Фан Клуб: Вардар

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Трите гола ги дадовме по акции од десна страна ... акциите на Хименез и Мичка беа :drk:... Првиот гол на Маневски падна по една длабока топка добар штоп на гради и навистина убав гол, вториот исто беше дел по еден центаршут и една бркотница кај нив во 5 метри и Јове искористи, третиот гол шпанцеот ја круниса одличната игра со гол по што тренерот на нежниве ја направи и првата измена, негде 30 и некоја минута беше и го извади Даре Мицевски. Шансите се редеа овации на јужна и оние Барса муабети (до тука перфектно)....
Како што заврши прво така фуриозно почна и второ и 2 јаки шанси за Вардар ама голманчето (она што во Ѓорче му пеевме Дамјанче...Педерче) се здиви и незнаете каква топка извади од гол , на такви одбрани може да му позавидат и голмани што се на некое повисоко ниво од нивните кариери... Првиот гол Работнички ни го здрви по една акција по нивната лева страна низок центаршут помина покрај Вајс и Таневски и останаа сами 2ца играчи на нежниве и ни го здрви шиптарчето. Малце се осоколија овие па следуваа измени Маневски искочи влезе Стојаковиќ излезе Хименез влезе Петров... ни здрвија уште еден гол по една избиена нивна топка... ја рогнаа напред и Цикарски беше последен во одбрана утна при избивањето и Крсте Велковски ни го збрца... од тука почна панично да игра Вардар и мислам дека утна со измените Благоја ... потребен ни беше играч во средина што ќе нагази на топката а и што ќе им спречи посед на топка на Работнички и ќе им ја сецка играта и мислам дека требаше да го стави Оса. Дечкото оправдано си го изгуби местото во први 11 од Темелков кој е открите и ги добива симпатиите од луѓево на стадион! Единствено оправдување за невлегувањето на Оса од клупа е доколку се чека да заздрави целосно после низата повреди и да не се ризикува. Немаше некои нарочити 100% шанси на Работнички , можеби имаше 1 ситуација за пенал некој во одбраната на вардар како да ја закачи топката со раце ама Мечкаровски не досуди ништо. Вардар ја нарави последната измена искочи Ѓорѓиев влезе Раденко Бојович. Утакмицата беше при крајот и како така дојдовме до 3 бода и треба да бидеме задоволни зошто можеше да се случи од готово вересија.

Второ полувреме сите се опуштија само Ранѓелковиќ пробуваше нешто, исто и шпанецот, додека Ѓорѓиев трчаше како мува без глава и преогранично изгледаше , дури и на моменти како хендикепиран зошто знае да игра само со левата нога. Он имаше шанси да здрви гол по еден шут и пробив 1-2 игра со Стојаковиќ од лево ама по влечењето и местењето да шутне со лева Дамјан пак имаше добра одбрана. Јове пробува да игра како Фичо лани да ги собира долгите топки од голман ама некако не му идеше а и премногу мрзливо ми ја играше утакмицава, тоа никако несмее да им се повтори.

Комити ... еј кореографијата беше ебење дека седев на јужна ... АЛАЛ ДА ИМ Е! Колку добро изгледаше! Бројка задоволителна прво полувреме топ второ мал дел се префрли на Југ ваљда поради резултатот од 3-0 ама тоа на запад не се примети баш баш.

ПС... што е ова бе сите на југ ...цела јужна педери:pos:. Не! Секогаш биле интересни Вардар Работники утакмициве и имало голови, оваа секогаш ми е пикирана за да гледам од јужна .. а и не зажалив одличен фудбал!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.824
Пех сте пишале доста извештаи пред мене ама ај и јас да пишам :D

Мислев дека спласна еуфоријата по мечот со Бате, ама згрешив :D
Се преплави градот во црвено-црна боја одново, само да се продолжи во вакво темпо, иако мора да признаам дека за овој меч имаше очајна информираност и од наша страна, а за од ФК Вардар да не правиме ни муабет.
Муабетите за картите паднаа во вода пошто се продаваа и на стадион во билетара:)

Комити бевме во одлична бројка, според мене мислам околу 800 души. Мерачки е каква атмосфера им правиме на нашиве, да ти е мерак да го носиш црвено-црниот дрес, за квалитетот на лигата треба да ни дадат орден за тоа каква атмосфера правиме :)
И како после да не молиш за клип?:D
Кореографијата ЕБЕЊЕ! :cuc:
Една од подобрите што сме ја извадиле, ќе видиме како ќе изгледа тоа на видеото.
Чиста 10-ка, нови луѓе, постари членови, дигаме старосна граница над 18 сигурно :)
На цел стадион околу 4 000 луѓе...

Вардар....
Помешани чувства некако. Пред мечот типував дека ќе има многу голови, дека ќе заврши накај 4-2, и блиску бев да погодам :D
Какво прво полувреме:cuc:
Почнавме одлично, имавме инцијатива и некои полушанси, пред Маневски да им даде гол на своите екс соиграчи. Прекрасен гол, Хименез му ја додаде одлично, овој со волеј погоди над главата на Шишковски.
Одма зголемивме и на 2-0, ако не се лажам одново Хименез асистираше, Костовски само ја допре топката, оваа чепна некој играч на Работнички и го измами Шишковски за нов гол.
Шансите допрва се редеа, неколку пати излагаа скоро сами пред гол ама топката завршувше во надворешен дел од мрежата.
Брзо зголемивме на 3-0, со дебитантскиот гол и на Хименез. Целосно го заслужи, листа десетка беше.
Ете до кај ни е лигата, играч од трета Шпанска направи дар-мар.
Одма после тоа имавме уште една голема шанса, ама овој Шишковски се фрли некако и рефлексно ја извади со нога, невидено...
Прво полувреме Работнички имаа една шанса ама се испосраа јан зашвајцаа над гол...
И кога мислев дека ќе им дадеме едно 7 гола, се посравме...
Голем проблем станува одбранава...
Каде со такви тешки киксови бе?
Инаку Работнички немаат толку лош тим, тој Хрватот што ни го даде првиот гол каква волетина е маме му ебам...
На почетокот дадовме уште еден гол, ама судијата го поништи.
Повторно не утепаа судиите, па мамата у пичка да му ја ебам на овој Мечкаровски. Не досуди и чист пенал над Георгиев, го извади фаулот надвор од шесаесетник...
Плус не искшрија, сто фаули направија, еден црвен не даде...
И место да ги нагазнеме, си дозволивме луксуз, па нерешено може ќе беше и реално на крај...
Намалија на 3-1, по грешка во одбраната кога спие сите по што Хрватот во нивниот напад лесно намали на 3-1.
Веќе следните минути катастрофална гршка на некој од одбраната (не видов кој, веројатно Таневски беше), Крсте Велковски излезе сам и намали на 3-2.
Веднаш направивме уште една грешка ама Захов спаси во ситуација еден на еден. До крај немаше некои проблеми да го спаси голот.
Ние имавме уште некои шанси од контра. Еднаш Шишковски му одбрани на Георгиев, после Таневски од едно метро беше блокирав а вториот удар му го одбранија, а шанса имаше и Костовски ама го префрли голот.

Од дебитантиве Хименез и Маневски беа чиста десетка, Темелков добар, а Георгиев ме разочара...
Колку пати можеше да истрча сам, мада во прво полувреме не го играа многу, сепак мораше многу подобро да ги искористи контрите...
Се надевам ќе се подобри во следните мечеви...

П.с. најинтересно ми беше едно мало девојче што со мајка и седеше на западна ама на крајот не со нас. И цело време иограше на нашиве песни и пееше :D Особено и се заинтересира кога ја оеевме ШАМПИОНЕ ШАМПИОНЕ, и викаше на мајка и да гледа што правиме :pos:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608

Мислев дека спласна еуфоријата по мечот со Бате, ама згрешив :D
Се преплави градот во црвено-црна боја одново, само да се продолжи во вакво темпо, иако мора да признаам дека за овој меч имаше очајна информираност и од наша страна, а за од ФК Вардар да не правиме ни муабет.
Муабетите за картите паднаа во вода пошто се продаваа и на стадион во билетара:)

Комити бевме во одлична бројка, според мене мислам околу 800 души. Мерачки е каква атмосфера им правиме на нашиве, да ти е мерак да го носиш црвено-црниот дрес, за квалитетот на лигата треба да ни дадат орден за тоа каква атмосфера правиме :)
Кореографијата ЕБЕЊЕ! :cuc:
Една од подобрите што сме ја извадиле, ќе видиме како ќе изгледа тоа на видеото.
Чиста 10-ка, нови луѓе, постари членови, дигаме старосна граница над 18 сигурно :)
На цел стадион околу 4 000 луѓе...

Вардар....
Помешани чувства некако. Пред мечот типував дека ќе има многу голови, дека ќе заврши накај 4-2, и блиску бев да погодам :D
Какво прво полувреме:cuc:
Почнавме одлично, имавме инцијатива и некои полушанси, пред Маневски да им даде гол на своите екс соиграчи. Прекрасен гол, Хименез му ја додаде одлично, овој со волеј погоди над главата на Шишковски.
Одма зголемивме и на 2-0, ако не се лажам одново Хименез асистираше, Костовски само ја допре топката, оваа чепна некој играч на Работнички и го измами Шишковски за нов гол.
Шансите допрва се редеа, неколку пати излагаа скоро сами пред гол ама топката завршувше во надворешен дел од мрежата.
Брзо зголемивме на 3-0, со дебитантскиот гол и на Хименез. Целосно го заслужи, листа десетка беше.
Ете до кај ни е лигата, играч од трета Шпанска направи дар-мар.
Одма после тоа имавме уште една голема шанса, ама овој Шишковски се фрли некако и рефлексно ја извади со нога, невидено...
Прво полувреме Работнички имаа една шанса ама се испосраа јан зашвајцаа над гол...
И кога мислев дека ќе им дадеме едно 7 гола, се посравме...
Голем проблем станува одбранава...
Каде со такви тешки киксови бе?
Инаку Работнички немаат толку лош тим, тој Хрватот што ни го даде првиот гол каква волетина е маме му ебам...
На почетокот дадовме уште еден гол, ама судијата го поништи.
Повторно не утепаа судиите, па мамата у пичка да му ја ебам на овој Мечкаровски. Не досуди и чист пенал над Георгиев, го извади фаулот надвор од шесаесетник...
Плус не искшрија, сто фаули направија, еден црвен не даде...
И место да ги нагазнеме, си дозволивме луксуз, па нерешено може ќе беше и реално на крај...
Намалија на 3-1, по грешка во одбраната кога спие сите по што Хрватот во нивниот напад лесно намали на 3-1.
Веќе следните минути катастрофална гршка на некој од одбраната (не видов кој, веројатно Таневски беше), Крсте Велковски излезе сам и намали на 3-2.
Веднаш направивме уште една грешка ама Захов спаси во ситуација еден на еден. До крај немаше некои проблеми да го спаси голот.
Ние имавме уште некои шанси од контра. Еднаш Шишковски му одбрани на Георгиев, после Таневски од едно метро беше блокирав а вториот удар му го одбранија, а шанса имаше и Костовски ама го префрли голот.

Од дебитантиве Хименез и Маневски беа чиста десетка, Темелков добар, а Георгиев ме разочара...
Колку пати можеше да истрча сам, мада во прво полувреме не го играа многу, сепак мораше многу подобро да ги искористи контрите...
Се надевам ќе се подобри во следните мечеви...

П.с. најинтересно ми беше едно мало девојче што со мајка и седеше на западна ама на крајот не со нас. И цело време иограше на нашиве песни и пееше :D Особено и се заинтересира кога ја оеевме ШАМПИОНЕ ШАМПИОНЕ, и викаше на мајка и да гледа што правиме :pos:
Прво честитки за победата.
Сега да те исправам малку,првиот гол за Работнички го даде Исени,а Хрватот центрираше.Изгледа си ги помешал Хрватот и Исени. Исени е волетината,а Хрватот играше по лева страна и не е толку корпулчентен.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975

Особено и се заинтересира кога ја оеевме ШАМПИОНЕ ШАМПИОНЕ, и викаше на мајка и да гледа што правиме :pos:

Абе само твој извештај се важи,овие другиве те копираат :)

Доста бе со тие клипови,и ние сме луѓе,со работа,факс,семејства,другари,девојки.треба и ние малце да одмориме :)

А ти по ќерката или по мајката?:icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.824
Прво честитки за победата.
Сега да те исправам малку,првиот гол за Работнички го даде Исени,а Хрватот центрираше.Изгледа си ги помешал Хрватот и Исени. Исени е волетината,а Хрватот играше по лева страна и не е толку корпулчентен.
Сега прочитав на екипа.мк дека Исени го дал голот. Проблемот не беше кај мене, пошто голот падна на страната кај источна, а не ви ги познавам баш играчите за да оценам кој го даде, ама на бимот пишуваше дека стрелец бил Черина па затоа пишав така :D
Фала на исправка и честитки :D
--- надополнето: 13 август 2012 во 00:58 ---
А ти по ќерката или по мајката?:icon_mrgr:
5-6 години имаше девојчето бе море :icon_mrgr:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
ТИ СЕ КОЛНАМ ЌЕ БИДЕШ ОБЕДИНЕТА 10.08.2013
Моќно беше!

Абе стварно летале цицки на запад кога сте ги соблекувале маиците? :D

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Сега прочитав на екипа.мк дека Исени го дал голот. Проблемот не беше кај мене, пошто голот падна на страната кај источна, а не ви ги познавам баш играчите за да оценам кој го даде, ама на бимот пишуваше дека стрелец бил Черина па затоа пишав така :D
Фала на исправка и честитки :D
--- надополнето: 13 август 2012 во 00:58 ---

5-6 години имаше девојчето бе море :icon_mrgr:
Да видов дека беше Черина,но јас се зачудив,зашто не ги познавам како изгледаат Хрвативе,ама ми немаше логика да е Черина,бидејки он е одбранбен.Инаку што ви пишуваше на паролата со знамето? Феноменална кореогравија. Браво секоја чест.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.538
Поени од реакции
7.061
Честитки на победата, транспарентот ми ги насолзи очите, БРАВО!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.824
Да видов дека беше Черина,но јас се зачудив,зашто не ги познавам како изгледаат Хрвативе,ама ми немаше логика да е Черина,бидејки он е одбранбен.Инаку што ви пишуваше на паролата со знамето? Феноменална кореогравија. Браво секоја чест.
Кореографија со Обединета Македонија и парола ТИ СЕ КОЛНАМ ЌЕ БИДЕШ ОБЕДИНЕТА 10.08.2013 (десет години од Букурешкиот договор претпоставувам).
Ако не се лажам бакљите кај што беа запалени беше бел најлон со сонцето на вергина, и нормално со бакљите си доби боја на нашето поранешно знаме... (или може бладам за овој дел ама така ми изгледаше од долните редови...)
--- надополнето: 13 август 2012 во 01:11 ---
Абе знаеш како иде,годините се само број

Затворот е само просторија :D
Абе језда границите ми се спуштаат до 12-3 години, али сепак... :icon_lol:

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Ахаха последен пат за вечерва,остај годините,што тропаш да не те начука RedBlack?ке ти се смее некој,букурешки договор 1913 година...:unsure:
Не беше бел најлон,туку проѕирен(За прв пат кај нас,нормално и во Македонија) ,а ја покажуваше Обединета Македонија

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Имаше јаки цури на југ :love:

Нешто за играчите:
1. Темелков е покомплетен играч од Оса, но во втор дел падна, не можат сами со Ранѓеловиќ да го издржат цел тој товар.
2. Хименез е ѕвер, се гледа дека знае да игра фудбал, он асистираше до Мичка а овој до Костовски за вториот гол(@Saber Rider
), и тоа беше одлична асистенција до Мичка.
3. Маневски беше одличен, подвижен и борбен. Даде одлично голче.
4. Ѓоргиев се трудеше многу, му фали малце да биде одличен фудбалер.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.280
Поени од реакции
46.708
Toa u vtoro sea i nikad veke, Rabotnicki nemaa kapacitet ni za gol da dadat posle ona sto go vidov u prvo neznam kako uspeaa 2 da dadat ama protiv pokvaliteten tim od prvenstvovo ko Metalurg so takov odnos nereseno ke e premija ... nikad vise.
Himenez ... au. Iskina, na Rabotnicki im trebaa 3 primeni gola za da ukapiraat od kade doaga opasnosta iako i za cetvrt golmanov gi spasi u prvo so nezdrava intervencija, se izvadi do nekade za nespretnata reakcija pri vtoriot gol koj vsusnost bese avtogol, kakva komicna situacija bese toa ... :pos:
Vo vtoro konecno bese procitana igrata na Vardar i B plan nemaa, ama imaa ogromno vodstvo koe na mnogu glup nacin dozvolija na kraj da ispadne i nedovolno za siguren triumf i mirna zavrsniva iako Rabotnicki nemaa nekoja pokonkretna sansa posle dvata dadeni gola.

Do koga trae transfer periodov ? Ko i kaj ostanative zemji, do kraj na Avgust ? Ne e ni bitno ova, ama potrebno e da se doshminka klubov so uste eden do dvajca asalni rotacioni fudbaleri, prvava 11ka e top za nash standard ama klupava i ne bash, ne e nekoj garant toj del timov.

Kajgana Shop

На врв Bottom