831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 6.939
- Поени од реакции
- 12.526
Немој радиоактивна е, ќе ти мутира гзот...eне кај е украина.Си купив руска тоалетна хартија.
Немој радиоактивна е, ќе ти мутира гзот...eне кај е украина.Си купив руска тоалетна хартија.
Ај само јас и Анчо ќе бидиме сериозни на темава, денес нешто не сум хејтерски расположен :
Во пијана состојба возев во рикверс на семафорите кај банкана со исклучени светла а другарот преку прозор отворил чадор и се смее, се измочав на сред раскрсница кај мими маркет, се чукнав со колата во тунелот кај Liquid (и ден денес имам огромна гребаница на десната страна од колата од крај до крај), со пур пена ја испрскав на една шмизла на косата (претпоставувам после тоа требеше да се шиша лустер), направив тешка собраќајка на 16 години при што ја украдив колата на татко ми, и опцув на класната, и залепив мастика на столот и сакаа да ме избркаат од школо, сум пробал : бело, амфета, пико и ганџа,сум учествувал во неколку групни тепачки во дискотеки, пеев на микрофон во Арена на настапот на Џони Лајв или Жаре Берберот (не сум сигурен кој имаше свирка) но знам дека ми свиреа сите додека пеев , имав секс со другарката на девојка ми, во 7-8 оделение бев Љубаништа со друштво 2 дена без да знаат моите каде сум (при тоа се кренало потера по мене), на другарот му организиравме ергенска вечер- ден пред свадбата (со трбушен плес/танчерка од 2000 денари- една ороспоѓа што ми ги собра парите за поклон на свадбата и 200 евра донирани во алкохол, при што наредниот ден човекот не ни беше свесен дека прави свадба), го претставив мојот комшија пред еден негов муштерија дека е наглув и треба да вика кога зборува со него (што се направи добар сеир при нивната конверзација).... ама тоа не е ништо во споредба со кога ги излажав сите дека девојка ми е бремена и треба да се женам на 17 години - е таква паника/трагедија предизвикав кај моите што после тој коментар 3 години никој не ме веруваше што им зборувам (додека ми заврши пубертетот).... и некој слични ствари што не се сеќавам.
Али чоеков (мој добар друг) е врв на глупостите, само ќе кажам дека пред 10тина години им пријави бомба во Гиназија и дури специјалисти од Скопје со хиликоптер имаа пратено за да ја деактивираат За друго сам нека си зборува, а јас само ќе се присетувам и смејам
Исто и јас, само што не гласав, го поништив ливчето. И пак го делам истото чувство со тебе, не е ништо поразлично.Гласав на избори. За ништо друго толку многу во животов не се каам. Се чувствувам како соучесник во гадни злодела.
многу филозофски одговорјас би сакал да одговорам на анкетава но едноставно не можам. Според моите години се ближи денот ... Но јас размислувам на следниов начин: Не се сеќавам на часот од моето раѓање, нема ни да се сеќавам на часот на мојата смрт, што значи животот за мене е вечен... Незнам дали ме разбравте, но јас воопшто не размислувам за смрта...
( единствено размислувам како да им наштетам на срамните, гнасните и омразените, рампи, зони и пајак возила )
многу добро кажаноАнкетата итекако има врска со темава. Доколку го живееш секој ден како оној последниот, тогаш ќе имаш што да раскажуваш.
Во спротивно пак, водејќи се според другото начело, веројатно ќе тераш сеир на форумов како повеќето во досегашниве 5 страни...
хах, па не ми беше тоа намерата. Темава, ама баш несериозно ми ја сфатија.Најдобро е да се премести темава во ЧДА бидејќи се е на зезање, нема едно мислење соодветно за во општи муабети.
Авантурите во животот се најтесно поврзани со сфаќањата дека секој ден треба да се гледа како последен. Е ај просветли ме ти што не ти беше јасно?Де малку просветли ме каква врска има меѓу темата што си ја отворила и анкетата.
Ау, темава требала да биде со наравоучение??? Кој би рекол...Авантурите во животот се најтесно поврзани со сфаќањата дека секој ден треба да се гледа како последен. Е ај просветли ме ти што не ти беше јасно?
Нели гледаш дека ти ја истролаа темата затоа што не си јасна!?Авантурите во животот се најтесно поврзани со сфаќањата дека секој ден треба да се гледа како последен. Е ај просветли ме ти што не ти беше јасно?
.