Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
А има ли врска каков е интернетот? Пошто јас сум на Blizoo, прашањево е по грешка овде поставено. Инаку од Велес сум, ама во Нико и АМЦ има рутери ...
Нема врска... ќе си купиш рутер, мислам дека во Анхоч имаше добар TP-link за 970 денари... Кабелот наместо директно во компјутер ќе го ставиш во рутерот, ќе си поставиш password за wi-fi-то, а персоналниот комјутер ќе си го поврзиш со обичен кабел. Мислам дека на рутерот има и четири LAN излези.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Нема врска... ќе си купиш рутер, мислам дека во Анхоч имаше добар TP-link за 970 денари... Кабелот наместо директно во компјутер ќе го ставиш во рутерот, ќе си поставиш password за wi-fi-то, а персоналниот комјутер ќе си го поврзиш со обичен кабел. Мислам дека на рутерот има и четири LAN излези.
зависи шо рутер, има рутери со поќе лан излези (ама и поскапи се :D)
инаку тплинк ќе брка работа за дома, јас иам длинк, го покрива цел спрат и дворот :D

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119

Океј шо им е форава? Веќе два дена истово..се јавив на 0800...еве сеа ќе ти ја рестартираме линијата, и ми спушти слушалка. Крајно изреволтиран! Имаат ли ФБ страна Мак.Телеком или твитер?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
за тие што имаат call & surf start.. колку ви вади резултати на speedtest.net?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
На speedtest нешто помалце од 7 мегабита, торенти ми спушта со околу 860kBs.
call&surf имаш или 3max start ? кај мене е вака на 3max start .
--- надополнето: 10 август 2012 во 10:02 ---

Океј шо им е форава? Веќе два дена истово..се јавив на 0800...еве сеа ќе ти ја рестартираме линијата, и ми спушти слушалка. Крајно изреволтиран! Имаат ли ФБ страна Мак.Телеком или твитер?
Џабе на страната што ке им пишиш .. ке ти речат јависе на 0800 12345 ... ништо не можат друго тие од страницата на фб да направат !

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
Да прашам како е сега Оптикава во Скопје Север кон средината на септември ми истекува договорот со ОНЕ дали сте задоволни од брзина стабилност мислам да зеам 3 Max Optic Start исто колку се доплака за втор и трет телевизор малку не се јасни од контакт центаров различни информации даваат

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Да прашам како е сега Оптикава во Скопје Север кон средината на септември ми истекува договорот со ОНЕ дали сте задоволни од брзина стабилност мислам да зеам 3 Max Optic Start исто колку се доплака за втор и трет телевизор малку не се јасни од контакт центаров различни информации даваат
Добро е што ти истекува договорот. Јас за да го раскинам треба да платам 7080ден. :mad::vozbud:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Незнам што им е на ОНЕ до пред два месеци ниту размислував да ги заменам
Штом имаш шанса за да ги замениш, замени ги. Мене, на пример, сега, во моментов да ми заврши договоров, одма ќе го раскинам, ама за жал не е така кај мене. Јас имам скоро уште две години. :гик:

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
call&surf имаш или 3max start ? кај мене е вака на 3max start .
--- надополнето: 10 август 2012 во 10:02 ---
На една локација имам Call&Surf Start а на друга 3 Max Start и на двете е скоро идентична брзината.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Оптика како оптика, каде и да е инсталирана нема разлика (се однесува на прашањето како е сега оптикава во Скопје Север). Инаку јас го имам тој пакет, брзина ~50 Mbps, стабилност беспрекорна, за втор ресивер не доплатив ништо, за трет се доплаќа 170 денари (месечно). Ако те интересира уште нешто прашај слободно :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
Оптика како оптика, каде и да е инсталирана нема разлика (се однесува на прашањето како е сега оптикава во Скопје Север). Инаку јас го имам тој пакет, брзина ~50 Mbps, стабилност беспрекорна, за втор ресивер не доплатив ништо, за трет се доплаќа 170 денари (месечно). Ако те интересира уште нешто прашај слободно :)
Фала за претходниот одговор
Една од операторките што се ми вели не се плаќа ништо за нов приклучок додека друга операторка се наплаќа 1500,00 денари.
Инсталација на опрема се плаќа нешто?
Каква опрема даваат ,доколку даваат различни рутери кој рутер ми го препорачуваш?
Дали даваат бежичен рутер и поврзувањето на рутерот со ТВ приемникот е бежично или со кабел ?
Првиот месец плаќаш две преплати?

Kajgana Shop

На врв Bottom