Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
ОМГ! Сите по нешто кажавте. Дека тие 700 вати се вистински не верувам, поточно не се. Ама дека ке му брка работа за конфигурацијата ќе му брка. Што има врска од каде е земено?? Важно да е ново. За тие пари од кај сакаш земи тоа е. Сите кажувате дека погрешил а никој не кажувате каде. Напојувањето најверојатно е Power Box (ако го има од СЕТ земено ) а ако не го има од таму не е некое многу квалитетно напојување, нешто делукс,сисиво, хантол и слично. А дајте вие некое добро напојување за 900 денари ајде кога толку кажувате дека тоа е за никаде.

И за перката ОК е перката што го вади воздухот надвор кон матична.
За 900 денари може само плочата да ја рикне за 5-6 месеци.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
За 900 денари може само плочата да ја рикне за 5-6 месеци.
Ха-ха-ха! 4 години со делукс напојување од 400вати ми вози стариот компјутер. Само еднаш му имам менато 2 кондензатори подуени и нема никаков проблем.

SomeoNe!
Едит: Да не одам ново мислење ќе се надополнам тука. И јас му го менав вентилаторчето 8ката, му ставив 22мм, со што значи му го менав и оклопот, ламарината :) :love:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ха-ха-ха! 4 години со делукс напојување од 400вати ми вози стариот компјутер. Само еднаш му имам менато 2 кондензатори подуени и нема никаков проблем.
6 години делукс од 500 вати:) Му го имам сменето само кулерот пошто стариот допре да врти и почна да смрди на изгорено:icon_mrgr:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Едит: Да не одам ново мислење ќе се надополнам тука. И јас му го менав вентилаторчето 8ката, му ставив 22мм, со што значи му го менав и оклопот, ламарината :) :love:
Што си направил?:P
--- надополнето: 11 август 2012 во 14:11 ---
6 години делукс од 500 вати:) Му го имам сменето само кулерот пошто стариот допре да врти и почна да смрди на изгорено:icon_mrgr:
Јас имам Delux напајање ми дреме дома 580WA само што е 3 кила и има контрола на обртаи, аларм ако заглави кулер и тн.т.н. Кошташе околу 70 евра.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
700 вати напојување за 900денари?! И не е битно на каде дува перката?! Тебе барем те сметам за експерт тука.
Тие “700 вати“ се пишуваат со наводници за тие пари :)

Перката обично дува навнатре, да носи свеж воздух ама и не мора да значи, некои дуваат нанадвор за да го вади топлиот воздух.... и во случајов го носи во матичната. Али за тие пари, тоа е :)
ОМГ! Сите по нешто кажавте. Дека тие 700 вати се вистински не верувам, поточно не се. Ама дека ке му брка работа за конфигурацијата ќе му брка. Што има врска од каде е земено?? Важно да е ново. За тие пари од кај сакаш земи тоа е. Сите кажувате дека погрешил а никој не кажувате каде. Напојувањето најверојатно е Power Box (ако го има од СЕТ земено ) а ако не го има од таму не е некое многу квалитетно напојување, нешто делукс,сисиво, хантол и слично. А дајте вие некое добро напојување за 900 денари ајде кога толку кажувате дека тоа е за никаде.

И за перката ОК е перката што го вади воздухот надвор кон матична.
И сега битно е или не е битно кај дува перката?
Поише ми се исплати ново да земам отколку да ја заебам матичната.

И не го земав од СЕТ пошто не сум од Скопје. А е некоја затуцана марка, прв пат ја читам...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Има ли некоја продавница во Македонија одкаде може да се набави тастатура за лаптоп ? Конкретно, ми треба за ASUS K52DE моделот.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Здраво
да не знајт некој што матична е ова
ми требаше матична за amd ahtlon 6400+
и дали вреди за 1500 денари настаро
дали може да се клока на неа и сл.поздрав.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ми треба мислење за телевизоров. Гледав нешто за него и ми се чини дека е супер.
http://www.t-home.mk/mk/107/861/64/Korisnichki_uredi/Televizori/Sony_KDL-32EX650.html
Panasonic TX-L32E5E>доста подобар.

E тоа само еднаш, можело лесно да значи нов пс, ама вие си знаете.

Еве јас што би земал, ако сум тенок со пари..другите напајања кои ги спомнувате се како темпирана бомба, која покрај фактот што не се знае кога ќе пукне, не се знае и дали при тоа нема да земе неколку компоненти со неа, или во најмала рака заради нестабилниот напон ќе ти го рикне хардот, графиката или некоја друга компонента (предвреме) заради тоа што компонентите се мачат кога работата на низок/нестабилен напон кој тие "напојувања" го испорачуваат.

Така што размислете сами дали вреди за 1300 денари + да ризикувате матична, графичка или некоја друга компонента да ви отиде.

Значи напајњето е срцето на еден компјутер, и најголемата заблуда е дека истото не е битно, и муабетот јас имам толку и толку време и немам проблеми не држи...

Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
Имаш проблем со температурата. Исчисти го и види дали вртат сите вентилатори.
на графичкава нема вентилатор само со алуминиумче е и капакот е отворен редовно , другите два на процесорот и на напојувањето работат најнормално ....од друго нешто да не му е маката ?

Код:
леон мамичка,пред некој ден сменив графичка и од куќиштето ми иде некој звук "тиит ..тиит...............тииит.." значи не е во некој си редовен интервал него кога ќе му текне :) и се си мислам дека е од графичката
компјутерот си работи најнормално но само звукот што ме нервира не е многу гласен али е досаден
чаре некое знаете ?
...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
на графичкава нема вентилатор само со алуминиумче е и капакот е отворен редовно , другите два на процесорот и на напојувањето работат најнормално ....од друго нешто да не му е маката ?

Код:
леон мамичка,пред некој ден сменив графичка и од куќиштето ми иде некој звук "тиит ..тиит...............тииит.." значи не е во некој си редовен интервал него кога ќе му текне :) и се си мислам дека е од графичката
компјутерот си работи најнормално но само звукот што ме нервира не е многу гласен али е досаден
чаре некое знаете ?
...
Премести ги рам плочките и зачисти ги слотовите. Исто и кај графичката, извади ја, зачисти и намести ја поубаво. А пасивен кулер на графичка значи.... лошо.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031

Код:
чаре некое знаете ?
...
Инсталирај програм за да ги видиш температурите. На пример специ http://www.piriform.com/speccy/download/standard

Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
Инсталирај програм за да ги видиш температурите. На пример специ http://www.piriform.com/speccy/download/standard
температурите се сите 45 степени ама на графичката не ја кажува неззнам зошто
--- надополнето: 12 август 2012 во 00:20 ---
Премести ги рам плочките и зачисти ги слотовите. Исто и кај графичката, извади ја, зачисти и намести ја поубаво. А пасивен кулер на графичка значи.... лошо.
баце еве се прередив и пак титка батали вајда е до графичката со друга некна не титкаше
него сакав да те прашам дали ако е таа неисправна може да расипе некој друг дел

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.222
Поени од реакции
1.270
Здраво луѓе, имам проблем со мојот USB stick. Го имам веќе 2 месеца, до вчера се си работеше одлично, имаше добра брзина од 50мб/с. Денес кога го пробав да префрлам нешто на USB-то забележав дека доаѓа до намалување на брзината, односно од почетните 50мб/с таа во рок од една минута опаѓа до 5-6 мб/с што е релативно споро. На pc-to немам направено никакви промени, а го пробав и на лап топ и го има истиот проблем. Иначе usb-то е kingston DT101 G2 16GB.

Kajgana Shop

На врв Bottom