Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ми треба мислење за телевизоров. Гледав нешто за него и ми се чини дека е супер.
http://www.t-home.mk/mk/107/861/64/Korisnichki_uredi/Televizori/Sony_KDL-32EX650.html
Би требало да е солиден. Откако земав телевизор, некако баталив, не читам веќе. Знам EX4xx им беше послаба серија. Оваа би требало да е солидна.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Колку кошта напојувач за компјутер да не знае некој?

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Колку кошта напојувач за компјутер да не знае некој?
Ако мислиш на напојување за компјутер имаш за 700 денари 700 вати во СЕТ. Ова е најефтино. Да ја пишиш конфигурацијата нема да биди лошо за да знаеме колку вати напојување ти треба и дали ти треба некое поквалитетно или колку да ти брка работа.

Дечки ај помош ... се мислам помеѓу вие лаптопи..
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=11435
вој
http://www.set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=36057
и вој
http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37353
Дај кажете кој е така подобар.. и зошто е подобар ?

Јас сум за асусот. Фуџицу-то одма оди во аут и како бренд не ме бендисва ама и послаб е во конфигурација. На асусот имаш 4гб рам и 500хдд додека кај фуџицуто имаш 3 со 320. Ајсерот е ист како асусот (не видов целосни спецификации, гледам од страната на сет) Можеби се разликуваат во некоја мала работа на пример усб 3.0, би било добро да се има усб 3.0. Асусот има и 2 години гаранција а додека за ајсер пишува дека има само година гаранција. Како и да е јас сум за асусот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ако мислиш на напојување за компјутер имаш за 700 денари 700 вати во СЕТ. Ова е најефтино. Да ја пишиш конфигурацијата нема да биди лошо за да знаеме колку вати напојување ти треба и дали ти треба некое поквалитетно или колку да ти брка работа.
Земав веќе, сепак фала.
Земав од 700 вати 900 денари. Не сум од Скопје јбг, затоа поскапо.
Инаку имам Интел Кор 2 дуо 2.8 Гига херци, 3 и гига рам и џифорц 9600 512 мб графичка

Таман е напојувањето??

П.с. Таа перката што врти е внатре и свртена накај матичната, можно е да ја загрева а со тоа и да не чини напојувањето? Кога ја земав не ми ни текна...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Земав веќе, сепак фала.
Инаку имам Интел Кор 2 дуо 2.8 Гига херци, 3 и гига рам и џифорц 9600 512 мб графичка

Таман е напојувањето??

П.с. Таа перката што врти е внатре и свртена накај матичната, можно е да ја загрева а со тоа и да не чини напојувањето? Кога ја земав не ми ни текна...
Што има врска накаде е свртена перката? Битно е да работи и да не ти цркне напајањето.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Што има врска накаде е свртена перката? Битно е да работи и да не ти цркне напајањето.
Битно е да работи рече! :pos:
Се надевам го тролате дечково, додека не' дојде Psyside и не' ве исплеска сите по газето.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Море, таа перката лади нагоре а а потопло дува надолу значи топло и дува на матичната. Кој к*р е битно да ми работи напојувањето ако матичната ми се напрај како чоколадо на асвалт во Скопје во 7 минути до 4?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
700 вати напојување за 900денари?! И не е битно на каде дува перката?! Тебе барем те сметам за експерт тука.
Тие “700 вати“ се пишуваат со наводници за тие пари :)

Перката обично дува навнатре, да носи свеж воздух ама и не мора да значи, некои дуваат нанадвор за да го вади топлиот воздух.... и во случајов го носи во матичната. Али за тие пари, тоа е :)

Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
пред некој ден сменив графичка и од куќиштето ми иде некој звук "тиит ..тиит...............тииит.." значи не е во некој си редовен интервал него кога ќе му текне :) и се си мислам дека е од графичката
компјутерот си работи најнормално но само звукот што ме нервира не е многу гласен али е досаден
чаре некое знаете ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
пред некој ден сменив графичка и од куќиштето ми иде некој звук "тиит ..тиит...............тииит.." значи не е во некој си редовен интервал него кога ќе му текне :) и се си мислам дека е од графичката
компјутерот си работи најнормално но само звукот што ме нервира не е многу гласен али е досаден
чаре некое знаете ?
Имаш проблем со температурата. Исчисти го и види дали вртат сите вентилатори.
--- надополнето: 11 август 2012 во 06:40 ---
Земав веќе, сепак фала.

Таман е напојувањето??

Пази за 1200 денари да не си земел 2KW :pos:
Нема шанси да е добро тоа напајање, башка од шверцерите Сет голема работа си завршил.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Имаш проблем со температурата. Исчисти го и види дали вртат сите вентилатори.
--- надополнето: 11 август 2012 во 06:40 ---

Пази за 1200 денари да не си земел 2KW :pos:
Нема шанси да е добро тоа напајање, башка од шверцерите Сет голема работа си завршил.
ОМГ! Сите по нешто кажавте. Дека тие 700 вати се вистински не верувам, поточно не се. Ама дека ке му брка работа за конфигурацијата ќе му брка. Што има врска од каде е земено?? Важно да е ново. За тие пари од кај сакаш земи тоа е. Сите кажувате дека погрешил а никој не кажувате каде. Напојувањето најверојатно е Power Box (ако го има од СЕТ земено ) а ако не го има од таму не е некое многу квалитетно напојување, нешто делукс,сисиво, хантол и слично. А дајте вие некое добро напојување за 900 денари ајде кога толку кажувате дека тоа е за никаде.

И за перката ОК е перката што го вади воздухот надвор кон матична.

Kajgana Shop

На врв Bottom