gade
Augustus
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 4.852
- Поени од реакции
- 5.183
U JELLY?
Not at all fam, осеќам дека IRL би биле добри пријатели.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
U JELLY?
Слабо знам енглесќи, али мислам дека нешчо убо напиша па ето ти бувнав еден лајк, данречиш после сум бил писчоек, катиљ.Not at all fam, осеќам дека IRL би биле добри пријатели.
Ваквите профили и пред да заминат во странство биле етаблирани кај нас. Или тие сами, или нивните родители.научници, доктори на науки, нуклеарни физичари, професори по факултети, директори, успешни бизнисмени(не криминалци туку бизнисмени), шефови и слично. Поголемиот дел од нив успеале да се издигнат во странство затоа што во мк ги немале вистинските врски, а ваму можеле со работа.
За работниците си во право.Ваквите профили и пред да заминат во странство биле етаблирани кај нас. Или тие сами, или нивните родители.
Кај работниците е друга приказна, тие многу поубаво живеат во западна Европа.
Фала за корекцијата, се прифаќа. Продолжете со објаснувањата. Јас имам само прашања и недоумици.Тапетаре погрешни луѓе подјебаваш. Овој directx го имам видено и по други теми каков материал има катастрофа е. Ти си нашол обични нормални луѓе шо пробуваат да му објаснат некои работи да заебаваш. Навистина ниско од тебе
Mnogu lesno se pravat pari vo stranstvo. Legnuvash na vecer i sabajle pod pernica niknuvaat 100$.
BRAVO CICE, ALAL DA TI EКако деца сте нема пари за скапи играчки и што да се прави, па играјте си со поевтините и плачете за скапите.
Ги разгледав коментарите на темева и мислам дека нема потреба од докажување дали вреди да се мигрира во странство. Според мене доколку некој сака да проживее поквалитетен живот многу тешко би успеал во Мкд. Има секакви примери, никаде не е идеално, но сметам дека овде во Мкд. работите тешко дека ке тргнат на подобро во блиска иднина.
Мене лично ме интересираат мислења од личности кои успеале да се снајдат во некоја развиена европска земја. Еве да ги поставиме работите од почеток, замислете дека сте моментално во Мкд. имате некоја егзистенција, но недоволна да ги исполни вашите животни очекувања. Планирате да мигрирате, немате роднини, пријатели надвор за да ви помогнат, немате бугарски пасош, а сте релативно млад ( 21- 22)...
Што вие би направиле во ваква ситуација? Која земја би ја избрале како иден дом? Или ај накратко опишете како би ги поминале првите неколку месеци и кон што би ја насочиле енергијата, кои би бие вашите први чекори кон наоѓање работа? исл.........
Се надевам дека ке најдете време да одговорите на моиве прашања.