СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
И како што ти реков и Северот и Југот во Америка ја сметаат другата страна за АГРЕСОРСКА:

Тие луѓе што се бореле во 2001 живеат ДЕНЕС ТУКА тоа е граѓанска војна.
OK .... zivej te si so niv i furajsi nekoj Danski film samo neznam do koga , a nie koi bevme pred nea sega visime na besilka ....Da zivee sozivotot vo Makedonija

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Па и самиот Рикер изјави дека на терористите треба да им се судат , и сега што се случува , наместо да ги казнат ( доживотна робија ) тие ги ослободуваат ....
аа нема јас да изигравам патриот ќе одам да ја бранам државата , така се зафркнаа и бранителите ...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
OK .... zivej te si so niv i furajsi nekoj Danski film samo neznam do koga , a nie koi bevme pred nea sega visime na besilka ....Da zivee sozivotot vo Makedonija
Ти знаеш ли да читаш или си влегол во некој филм и не ни можеш да разбереш нешто надвор од него.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ај да ги видам сега лажните патриоти на ВМРО-ДПМНЕ шо кур ќе сторат..:facepalm:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
И како што ти реков и Северот и Југот во Америка ја сметаат другата страна за АГРЕСОРСКА:

Тие луѓе што се бореле во 2001 живеат ДЕНЕС ТУКА тоа е граѓанска војна.Можеби не се тепале Скопје и Битола али се бореа Скопје и Тетово.
Главните сили дојдоа од Косово а дури потоа почнаа да се приклучуваат и мк албанците и тоа не одма туку си поминаа неколку месеци зашто нашата влада поим немаше или не сакаше да интервенира како што треба.

Така да нема врска со граѓанска војна туку герилска агресија од туѓа територија која потоа ја прифатија и нашиве албанци.

Во Америка немаме војска која влегла од Канада па да правиме паралела, нивната е граѓанска војна а нашата е нешто сосема друго.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ти знаеш ли да читаш или си влегол во некој филм и не ни можеш да разбереш нешто надвор од него.
jas site gi razbiram so napisaa tuka jasno i citko samo tebe nemozam da te protumacam sto sakas da kazes daj deciden komentar jasen i citok

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
jas site gi razbiram so napisaa tuka jasno i citko samo tebe nemozam da te protumacam sto sakas da kazes daj deciden komentar jasen i citok
Ако продолжи вака ќе има војна а ние ќе ја изгубиме најлошото е што не сме ни свесни за тоа зошто сме арогантни и мислиме дека сме подобри од другите.И не само што треба да гледаме на каков било начин да ја избегнеме војната во овој временски период кога очигледно не сме подготвени ние активно ја повикуваме.

А ако ја изгубиме војната повеќе нема да имаме способност како народ да создадеме држава.Моментално сме околу 1 200 000 - 1 400 000 Македонци во државата од кој само еден милион се работоспосбни значи 1 000 000 под 65 години.Ако ги одбиеме од нив и сите над 50 + години жените и децата во Македонија нема повеќе 200-300 илјади машка популација за војна и уште толку женска за раѓање деца.

Каква било подолга граѓанска војна ( кои генерално се секогаш многу крвави ) и ние ќе станеме како Власите.Доволни за да држиме по некој град или село во регионот недоволни за каде било да имаме држава.

Плус фактот дека со секоја земја во регионот имаме лоши односи не ни ги подобрува баш изгледите.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Ако продолжи вака ќе има војна а ние ќе ја изгубиме најлошото е што не сме ни свесни за тоа зошто сме арогантни и мислиме дека сме подобри од другите.И не само што треба да гледаме на каков било начин да ја избегнеме војната во овој временски период кога очигледно не сме подготвени ние активно ја повикуваме.

А ако ја изгубиме војната повеќе нема да имаме способност како народ да создадеме држава.Моментално сме околу 1 200 000 - 1 400 000 Македонци во државата од кој само еден милион се работоспосбни значи 1 000 000 под 65 години.Ако ги одбиеме од нив и сите над 50 + години жените и децата во Македонија нема повеќе 200-300 илјади машка популација за војна и уште толку женска за раѓање деца.

Каква било подолга граѓанска војна ( кои генерално се секогаш многу крвави ) и ние ќе станеме како Власите.Доволни за да држиме по некој град или село во регионот недоволни за каде било да имаме држава.

Плус фактот дека со секоја земја во регионот имаме лоши односи не ни ги подобрува баш изгледите.
Војна потешко мислам ке се стабилизра регионов ,не за џабе САД направи толкава Амбасада на Кале и ако е точно тоа што виккат дека некоку ката има под земја затовори ,база и сл. и како што слушнав во Македониј Тито што изградил два бункера еден е на ЈАсен , а другиот накај Куманово е и го држеле АМерите под нивна контрола

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

Ako prodolzi i vaka i na bilo koj drug nacin vojnata e neminovna , dali me razbiras Makedoncite ne ja predizvikaa taa vojna i nikogas nebile za istata , od sto se plasis od vojna ? ha pa covece samo edno da znaes nikogas dosega ovdeka ne sum kazal ine sum progovoril za istata mozam da ti nabrojam mesta situacii slucuvanja koj gi pominav jas vo istaata , kako mozes da me sporeduvas so teroristite kako mozes da kazes deka ova e graganska vojna kako mozes da sudis i da navlekuvas nekoi pogresni mislenja jas mozebi ne ja poznavam dobro amerikanskata istorija koja se vodela megu severot i jugot ama dobro ja poznavam nasata i zatoa celo vreme ti napomnuvam ...I koj da ja izgubi vojnata zar se somnevas ? nasite zrtvi koi zaginaa site do eden bea od kukavicki napadi so zasedi niedna zrtva nemavme vo borba gradi vo gradi , tuka izgubija bitka politicarite nikoj drug ... Sto so sosednite drzavi pa site se clenki na nato kako moze da bideme nie zagrozeni od niv ?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Тоа е тоа кога ќе изгубиш војна,ќе те понижуваат и ќе си трпиш........

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ako prodolzi i vaka i na bilo koj drug nacin vojnata e neminovna , dali me razbiras Makedoncite ne ja predizvikaa taa vojna i nikogas nebile za istata , od sto se plasis od vojna ? ha pa covece samo edno da znaes nikogas dosega ovdeka ne sum kazal ine sum progovoril za istata mozam da ti nabrojam mesta situacii slucuvanja koj gi pominav jas vo istaata , kako mozes da me sporeduvas so teroristite kako mozes da kazes deka ova e graganska vojna kako mozes da sudis i da navlekuvas nekoi pogresni mislenja jas mozebi ne ja poznavam dobro amerikanskata istorija koja se vodela megu severot i jugot ama dobro ja poznavam nasata i zatoa celo vreme ti napomnuvam ...I koj da ja izgubi vojnata zar se somnevas ? nasite zrtvi koi zaginaa site do eden bea od kukavicki napadi so zasedi niedna zrtva nemavme vo borba gradi vo gradi , tuka izgubija bitka politicarite nikoj drug ... Sto so sosednite drzavi pa site se clenki na nato kako moze da bideme nie zagrozeni od niv ?
И Германија и Русија имаа договор за ненапаѓање па сега цел свет знае дека се било мачкање на очи.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
izgubija bitka politicarite nikoj drug ... Sto so sosednite drzavi pa site se clenki na nato kako moze da bideme nie zagrozeni od niv ?
Ако тие изгубат битка,изгубена е и војната.....
Што дека во секој посериозен судир на АРМ и УЧК го јаделе учките ?
Ете ги на крај дојдоа до тоа они да ја контролираат војската,полицијата и да ти мочаат во фаца,да те ругаат,а ти ништо да не им можеш.Тоа е загубена војна.
Ние војната си ја изгубивме и сега тоа е тоа се до следниот пат.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не ми е гајле повеќе. Не вреди човек да троши здравје и да се нервира. Нема никакво фајде. Што сакаат нека прават. Само да не ме тераат албански да учам. Слабо ми одат јазиците...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Добро, сериозно ви е чудна ситуацијава?
После амнестијата на терористите ништо не треба да не чуди. Додека копитата платени да лаат за рејтингот на пастирот го замајуваат народот со тоа дека Бранко е за се крив, спектакуларни апсења кои им паѓаат у вода, пастирот си го товари магарето и ни ги доначукуе роговите. Ви плакне очи со споменици за подигнување на патриотизмот, а од друга страна јако не јебе. И на крајот, пак ние македонците ќе си ги копаме очите, Албанците ќе си бидат сложни пошо се добија, ама битно името не го даваме, е сеа шо на државата мајката и ја расплакаа, ќе се изградат споменици за да го поправат тоа ;)
Штета шо ги фатија одмори Грујо и Хорхе иначе и они ќе се поклонеа пред споменикот, а нема везе шо копитото Бесими пред 3 дена не се појави на споменикот за загинатите македонски синови, све е тоа за добар соживот и мир у куќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom