Тоа не значи дека треба да баталиме дискусија
. Ќе оставиме простор за зклучок кога ќе дојде време за тоа, и кога соодветни луѓе ќе го донесат тој заклучок (и успеат преку факти да не убедат - факти кои сега ги нема многу, а и ги снемува полека, како повеќе се истражува оваа тематика).
Сега, каде е тоа каде немам уопште поента?
тоа со поентата беше на општо ниво, не дека ти се мешам у мислења и постови
(зборев нешто околу нагаѓањата не ми текнува сеа...
).
Инаку, не реков да се батали дискусија, ама да се разграничи фантазирање и погаѓање со верување. Некои се толку сигурни дека сме настанати од вонземјани, што се граничат со овие исусоидиве. Јас идам секад со тоа дека не треба да се биде сигурен во ништо. Па ниту во не - верувањето во што било. Секогаш кажувам: Јас незнам дали бог постои или не - јас не верувам, тоа дали постои или не е веќе друго прашање.
--- надополнето: 15 август 2012 во 12:50 ---
Нели е поголема веројатноста некој астероид да удрил па така да допринел за создавањето на живот инаку ова глединште нема многу разлика од филмот прометеус.
Не верувам да сме нус производ на некоја цивилизација бидејќи секој експеримент има крај и најчесто субјектите се терминираат.
Па водата на планетава настанала од многубројни астероди што ги привлекувала некогаш
Ако сме производ на некоја цивилизација од друга страна, таа би била нешто незамисливо, и би се однесувале тотално непознато (најверојатно така и би изгледале (примети дека употребувам „би“ (да си кажам дека нагаѓам
)) со што неможеш да им ги предвидиш нивните акции. But still... Некад наједноставните работи се најдобри и највистинити. Ја пре би идел со еволуција однего со што било друго. Колку и да звучи неверојатно за некои луѓе и дека требало да се десат илјадници поврзани настани за да дојде до еволуција на денешно ниво, пак ми е поверојатно тоа отколку дека не создал Алааах, или Хесус Сениор или ред други работи.