Помош за процесор

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Очигледно дека си тврдоглав, и не сфаќаш што значи заебан сензор.....како и да е така нека биде, работи на 115 :)

Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11

еве ви сега малку го исфорсирав за да видите :P и го гасам малце да олади..
видете дека е возможно :)
Ако не се лажам value е моменталната температура а таа ти изнесува 64 степени и таа треба да ја гледаш

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Како знаеш дека процесорот ти рикнал?
Значи кога го палам компјутерот се иде добро но кога ќе поминат 5-10мин се укочува тотално.Прво мислев дека е софтверот односно драјверите го преинсалирав едно 4 пати и пак истото.Се распрашав наоколу и ми рекоа 100% дека е рикнат.

еве ви сега малку го исфорсирав за да видите :P и го гасам малце да олади..
видете дека е возможно :)
Еве до колку е макс.. температура што можат да ја издржат порцесорите.
http://www.pantherproducts.co.uk/index.php?pageid=CPUtemperatures

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Значи кога го палам компјутерот се иде добро но кога ќе поминат 5-10мин се укочува тотално.Прво мислев дека е софтверот односно драјверите го преинсалирав едно 4 пати и пак истото.Се распрашав наоколу и ми рекоа 100% дека е рикнат.
Те излажале, дај ми pass и id, од team Viewer, ќе видам што е проблемот.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
не сум тврдоглав бре можда грешам само ви кажувам што гледам..
и да можда сензорот е заебан :)
Ако не се лажам value е моменталната температура а таа ти изнесува 64 степени и таа треба да ја гледаш
добро а тогаш што е тоа 112 степени ? харддисикот ?

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Те излажале, дај ми pass и id, од team Viewer, ќе видам што е проблемот.
Би ти дал но ти кажав дека ќе поседи 5 мин и тотално ке се усецка за тоа време немозам ни да симнам камоли да инсталирам Viewer.
не сум тврдоглав бре можда грешам само ви кажувам што гледам..
и да можда сензорот е заебан :)
добро а тогаш што е тоа 112 степени ? харддисикот ?
Значи ако сварно ти достигнува таа температура тогаш сварно не ти е во ред компјутерот над 100 степени почнуваат да се прегрваат сензорите.Провери си ги кулерите дали ти работат или ичисти го компјутерот од прашина.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Би ти дал но ти кажав дека ќе поседи 5 мин и тотално ке се усецка за тоа време немозам ни да симнам камоли да инсталирам Viewer.
Дај да пробам јас, т.е. вака симни Hitman Pro, и Malwarebytes, инсталирај ги, и после дај ми pass и id.

Мали се би требало да можеш да ги симнеш, пробај некако, ваљда нема да се укочи.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Значи ако сварно ти достигнува таа температура тогаш сварно не ти е во ред компјутерот над 100 степени почнуваат да се прегрваат сензорите.Провери си ги кулерите дали ти работат или ичисти го компјутерот од прашина.
абе го средувам јас секој ден нема прашина а има и додатни кулери ама финтата што е многу на затворено и нема вентилација во просторот во кој е тој..
и затоа загрева многу

и ова што ти вели psyside за побргу да се уклучи прво избриши некои од програмите кои се вклучуваат заедно со виндоусот за побргу да се вклучи и повеќе време да имаш.
пример даемон тулс или некоја сасвим без веза програма која ти се вклучува со компјутерот, па и скајп направи да не ти се уклучува веднаш и ќе имаш повеќе време.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678

Еве до колку е макс.. температура што можат да ја издржат порцесорите.
http://www.pantherproducts.co.uk/index.php?pageid=CPUtemperatures
Види на плочата да не имаш некој кондензатор подуен. Јас имав 4 такви и ми правеше ист проблем како твојот. Ќе го вклучам и ќе се укочи и не реагира никако или ќе се рестартира. Но во сејф мод работи нормално но по неколку дена ни така не сакаше, почна да ми дава блу скрин и ги сменив кондензаторите и е ок сега.:)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Малку помош и за мене, почна нагло да ми зголемува температурата на процесорот, доаѓа до 66-70 (зависи колку ќе го наместам у БИОС) и почнува да свири, иначе ми се расипа кулерот и имав еден спој кога поврзав двд-то со компјутерот, го сменив кулерот а гледам дека ја нема и пастата со која е поврзен кулерот... Што може да биде причината?

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Малку помош и за мене, почна нагло да ми зголемува температурата на процесорот, доаѓа до 66-70 (зависи колку ќе го наместам у БИОС) и почнува да свири, иначе ми се расипа кулерот и имав еден спој кога поврзав двд-то со компјутерот, го сменив кулерот а гледам дека ја нема и пастата со која е поврзен кулерот... Што може да биде причината?
И мене така почна па ми цркна процесорот.Одма земај паста од сет едно 200-300ден се и одма премачкај го целиот процесор од одозгора па стави го кулерот.Иначе ке ти рикне како мојот
--- надополнето: 14 август 2012 во 18:42 ---
Дај да пробам јас, т.е. вака симни Hitman Pro, и Malwarebytes, инсталирај ги, и после дај ми pass и id.

Мали се би требало да можеш да ги симнеш, пробај некако, ваљда нема да се укочи.
Не е вирус 4 пати го преинсталрав и пак нејќе .100% сум убеден дека е процесорот

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Мислам дека ако си убеден нема зашто да се дискутира, иди и купи си нов процесор, само за твое инфо, ако процесорот е заебан НЕМА ВООПШТО ДА СЕ УКЛУЧИ КОМПЈУТЕРОТ.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
И мене така почна па ми цркна процесорот.Одма земај паста од сет едно 200-300ден се и одма премачкај го целиот процесор од одозгора па стави го кулерот.Иначе ке ти рикне како мојот
Викаш дека до пастата е?

Kajgana Shop

На врв Bottom