А ти од градинка ме знаеш па заклучи дека барам некој стакло очуван голф и да се циганчам за 2000 евра да сакам да го земам?
Ало, ми носат крнтии некои до пред врата дома, ми вика 4200 евра, слупан од позади, излуштена боја кај крилата, клима што не постига температура, рачна кочница што не работи, задни два прозора што не се отвораат, мотор што е пред распаѓање. За ова ли да дадам 4200 евра кажи ми? И 7 ќе дадам ама да вреди за парите, ама не сум ретардирана да ме прави некој будала за крнтија да му давам 4200.
Имам 4ка веке 5-6 години ама 1.4 бензин.
1999година прозиведен,го зедов 6-7години стар,увезен од Германија,имаше тогаш 175К КМ,со сервисна книшка во одлична состојба,не гребнан,комплет сервисиран у Германија без ама баш никаква маана едноставно колата беше(и уште е стакло).
Рачунај кај мене на бензин у Германија првиот газда и има возено по 30К км годишно.Дизелите сигурно ги возат повеке,оти никој не купува кола за да му стои у двор.Пресметај колку минимум би имам заминато просечна 4ка ТДИ од 99година.Минимум 350К(а вратен на 200К).Плус рачунај колку сол се става по европските улици(ја мојот голф уште го немам возено одкако го купив кога има фрлено сол,не викам дека претходниот газда го нема возено).Прагови,крила,маска,каросерија од оздола се е здраво.Пред некое време ауспухот заден му го сменив грнето пошо почна да гние.
Аутото ми е одржувано,гаражирано,сервисирано максимално без нималку штедење пари за него.
И на зафрканција еден пред некое време ми вика дека би му зел 3К евра.За толку пари не го давам ако сака у двор уште 20години нека ми стое.
Пола од овие голфови пред година шо ги увезија имаат минимум по 300К км,добар дел од нив се во многу полоша состојба од мојов,моторите им се растропани,на некои и маската дури им се тресе,крцаат кога ги возат,добар дел од нив веке газдите си ги ремонтираа,крпија прагови,крила.
И ги вреднуваат повеке од мојот,кој е измислен за нивните.
Во последно време секој втор стана трговец со коли,и гледа да заебе некој,е така не бидува.
Сакат на една кола да заработат и по 1000евра.Е тоа никако.