Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ми треба еден одговор :)

Дали некој гледаше олимпијада на МТВ1 HD преку MaxTV и има DreamBox 500 HD, да ми каже дали има разлика во квалитетот на сликата, дали на дримбоксот е многу подобра? Се мисли подобра со тоа што гледаш истиот пренос на друг канал на дримбоксот. Баш ме интересира тоа, јас гледав на МТВ 1 HD и некако ми помина кејфот за HD и не се брзам многу да го купам, а пред тоа бев многу запален :D
Преку макств не, ама преку DVB-T гледав на мтв, имат разлика да знајш. Прво и прво коментаторине се башка :D а имат разлика и во квалитетот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
Ми треба еден одговор :)

Дали некој гледаше олимпијада на МТВ1 HD преку MaxTV и има DreamBox 500 HD, да ми каже дали има разлика во квалитетот на сликата, дали на дримбоксот е многу подобра? Се мисли подобра со тоа што гледаш истиот пренос на друг канал на дримбоксот. Баш ме интересира тоа, јас гледав на МТВ 1 HD и некако ми помина кејфот за HD и не се брзам многу да го купам, а пред тоа бев многу запален :D
kade go ima mtv hd na satelit?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
kade go ima mtv hd na satelit?
Го нема, прашував дали некој случајно го гледал каналот за време на олимпијадата преку МаксТВ, а воедно има и ДримБокс 500ХД и да ми каже разлика во квалитет дали има...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
Го нема, прашував дали некој случајно го гледал каналот за време на олимпијадата преку МаксТВ, а воедно има и ДримБокс 500ХД и да ми каже разлика во квалитет дали има...
другар љубов на прв поглед е ХД цело време вртам сателитите само во ХД да гледам каков било спорт.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
другар љубов на прв поглед е ХД цело време вртам сателитите само во ХД да гледам каков било спорт.
Абе знам шо е HD :D
Преку макств не, ама преку DVB-T гледав на мтв, имат разлика да знајш. Прво и прво коментаторине се башка :D а имат разлика и во квалитетот.
Па праев муабет со еден од телеком и ми рече дека се 720p HD сигналите, а не 1080i (Full HD), значи мора да има разлика. :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Па праев муабет со еден од телеком и ми рече дека се 720p HD сигналите, а не 1080i (Full HD), значи мора да има разлика. :)
И во HD каналите на сателитска имат разлика, пример HD каналите од долчето (романскиот) пакет и HD каналите од скај италија имет разлика. Истиот филм гледан кај романциве е со послаб квалитет него кај таљаниве. Ама во секој случај вредит да се земит 500-ка. Да се израдвит телевизорот од квалитет.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Го избришав Mgcamd-от и повторно го инсталирав но нешто изглеа имам зафркнато па каналите сега не работат ( Bulsat i Polaris). Дали имам и нешто друго избришано или при инсталацијата треба и нешто друго да се подеси? Ај ги молам стручњаците за одговор.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Го избришав Mgcamd-от и повторно го инсталирав но нешто изглеа имам зафркнато па каналите сега не работат ( Bulsat i Polaris). Дали имам и нешто друго избришано или при инсталацијата треба и нешто друго да се подеси? Ај ги молам стручњаците за одговор.
Види дали ги имаш во usr/keys клаено линиите т.е. дали ги имаш овие фајлој: cccamd.list; ignore.list; mg_cfg; priority.list.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Види дали ги имаш во usr/keys клаено линиите т.е. дали ги имаш овие фајлој: cccamd.list; ignore.list; mg_cfg; priority.list.
Gi imam ovie:

SoftCam.Key
cccamd.list
cccamd.list.example
mg_cfg
newcamd.list
newcamd.list.example
newcs.xml
peer/cfg
peer.cfg.example
priority.list.example
replace.list

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Gi imam ovie:

SoftCam.Key
cccamd.list
cccamd.list.example
mg_cfg
newcamd.list
newcamd.list.example
newcs.xml
peer/cfg
peer.cfg.example
priority.list.example
replace.list
Види во cccamd.list дали ти се С линиите. Ако не се тогаш клај ги таму. Ако не ги знајш барај од кај шо го имаш шерингот.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Види во cccamd.list дали ти се С линиите. Ако не се тогаш клај ги таму. Ако не ги знајш барај од кај шо го имаш шерингот.
Линиите стојат, како иначе би работел Cccam 2.2.1 без проблем. Не сум баш упатен во овие работи, а како да дојдам до cccamd.list во usr/кеys или има друг начин да ги видам линиите :eek:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Линиите стојат, како иначе би работел Cccam 2.2.1 без проблем. Не сум баш упатен во овие работи, а како да дојдам до cccamd.list во usr/кеys или има друг начин да ги видам линиите :eek:
Исто како шо ги гледаш линиите во cccam.cfg Просто копирај ги од таму и клај ги во cccamd.list

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Исто како шо ги гледаш линиите во cccam.cfg Просто копирај ги од таму и клај ги во cccamd.list
Ношто друже до сега се е_авав, Cccam raboti, Mgcamd nikako. Кој знае што ќе излезе проблемот,до линиите не е во никој случај. Фала како и да е.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ношто друже до сега се е_авав, Cccam raboti, Mgcamd nikako. Кој знае што ќе излезе проблемот,до линиите не е во никој случај. Фала како и да е.
А дали го инсталира правиот mgcam за твојот имиџ? Зш ако имаш пример дримелит а клаваш mgcam за немезис тогаш не работит. Пробај сметни го и клај го рачно.

Kajgana Shop

На врв Bottom