба, со неговото продавање на акциите отиде работата во бестрага во арсенал, плус сите играчи што заминаа во последниве 2-3 год, неговиот син им е агент (Насри, Клиши, Адебајор....) мислам и на Сонг дека му е агент.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ако се реализира ова кажете му двапати фала на ВанПерси;)
Абе реално ако гледаме, РВП имаше страшна сезона лани и којзнае дали ќе ја повтори. Сега веќе можам да кажам, не дај боже :D. Знае лесно да се повреди, и може да не изигра како што се очекува. Не дека Венгер не знае што прави, али сепак боли трансферов. Ќе видиме, времето ќе покаже.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Без нервози само ке биде добро осекам АРСЕНАЛ ке си биде АРСЕНАЛ и без гнасниот

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Запази го ова:

It is understood Van Persie was encouraged by the arrivals of Germany forward Lukas Podolski,France striker Olivier Giroud and Spain midfielder Cazorla - to the point where he was open to the idea of staying with or without a new contract.
But Wenger pulled him aside shortly beforeSunday's friendly victory over Cologne, told him he would be sold if a deal could be reached and informed the Dutchman he was no longer part of his plans.
Formal discussions between Arsenal and United began immediately, with Gazidis and United chief executive David Gill agreeing a fee of £22.5m on Tuesday, only for it to be vetoed by Wenger as he held out for £25m.

И не го измислив јас ова, на BBC sport го пишува.Ваљда е веродостоен извор.Така да и и Венгер се полакому на причките не е само ван Перси по кој треба да плукате! :)

еве ви линк: http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19179833

Kajgana Shop

На врв Bottom