Ако не се лажам value е моменталната температура а таа ти изнесува 64 степени и таа треба да ја гледаш
еве ви сега малку го исфорсирав за да видите и го гасам малце да олади..
видете дека е возможно
Значи кога го палам компјутерот се иде добро но кога ќе поминат 5-10мин се укочува тотално.Прво мислев дека е софтверот односно драјверите го преинсалирав едно 4 пати и пак истото.Се распрашав наоколу и ми рекоа 100% дека е рикнат.Како знаеш дека процесорот ти рикнал?
Еве до колку е макс.. температура што можат да ја издржат порцесорите.
еве ви сега малку го исфорсирав за да видите и го гасам малце да олади..
видете дека е возможно
Те излажале, дај ми pass и id, од team Viewer, ќе видам што е проблемот.Значи кога го палам компјутерот се иде добро но кога ќе поминат 5-10мин се укочува тотално.Прво мислев дека е софтверот односно драјверите го преинсалирав едно 4 пати и пак истото.Се распрашав наоколу и ми рекоа 100% дека е рикнат.
добро а тогаш што е тоа 112 степени ? харддисикот ?Ако не се лажам value е моменталната температура а таа ти изнесува 64 степени и таа треба да ја гледаш
Би ти дал но ти кажав дека ќе поседи 5 мин и тотално ке се усецка за тоа време немозам ни да симнам камоли да инсталирам Viewer.Те излажале, дај ми pass и id, од team Viewer, ќе видам што е проблемот.
Значи ако сварно ти достигнува таа температура тогаш сварно не ти е во ред компјутерот над 100 степени почнуваат да се прегрваат сензорите.Провери си ги кулерите дали ти работат или ичисти го компјутерот од прашина.не сум тврдоглав бре можда грешам само ви кажувам што гледам..
и да можда сензорот е заебан
добро а тогаш што е тоа 112 степени ? харддисикот ?
Дај да пробам јас, т.е. вака симни Hitman Pro, и Malwarebytes, инсталирај ги, и после дај ми pass и id.Би ти дал но ти кажав дека ќе поседи 5 мин и тотално ке се усецка за тоа време немозам ни да симнам камоли да инсталирам Viewer.
абе го средувам јас секој ден нема прашина а има и додатни кулери ама финтата што е многу на затворено и нема вентилација во просторот во кој е тој..Значи ако сварно ти достигнува таа температура тогаш сварно не ти е во ред компјутерот над 100 степени почнуваат да се прегрваат сензорите.Провери си ги кулерите дали ти работат или ичисти го компјутерот од прашина.
Види на плочата да не имаш некој кондензатор подуен. Јас имав 4 такви и ми правеше ист проблем како твојот. Ќе го вклучам и ќе се укочи и не реагира никако или ќе се рестартира. Но во сејф мод работи нормално но по неколку дена ни така не сакаше, почна да ми дава блу скрин и ги сменив кондензаторите и е ок сега.Значи кога го палам компјутерот се иде добро но кога ќе поминат 5-10мин се укочува тотално.Прво мислев дека е софтверот односно драјверите го преинсалирав едно 4 пати и пак истото.Се распрашав наоколу и ми рекоа 100% дека е рикнат.
Еве до колку е макс.. температура што можат да ја издржат порцесорите.
http://www.pantherproducts.co.uk/index.php?pageid=CPUtemperatures
Го слушналКако знаеш дека процесорот ти рикнал?
Го слушнал
И мене така почна па ми цркна процесорот.Одма земај паста од сет едно 200-300ден се и одма премачкај го целиот процесор од одозгора па стави го кулерот.Иначе ке ти рикне како мојотМалку помош и за мене, почна нагло да ми зголемува температурата на процесорот, доаѓа до 66-70 (зависи колку ќе го наместам у БИОС) и почнува да свири, иначе ми се расипа кулерот и имав еден спој кога поврзав двд-то со компјутерот, го сменив кулерот а гледам дека ја нема и пастата со која е поврзен кулерот... Што може да биде причината?
Не е вирус 4 пати го преинсталрав и пак нејќе .100% сум убеден дека е процесоротДај да пробам јас, т.е. вака симни Hitman Pro, и Malwarebytes, инсталирај ги, и после дај ми pass и id.
Мали се би требало да можеш да ги симнеш, пробај некако, ваљда нема да се укочи.
Викаш дека до пастата е?И мене така почна па ми цркна процесорот.Одма земај паста од сет едно 200-300ден се и одма премачкај го целиот процесор од одозгора па стави го кулерот.Иначе ке ти рикне како мојот