Струмица опен фестивал

N

Nessa Alcarin

Гостин
Што ќе има во Петок? Мене само покана од Friends Bend ми стигна на фб... Што други групи ќе има? Ајде организација да идеме..

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Четврток ќе одам како човек, петок дома, сабота со гајба домати (френки де).

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Ајде на филмска вечер, на отворено во амфитеатарот. :)

„Вечерва (14-ти август) со почеток во 21:00 во струмичкиот Амфитеатар во рамките на филмските и театарски вечери на Струмица ОПЕН фестивал, ќе се одржи ТИВЕРИОПОЛСКА ФИЛМСКА ВЕЧЕР со лично присуство на авторот и режисер Игор Тохољ од Белград. За таа прилика ќе бидат прикажани три ексклузивни кратки филмови ТОЧКА НА СРЕДБА 1, ТОЧКА НА СРЕДБА 2 и АПСОЛУТНА ПОБЕДА, од кои првиот има добиено награда на Астерфест како најдобар филм од програмата Мувиленд. Како изненадување ќе биде и документарецот за Роза Мојсовска на струмичанката Катерина Бенинова којшто беше промовиран на овогодинешното осмо издание на Астерфест, но и на неодамна завршениот фестивал во Херцег Нови. Вечерашната проекција ќе биде во знакот на новите филмски тенденции на Балканот кои за предмет на обработка земаат граѓанско-социјални настани и ликови.“

Г

Грејвдигер

Гостин
Вокерка вчера беше ли на куклената претстава или на „Струмичка вечер на поезијата“? :icon_lol:
Инаку, може да се оде ако има заинтересирани. Јас ќе сум излезен, ако се оде може да чекаме негде кај амфитеатаро, па да видаме шо има да понудат. :)
Види си пп. :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Вокерка вчера беше ли на куклената претстава или на „Струмичка вечер на поезијата“? :icon_lol:
Инаку, може да се оде ако има заинтересирани. Јас ќе сум излезен, ако се оде може да чекаме негде кај амфитеатаро, па да видаме шо има да понудат. :)
Види си пп. :)
На поезија не, вчера касно видех оти има, а претставата ми е гледана од поодамна. Со маленките деца. :D

N

Nessa Alcarin

Гостин

Haris Dzinovic, mm? :vozbud:
I Riste Tevdoski... yeey :свиркам: cek, koj e taj? :)
Абе ајде доста мрчиме сите ќе одиме на Цецето... :D Јас ваква металка у поим, со ирон мајден маица ќе се избацам. Мора силиконите на Цецето да ги видиме, само стојте понастрана од бина да не ве мавне некој ..(силикон мислам :P )

edit: Искрено само заради Френдс Бенд, ќе дојдам за Ср.. Сите дечки ми се другари и јас сум им најгласен фан (уште од почетоците).. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Вчера баш се прошетав на ликовната колонија, Мики Тошев - ѕвер. :)
Инаку многу ми изгледа лош распоредот на штандовите и не ја сфаќам поентата на дури 3 „ложи“ или како и да ги наречам за седење. Не идеш на театарска претстава па да си седнеш и да гледаш. :cautious: И два штанда сред плоштад треснале, наместо да биде чисто на средина. :facepalm:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Вчера баш се прошетав на ликовната колонија, Мики Тошев - ѕвер. :)
Инаку многу ми изгледа лош распоредот на штандовите и не ја сфаќам поентата на дури 3 „ложи“ или како и да ги наречам за седење. Не идеш на театарска претстава па да си седнеш и да гледаш. :cautious: И два штанда сред плоштад треснале, наместо да биде чисто на средина. :facepalm:
Брат, сето то ти се вика перење пари.

Напукале места за седење со резервации, и тоа на повеќе локации... плус плаќање кирија за штанд, и слични глупости. Ќе се наполнат пари општината, пиварите, и некој одредени фирми кој имаат земено штанд... и тако далје :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Од колку саат настапуваат Суперхикс утре?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Начув дека Прилепска пивара ќе преовладувала(хејтам Златен даб), па ако може некој да ми каже отприлика какви ќе бидат цените? Ваљда нема да бидат како на Пиволенд :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Прљаво Казалиште пишува оти ќе започнат некаде пред полноќ, а пред нив ќе бидат Суперхикс и Дани. Така да накај 8-9 би требало да почнат, а прва најверојатно ќе е Дани. Барем според мене логично би било да е она прва.

Kajgana Shop

На врв Bottom