- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 593
- Поени од реакции
- 1.192
Е да бееее, а на Камени Мост шо ќе му праиме? А?
Пусти срби и тие незнаат шо да направат
Пусти срби и тие незнаат шо да направат
Каналот во никој случај нема да поминува низ центарот на градот, ништо од веќе изграденото нема да се наруши за да се изведе, ако веќе имаат пари за изведба сигурно обрнале внимание на тоа дека ќе треба нови корита за нов правец на водата... не е само Скопје и Велешкиот кеј не е можно да се прошири.Во ниедни планови за Вардар, јас како сообраќаен техничар не сум сретнал како брод би можел да плови.
Основни фактори.
-Недоволна длабочина-Другото само посебе ке си го најдете..
Се ке се наруши нема тотални шанси...Каналот во никој случај нема да поминува низ центарот на градот, ништо од веќе изграденото нема да се наруши за да се изведе, ако веќе имаат пари за изведба сигурно обрнале внимание на тоа дека ќе треба нови корита за нов правец на водата... не е само Скопје и Велешкиот кеј не е можно да се прошири.
Верувај ми, луѓето се пообразовани од нас на форумов или во најмала рака имаат приход да платат професионалци, се завици од нивната сериозностСе ке се наруши нема тотални шанси...
Додека завршиш средно може и ќе сретнешВо ниедни планови за Вардар, јас како сообраќаен техничар не сум сретнал како брод би можел да плови.
Основни фактори.
-Недоволна длабочина-Другото само посебе ке си го најдете..
А кажете ми вие постручните???....како тоа ќе биде пловен целиот канал кога ќе има хидроцентрали?
Тоа не ти е проблем. Пример ти е Железна врата на Дунав. Хидроцентрала имаш, па бродови продолжуват да плават. Бродовите влегуват во едно место, затвара се врата зад нив, полни се со вода местото, нивото на водата се повдига, отвара се друга врата и бродот преминува натаму.А кажете ми вие постручните???....како тоа ќе биде пловен целиот канал кога ќе има хидроцентрали?
Каков приход ке имаат од овој проект ?Верувај ми, луѓето се пообразовани од нас на форумов или во најмала рака имаат приход да платат професионалци, се завици од нивната сериозност
Да али и да средат се во Србија (кај нив е проблемот како да го сменат текот на реките ) во Македонија е сосема друга приказна.Потребни би биле 4-5 брани само за да се направи пловна Вардар плус неколку канали зошто Вардар поминува низ градови како Скопје и Велес и би морало да се заобиколи.Тоа е проект повеке от 50% от БДП на Србиja.Веруват си,дека ке обратат Морава да тече от Дунав ком Вранja например, па и ке ja направат доволно долбока да плават бродови?!
Не знам дали си веруват сами во таа идеja и проект.
Тоа не ти е проблем. Пример ти е Железна врата на Дунав. Хидроцентрала имаш, па бродови продолжуват да плават. Бродовите влегуват во едно место, затвара се врата зад нив, полни се со вода местото, нивото на водата се повдига, отвара се друга врата и бродот преминува натаму.