Како заработуваат пари нашите од дијаспората?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Гледав Триатлон и пиев пиво. UJELLYBRO?
Не да е jelly типот тоа е страшна работа :vozbud:

По други теми се претставуваше како некој си бизнисмен (читај има пиљара) и колку било оправдано да ги искористуваш работниците во Македонија, демек има вишак па можеш да се изживуваш врз нив.
Типично македонче со голема доза на љубомора што собрал пари од продажба на некоја нива и сега се смета себеси за успешен бизнисмен што го прошетал светот ( бил дури до Скопје).

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ево јас што правам со четвртина плата, ти оди копај си кашкавал и мисли си дека вие во МКД сте благословени од Исус лично.

Florida From Gatwick Saturday 25 August - 14 days, hotel & Car included - £588 per person
Блазе си ти, ко си можиш. Ем наодмор (и то со авион!) ем на Олимпијада. И уште пари имаш од платата. Јас се отепав кашкавал копање и не можам ни до Дорјан да појдам со три плати. Бати судбината.

Есапов вели вака: 588 Х 4 = £2352 во месецот. Ми се заврте во умот ко ги претворав во денари. Ако не е ептен лично, шо работиш вака убај пари шо печалиш?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Блазе си ти, ко си можиш. Ем наодмор (и то со авион!) ем на Олимпијада. И уште пари имаш од платата. Јас се отепав кашкавал копање и не можам ни до Дорјан да појдам со три плати. Бати судбината.

Есапов вели вака: 588 Х 4 = £2352 во месецот. Ми се заврте во умот ко ги претворав во денари. Ако не е ептен лично, шо работиш вака убај пари шо печалиш?
IT support/System Admin. After taxes околу 2000.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
IT support/System Admin. After taxes околу 2000.
Браос, госпот да ти придајт уш толку. Немам бидено Флорида ама сум гледал на телевизија и велат дека е многу фацесто. Клај некое сличе од одморот тука да оплакниме очи.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Браос, госпот да ти придајт уш толку. Немам бидено Флорида ама сум гледал на телевизија и велат дека е многу фацесто. Клај некое сличе од одморот тука да оплакниме очи.
Не ми беше поентата да се чаталам, да не ме сватиш погрешно, само преку глава ми дојде од тој ликот погоре што тврди дека во МКД со 7000ден се живее исто како со 2000 фунти во странство.
On the other side, убаво рекле дека како што ти растат приходите така ти растат и желбите, па после некое време и 5000 фунти месечно нема да ти се доволни. :D

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Не да е jelly типот тоа е страшна работа :vozbud:

По други теми се претставуваше како некој си бизнисмен (читај има пиљара) и колку било оправдано да ги искористуваш работниците во Македонија, демек има вишак па можеш да се изживуваш врз нив.
Типично македонче со голема доза на љубомора што собрал пари од продажба на некоја нива и сега се смета себеси за успешен бизнисмен што го прошетал светот ( бил дури до Скопје).
Грешка,бавча продадов и така станав милионер.Господ некој повеќе ги сака :)
--- надополнето: 15 август 2012 во 02:47 ---
Не ми беше поентата да се чаталам, да не ме сватиш погрешно, само преку глава ми дојде од тој ликот погоре што тврди дека во МКД со 7000ден се живее исто како со 2000 фунти во странство.
On the other side, убаво рекле дека како што ти растат приходите така ти растат и желбите, па после некое време и 5000 фунти месечно нема да ти се доволни. :D
Абе ајде,Дел-бој.
Успешен човек,затрупан во кредити :)
Како прво ти си талог на британското општество бидејќи си работна класа.Имаш доволно колку да немаш.Погледај окулу тебе и ќе сватиш дека Ролс Ројсот кој поминува по улицата можеш да го возиш само ако се вработиш како шофер кај некој си бизнисмен.Ете толку е твојата моќ.
И по што си подобар од тука,по тоа што ја стискаш платата и кубуриш цел месец,што јадеш фиш стикс со чипс.Немој да фантазираш бидејќи со платата твоја неможеш ни 5 ручеци да си платиш во некој си подобар ресторан.
Кога ќе се дигнеш ниво погоре и ќе станеш човек,јас ќе ти честитам лично,а може и Грујо ќе дојде да те кандисува да пуштиш некое париче за во јадна Македонија.

ПС: Ми текна јак виц,
Зошто во Германија е толку чисто по улиците....
Биејќи сите Македонци отидоа таму да метат :):):):)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Image036.jpg Image036.jpg P1010129.JPG P1010146.JPG P1010027.JPG P1010144.JPG Image045.jpg Image089.jpg P1010139.JPG

Imam pun kup sliki,ovie samo nabrzina gi postirav.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Супер фотки брат! И јас имам истатаква СФРЈ маица ама не сум ортак со Рон Џереми и немам работано/престојувано на Флорида. Ај здравје, можи ќе биди еден ден.
Ubava e Florida nema sto,samo mene poveke mi lezi Kalifornija bratce.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Пред да продолжиш со постирање слики и мислења, да ти кажам само дека Тапетарот не подјебава тука сите, онака професорски.Така да батали.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Ako si zainteresiran za brod,,samo taka brat do posakuvanite destinacii inace vaka epten tesko da otides ti treba kup dokumenti i garancii,,,Sega za 3 nedeli begam za Barcelona tamu mi e brodot Liberty of the Seas..pa od tamu Nica,Toulon,Rim,Neapol,Firenca...i se taka do kraj na Oktomvri...posle toa si terame za Florida vo Fort Lauderdale i od tamu Meksiko i Karibi si furame...Probaj,,do 35ta godina imas pravo da apliciras,,i da dobies najniska pozicija slobodno prifati ja zatoa sto posle 1 godina ako se pokazes dobar te unapreduvaat za troduplo pogolema plata,ili pa mozes da si smenis pozicija...srekno brat
--- надополнето: 15 август 2012 во 03:08 ---
Пред да продолжиш со постирање слики и мислења, да ти кажам само дека Тапетарот не подјебава тука сите, онака професорски.Така да батали.
Abe na negova glava togas neka ide,jas sto e do mene daj boze site da imaat i bidat srekni.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Abe na negova glava togas neka ide,jas sto e do mene daj boze site da imaat i bidat srekni.
Рале, јас сум ти искрено благодарен за фотките. Сериозно. Ова е убава можност да се видат некои пејсажи од Флорида и твоите впечатоци. Гаде напрајл парица па си мисли сите можиме да си го приуштиме ова. Убо за него и за кој можи, ама добро е вака да се видат некој фотографии од твој агол. Поздрав и се најубо!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Рале, јас сум ти искрено благодарен за фотките. Сериозно. Ова е убава можност да се видат некои пејсажи од Флорида и твоите впечатоци. Гаде напрајл парица па си мисли сите можиме да си го приуштиме ова. Убо за него и за кој можи, ама добро е вака да се видат некој фотографии од твој агол. Поздрав и се најубо!
Де бе, не сме од вчера ние.Баш на оваа тема, наеднаш правиш граматички грешки, полн си со разбирање и се заблагодаруваш на сите. :pos: COOL STORY BRO!

Kajgana Shop

На врв Bottom