Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
Прво се извинувам што нема да прашувам за Исхрана иако тоа е темата во принцип, меѓутоа незнаејки каде да се обратам во врска со мојот проблем, а тој се вика ПРОГРАМА ЗА КАРДИО ТРЕНИНГ НА СТАТИЧЕН ТОЧАК.
Сакам да прашам дали некој знае некоја програма со висок интезитет на кардио кој би ми помогнал да сја зголемам кондицијата на телото . Ја барам оваа програма бидејки во домот си имам статичен точак и мини теретана , зашто немам време а ни некоја теретана поевтина во близина да идам.
Значи ме интересира дали постои некоја програма со висок интезитет ?
За крај сакам да се заблагодарам до членовиве на Темава со чија индиректна помош , читајки ги нивните мислења успеав да симнам 15кг за 2 месеци кои ги имав наталозено поради повредата на кицмата.
Поздрав до сите, особено до оние новите на кои топло им ги препорачувам советите од момците кои се далеку поискусни на оваа тема. Јас везбав 3 год се повредив имав пауза од 6 месеци и гарантирам дека без нивна помош никогаш немапе да успеам да се вратам во некоја нормала

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дечко ако сакаш најефтино да поминеш изеди пола кило кикирики ако е така работата, само што ништо нема да направиш. Јаглехидратите и протеините се каде каде поздрав извор на енергија отколку мастите, кој се тие сите именувај ги ? Најинтересни ми се тие кои на една тема прашуваат што да јадат а на друга тема се праат нутриционисти и даваат лоши совети
Дечко,не зборам јас за мене,иам пари ја да си задоволам калории со асални продукти,сакам да ти кажам,не сите имаат и можат да си го дозволат тоа,сфаќаш ли што ти зборам ?

кога ќе го сфатиш ова,ќе сфатиш дека не е лош советот.

И наместо да ми попуваш на мене со 3 поста,можеше асално да го цитираш дечкото и да му кажеш што и како да прави.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Тој не ти ни кажа дека нема пари ти го извади од рукав тоа, како прво незнаеш никакви податоци како на пример каков body-type е, колку има кила и колку боди фет нити колку троши калории дневно па одма кикирики му спомна. Збори со кого сакаш и ќе видиш дека апсолутно ќе те демантира во тоа што го тврдиш ти. Како прво има доволно скриени масти во месото што ќе ги пополнат дневните количини на масти, како второ протеинот од кикириките нема подобар аминопрофил од месото, а како трето те цитирав затоа што даваш лош совет, а ќе му одговорам кога ќе ми ги напишат основните потреби од првава реченица, јас лично немам никаква обврска да го прашувам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Тој не ти ни кажа дека нема пари ти го извади од рукав тоа, како прво незнаеш никакви податоци како на пример каков body-type е, колку има кила и колку боди фет нити колку троши калории дневно па одма кикирики му спомна. Збори со кого сакаш и ќе видиш дека апсолутно ќе те демантира во тоа што го тврдиш ти. Како прво има доволно скриени масти во месото што ќе ги пополнат дневните количини на масти, како второ протеинот од кикириките нема подобар аминопрофил од месото, а како трето те цитирав затоа што даваш лош совет, а ќе му одговорам кога ќе ми ги напишат основните потреби од првава реченица, јас лично немам никаква обврска да го прашувам
И ти тресеш од рукав дека незнам ништо за него,а го знам и детето и знам колку калории му требаат,точно 2900 калории за дигање на маса.Мислам и дека е негде 60-65 кила,ако не се лажам,нека ме поправи.

за парите да незнам,и тоа го истресов од рукав,дека нема пари,но ете да речеме стварно дека неможе да си приушти,или незнае да направи,што совет ќе му дадеш ?

фала Богу бре човек дека подобро е калориите да ги внесе од месо,јајце,компир,ориз,тоа е основното што спорт и да почнеш...не викам ја да јаде 10 пакетчиња кикирики на ден,а месо да не чепка...не му ни виде ти како му е планот на него за јадење,одма за мене се фати.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Прво се извинувам што нема да прашувам за Исхрана иако тоа е темата во принцип, меѓутоа незнаејки каде да се обратам во врска со мојот проблем, а тој се вика ПРОГРАМА ЗА КАРДИО ТРЕНИНГ НА СТАТИЧЕН ТОЧАК.
Сакам да прашам дали некој знае некоја програма со висок интезитет на кардио кој би ми помогнал да сја зголемам кондицијата на телото . Ја барам оваа програма бидејки во домот си имам статичен точак и мини теретана , зашто немам време а ни некоја теретана поевтина во близина да идам.
Значи ме интересира дали постои некоја програма со висок интезитет ?
За крај сакам да се заблагодарам до членовиве на Темава со чија индиректна помош , читајки ги нивните мислења успеав да симнам 15кг за 2 месеци кои ги имав наталозено поради повредата на кицмата.
Поздрав до сите, особено до оние новите на кои топло им ги препорачувам советите од момците кои се далеку поискусни на оваа тема. Јас везбав 3 год се повредив имав пауза од 6 месеци и гарантирам дека без нивна помош никогаш немапе да успеам да се вратам во некоја нормала
Ке правиш кратки интервали (до 10 до 20 секунди за почеток) со поголем отпор на точакот, па после една минута ке вртиш со низок отпор. Повтори така едно 8-10 пати. Може пред тоа да се загрееш едно 5-10 минути, и на крај еден cooldown исто 5 минути.
Бројкиве не се запишани во свет камен, ке видиш тебе како ти одговара и колку си спремен. Ако видиш дека ти е тешко олабави малку, ако видиш дека ти е лесно појачај малку.

Каква повреда на кичмата си имал?

П.С.
Би било добро модераторот да ги префрли мислењава.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
И ти тресеш од рукав дека незнам ништо за него,а го знам и детето и знам колку калории му требаат,точно 2900 калории за дигање на маса.Мислам и дека е негде 60-65 кила,ако не се лажам,нека ме поправи.

за парите да незнам,и тоа го истресов од рукав,дека нема пари,но ете да речеме стварно дека неможе да си приушти,или незнае да направи,што совет ќе му дадеш ?

фала Богу бре човек дека подобро е калориите да ги внесе од месо,јајце,компир,ориз,тоа е основното што спорт и да почнеш...не викам ја да јаде 10 пакетчиња кикирики на ден,а месо да не чепка...не му ни виде ти како му е планот на него за јадење,одма за мене се фати.
Другар за диета прецизна да напраиш треба да знаеш колку lean body fat има точно до кило затоа што според тоа се пресметуваат протеините и мастите што треба да ги внесе, а јаглехидратите варираат според целта. Разликата од 60 и 65 е 200 калории што може да се наталожат со тек на време. Еве и парите да се проблем, зарем оризот е скап ? Бидејќи не е на хемии него нема да му биде потребно повеќе од 2г протеин по килажа, мастите не повеќе од 1.1 по килажа а тука се јаглехидратите кои се мн поквалитетен избор отколку мастите и воопшто не се скапи

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Другар за диета прецизна да напраиш треба да знаеш колку lean body fat има точно до кило затоа што според тоа се пресметуваат протеините и мастите што треба да ги внесе, а јаглехидратите варираат според целта. Разликата од 60 и 65 е 200 калории што може да се наталожат со тек на време. Еве и парите да се проблем, зарем оризот е скап ? Бидејќи не е на хемии него нема да му биде потребно повеќе од 2г протеин по килажа, мастите не повеќе од 1.1 по килажа а тука се јаглехидратите кои се мн поквалитетен избор отколку мастите и воопшто не се скапи
Не му правам ја диета бе брат,не сум ја профи,само почетнички совети,ништо не е тоа.

истото го мислиме и двајцата,само што не се разбираме :)

Peace

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
Ке правиш кратки интервали (до 10 до 20 секунди за почеток) со поголем отпор на точакот, па после една минута ке вртиш со низок отпор. Повтори така едно 8-10 пати. Може пред тоа да се загрееш едно 5-10 минути, и на крај еден cooldown исто 5 минути.
Бројкиве не се запишани во свет камен, ке видиш тебе како ти одговара и колку си спремен. Ако видиш дека ти е тешко олабави малку, ако видиш дека ти е лесно појачај малку.

Каква повреда на кичмата си имал?

П.С.
Би било добро модераторот да ги префрли мислењава.
Imav povreda na muskulot sto e mi bese del skinat od pregolemo istegnuvanje , i imav asalen odmor od 6 meseci. Sea zasea sum dobar normalno ne se preforsiruvam. Bi kazal samo deka povredata mi se sluci poradi nedovolno strucno i pravilno izveduvanje na vezbite, im preporacuvam na site da naucat kako sevezba pravilno zs najgoplem del povredi se poradi neukost.
p.s Fala ti za programava ke pocnam so nejzina primena ke rabota4 pati nedelno mislam deka mi esosema dovolno
pozdrav

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци,ставате ли зејтин во храната кога ја варите ? до сега варев ориз,пченка,макарони,и стек,и во сите мајка ми ми кажа да ставам "капка" зејтин,ама ни таа капка ја нејќам да ја ставам...па кажете,дали стварно може без зејтин,или негова замена со нешто др ?

и дали некој вари грав и грашок,и дали и во него става зејтин ?

и ставате ли зејтин ако печете компири ?

:D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Момци,ставате ли зејтин во храната кога ја варите ? до сега варев ориз,пченка,макарони,и стек,и во сите мајка ми ми кажа да ставам "капка" зејтин,ама ни таа капка ја нејќам да ја ставам...па кажете,дали стварно може без зејтин,или негова замена со нешто др ?

и дали некој вари грав и грашок,и дали и во него става зејтин ?

и ставате ли зејтин ако печете компири ?

:D
Можеш, а и немораш. Ако веќе си навикнат да јадеш без зејтин, не гледам зошто да не продолжиш така. Се разбира, одвреме навреме "награди" го организмот, и јади на пример пржени јајца, со мала количина на зејтин во нив.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Можеш, а и немораш. Ако веќе си навикнат да јадеш без зејтин, не гледам зошто да не продолжиш така. Се разбира, одвреме навреме "награди" го организмот, и јади на пример пржени јајца, со мала количина на зејтин во нив.
Фората е што цело време сум јадел зејтин...100 пати и имав кажано на мајка ми,кога прави она јадења(а ја почнав со правење јадења од пред 2 дена :D) да не става зејтин ич,ама она ставала...па прашувам дали може ВООПШТО да не ставам зејтин ??

ми спомна мајка ми имало некое посебно маслиново масло за готвење,знае некој ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Фората е што цело време сум јадел зејтин...100 пати и имав кажано на мајка ми,кога прави она јадења(а ја почнав со правење јадења од пред 2 дена :D) да не става зејтин ич,ама она ставала...па прашувам дали може ВООПШТО да не ставам зејтин ??

ми спомна мајка ми имало некое посебно маслиново масло за готвење,знае некој ?
Земи готви со кокосово масло или со свинско тоа ти е подобро од било кој зејтин и растително масло.

S

Stef Bachatero

Гостин
Кокосово масло е многу скапо 300 грама 400 ден :О.Свинска маст незнам кај можеш да најдеш но прашај ја мајка ти може чува во фрижидер или на пазар има 100 посто.

Kajgana Shop

На врв Bottom