Македонска фудбалска репрезентација

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Богатинов​
Ристовски Шиков Новески Грнчаров Урдинов​
Стивен Спировски​
Пандев Ибраими​
Тричко​
Ова ми е единствена логична тактика.
Седлоски ја копира тактиката на Катанец:pos:
Напаѓачите ти се лошо распоредени, Пандо е шпиц, Ибраими и Тричковски се од страните. Иначе да се враќаме на тактиката на Катанец...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Како и да ја вртиш, таа тактика беше најуспешна иако пред секоја утакмица имаше „плачење“ во стилот дека пак играме со 5 во одбрана.
Сречко враќај се!

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Спироски добро се движи.. Дај боже да биде нешо од играчов

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како и да ја вртиш, таа тактика беше најуспешна иако пред секоја утакмица имаше „плачење“ во стилот дека пак играме со 5 во одбрана.
Сречко враќај се!
Проблемот е што констатно имаме ептен спори стопери, Седлоски, Митрески, Новевски како прв избор во времето на Катанец беа спори стопери, слично како Шиков и Грнчаров сега.
Тактиката е таа, или имаш брзи стопери кој ќе можат да го покриваат поле 90 мин. во одбрана или пак солиден заден везен кој ќе им помага на одбраната. Праам муабет за репрезентација од калибарот на Македонија која генерално се брани.
Кај нас најдобар во последниве неколку години е Шумуликовски на таа позиција што значи дека 5-3-2 е најдобар избор на тактика за Македонија се додека не исфрлиме брзи квалитетни стопери или пак солиден ДМЦ.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не, и уште неможем да сфатим едно нешто. КАКО МОЖЕ УШТЕ ДА ИДАТ И ДА ГИ ГЛЕДААТ ДРВАВА?????
Ова е дното, полош фудбал од овој што го игра Македонија моментално мислим дека ни сум видел, ни пак ќе видим (се разбира, се до наредната утакмица на Македонија). Ова е срамота, неможев да издржим и го изгаснав ТВ-то.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Не, и уште неможем да сфатим едно нешто. КАКО МОЖЕ УШТЕ ДА ИДАТ И ДА ГИ ГЛЕДААТ ДРВАВА?????
Ова е дното, полош фудбал од овој што го игра Македонија моментално мислим дека ни сум видел, ни пак ќе видим (се разбира, се до наредната утакмица на Македонија). Ова е срамота, неможев да издржим и го изгаснав ТВ-то.
Хари е крив ;)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Хари е крив ;)
Знам на што алудираш, ама ако подразмислиш малку - да, сепак Хари е крив иако више не е претседател. Под негово водство на ФФМ играчите почнаа да се понашаат како што се понашаат сега, без страст и без желба за играње во националниот дрес. Тоа што го направи Хари, остави длабоки траги во Македонскиот фудбал, кои ќе неможат да се пополнат ни во наредниве 10 години за жал.
Далеку од тоа дека овие фудбалери што ги имаме моментално, незнаат фудбал. ДАЛЕКУ ОД ТОА! Единственото што им фали е горенаведеното, страст и желба за играње во дресот на Македонија. А со таков однос, не заслужуваат човек да потроши 90 минути гледање у ТВ како теле у шарена врата.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мене оваа ми изгледа барем х2 подобро од тоа нормално што го играат.Сега за сега барем трчаат и се трудат ( иако допрва треба второ да се игра полувреме ).Обично само ќе се зацементираат секој на позиција и само во радиус од 2-3 метри се движат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ова утакмица ми личи на ревијален натпревар отколку на пријателска.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ќе ги згазиме во второ:vozbud:
Имаше добри обиди во прво, две топки да поминаа и да водевме 2:0 тогаш немаше да ја приметите катастрофалната игра. Оној Урдинов се плаши да пробие по страна, фали Попов таму. Плус уште еден фантазер ни треба во средина(Ѓуровски).

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Фала курцу една добра акција.....

Kajgana Shop

На врв Bottom