Планот за Балканот

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Здраво, јас сум лекар од Македонија и сакам да ти кажам нешто.
Врз основа на состанокот кој го имавме јас и моите колеги од земјава и странство сакаме да ти кажеме дека си дијагностициран со болеста Бугарин.
Инаку од оваа болест највеќе патат Македонци, Роми и Турци. Пожелен лек нема, единствено еутаназијата е тоа што придонесува за општо добро кога имаме ваков случај.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас знам дека бугарчињата се очајни и забегани, ама дека до толку одлепиле немав претстава. Овој и цело сценарио напишал како ќе не освојува :pos:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Здраво, јас сум агент од Бугарија, и сакам да ви кажам нешто.Видјах дека сте отвориле тема "Грција има план за инвазија врз Македонија" оваа тема не е точен. Во 2003/90години Букурешт договор / година во Бугарија, Варна беа се собрале делегати од Грција, Бугарија, Србија, Албанија, Русија, Романија. Таа средба беше за потпишување на договор за прецрта на границите Балканскиот Полуостров, кој план беше подготовка цели 3 години.Картата вклучува: Македонија ќе биде поделена на 4, односно 40% Бугарија, 25% Грција, 25% Србија и 10% Албанија. Босна ќе биде поделена на две, требаше да биде 30:70 за Србија, но Ние поканија Хрватска но таа одби и поради тоа ќе биде 20:80 за С'рбија.Черна Гора ќе се соедини со Србија. Косово ќе биде поделено 80% на Албанија, 20% за Србија. Романија ќе даде Северна Добруџа на Бугарија, замена за тоа Романија ќе добие Молдавија, но без Приднестровието, тогаш утива за Украина, а Таа ќе им даде на Русија Малку од Крим. Јас ќе се фокусираат на Македонија. Како што реков ќе биде поделена на 4. Бугарија ќе добие 30%, но Русија вели ќе биде 40%. Планот треба да се вклучи 2013година летото / токму 100години Букурешт договор /.
1.Трјабваше да имаме наша влада, не на Бугарија, а на сите од договора.Б'лгарија беше се ангажирала со овој прашање, зборувам за Љубчо Георгиевски, но тој беше б'лгарофил но не сакаше да ги извршува овие наредби. Затоа Србија рече оставете тоа на нас, ние ќе најдеме наши / Никола Груевски / .Вие не го избравте, а ние, како и Лјубчо.Този проблем беше решен.
2.Как ќе реагираат големите сили? Еми Русија за тоа е тука, таа нема да учествува во оваа "Балканска војна", туку само ќе ги контролира што прават другите.За планот разбраа во 2005 година, и англиските и германските и француските. Прво германските и француските молчат, бидејќи Русија ќе престане нафтата, гасот и др. Тие молкнаа бидејќи знаете што ги чака.Англијските реагираа, во 2010 нив не можеме со гас, но знаете дека руски, и во мал дел грчки, српски, бугарски фирми контролираат многу работи / транспорт, индустрија /, нашите намалија платите, застанаа транспорт во 2011 август, нели се сеќавате дека имаше бунтови во Англија. Потоа чувте дека може да се распадне кралството на Велс, Шкотска, Северна Ирска. И Англија замолчи. Гледаш колку лесно се затвораат устите. САД нема да реагираат бидејќи малиот им брат Англија, ќе се да стане многу лошо. Едноставно нема никој нема да помести прстот за вас. Русија за тоа е тука да ни прави "чадор".
3.В оваа војна како што реков нема да интервенира САД, ЕУ, Турција и Русија, ние ќе чертаем картичката.
4.Само за Турција да кажам дека за неа имаше посебен план 30% ќе биде Курдистан, Тракија на Бугарија, Островите на Грција, Кипар ќе се обедини со Г'рција.Така дека Турција си знае што ја чека и тоа токму САД ќе го направи .
5.Как ќе почне војната? Не е случајно дека ќе се одржува летото. Прво ќе има пожари, при што целата држава ќе е зафатена со гаснење. Ќе има неколку експлозии во Скопје, Тетово, Гостивар. Потоа Грција ќе го обвини Македонија дека и е отстранила тајните два ловци. Веќе Македонија и Грција се односите се и без тоа не добри, и Грција ќе каже "Скопје ни краде историја, напаѓаат грчки граѓани, навредуваат не и сега ни намалив два авиони, ќе напаѓаме Македонија", никој нема да каже ништо.С'рбија, Албанија се неутрални, а Бугарија, се прави на добра, не гледате ли колку навреди против Бугарија има, наште велат да внимаваат, да внимаваат и тоа. Е сега да кажете умрете Бугари, никој нема да каже ништо, поради тоа што сме "добри". Кога Грција го напаѓа, Србија ќе каже ние ќе им помогнеме на нашите браќа Грци, и тие ќе атакуват.Б'лгарија, ќе каже нема да оставиме нашите браќа , Македонци да ги нападнат, и ние ќе пуштиме армијата, Албанија ќе гледа мирно.Но тоа е циркус, божем секој е против секој, но не е точно. Македонија ќе капитулира само за 10дена.От Грција ќе дојде 3 дивизии, 100танка, 30изтребитела, Од Србија 3дивизии, Од Бугарија 2дивизии. Ќе се бомбардираат Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, не е случајно дека се само албански градови.
Во договорот има 10б'лгарски потписи, 18гр'цки потписи, 9ср'бски, 15руски потписи, 4рум'нски, 5албански потпиша. По познати се, Дора Бакојани, Арбен Џафери / од албанска страна / Божидар Димитров и други генерали, историчари овие се познати.
Вие сега ќе ми го избришете ова нешто, но јас го кажувам вистината каква што е, и ќе видите следната година ќе стане многу лошо за Македонија и други. Ќе кажете тоа не е вистина, си многу многу наивни.
Можам да ви кажам уште многу работи.
Жал ми е за Македонија Зашто, Македонија е страдала, сега страда, и пак ќе страда.
Вие мислите ние сме античка нација, ние сме Исус и други.Плана е долг 100страници не можам да го напишам целиот, но интересни работи ги напишав.
Сега тоа е планот, па не се надевајте на нешто.
Ако нешто сум погрешил кажете.
Јас сум стратег од Бугарската армија.
Преведете Google Translate
У крајна сметка значи Грција, Бугарија и Русија ќе ги биде.
Бошко ти ли си, бе??
Во секој случај не е лесно да си откачен и БУгар во исто време.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Јас знам дека бугарчињата се очајни и забегани, ама дека до толку одлепиле немав претстава. Овој и цело сценарио напишал како ќе не освојува :pos:
Не сфаќам како уште се опседнати со нас... ко ќе мастурбираат на нас мислат. Да бевме некоја си богата земја со ресурси, пристаништа да имавме, нафта, гас, злато, дијаманти, па да не освојуваат. Ама вака...?! :facepalm:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Многу напече Слонцето,па еве ги ефектите. :pos:
Еве еден ефект за тебе ;)
http://fc03.deviantart.net/fs41/i/2010/178/b/8/Macedonia_Grungy_Flag_by_think0.jpg
ПРЕД КОГО ТРЕПЕРАТ СИТЕ !
--- надополнето: 11 август 2012 во 19:15 ---
Здраво, јас сум агент од Бугарија, и сакам да ви кажам нешто.Видјах дека сте отвориле тема "Грција има план за инвазија врз Македонија" оваа тема не е точен. Во 2003/90години Букурешт договор / година во Бугарија, Варна беа се собрале делегати од Грција, Бугарија, Србија, Албанија, Русија, Романија. Таа средба беше за потпишување на договор за прецрта на границите Балканскиот Полуостров, кој план беше подготовка цели 3 години.Картата вклучува: Македонија ќе биде поделена на 4, односно 40% Бугарија, 25% Грција, 25% Србија и 10% Албанија. Босна ќе биде поделена на две, требаше да биде 30:70 за Србија, но Ние поканија Хрватска но таа одби и поради тоа ќе биде 20:80 за С'рбија.Черна Гора ќе се соедини со Србија. Косово ќе биде поделено 80% на Албанија, 20% за Србија. Романија ќе даде Северна Добруџа на Бугарија, замена за тоа Романија ќе добие Молдавија, но без Приднестровието, тогаш утива за Украина, а Таа ќе им даде на Русија Малку од Крим. Јас ќе се фокусираат на Македонија. Како што реков ќе биде поделена на 4. Бугарија ќе добие 30%, но Русија вели ќе биде 40%. Планот треба да се вклучи 2013година летото / токму 100години Букурешт договор /.
1.Трјабваше да имаме наша влада, не на Бугарија, а на сите од договора.Б'лгарија беше се ангажирала со овој прашање, зборувам за Љубчо Георгиевски, но тој беше б'лгарофил но не сакаше да ги извршува овие наредби. Затоа Србија рече оставете тоа на нас, ние ќе најдеме наши / Никола Груевски / .Вие не го избравте, а ние, како и Лјубчо.Този проблем беше решен.
2.Как ќе реагираат големите сили? Еми Русија за тоа е тука, таа нема да учествува во оваа "Балканска војна", туку само ќе ги контролира што прават другите.За планот разбраа во 2005 година, и англиските и германските и француските. Прво германските и француските молчат, бидејќи Русија ќе престане нафтата, гасот и др. Тие молкнаа бидејќи знаете што ги чака.Англијските реагираа, во 2010 нив не можеме со гас, но знаете дека руски, и во мал дел грчки, српски, бугарски фирми контролираат многу работи / транспорт, индустрија /, нашите намалија платите, застанаа транспорт во 2011 август, нели се сеќавате дека имаше бунтови во Англија. Потоа чувте дека може да се распадне кралството на Велс, Шкотска, Северна Ирска. И Англија замолчи. Гледаш колку лесно се затвораат устите. САД нема да реагираат бидејќи малиот им брат Англија, ќе се да стане многу лошо. Едноставно нема никој нема да помести прстот за вас. Русија за тоа е тука да ни прави "чадор".
3.В оваа војна како што реков нема да интервенира САД, ЕУ, Турција и Русија, ние ќе чертаем картичката.
4.Само за Турција да кажам дека за неа имаше посебен план 30% ќе биде Курдистан, Тракија на Бугарија, Островите на Грција, Кипар ќе се обедини со Г'рција.Така дека Турција си знае што ја чека и тоа токму САД ќе го направи .
5.Как ќе почне војната? Не е случајно дека ќе се одржува летото. Прво ќе има пожари, при што целата држава ќе е зафатена со гаснење. Ќе има неколку експлозии во Скопје, Тетово, Гостивар. Потоа Грција ќе го обвини Македонија дека и е отстранила тајните два ловци. Веќе Македонија и Грција се односите се и без тоа не добри, и Грција ќе каже "Скопје ни краде историја, напаѓаат грчки граѓани, навредуваат не и сега ни намалив два авиони, ќе напаѓаме Македонија", никој нема да каже ништо.С'рбија, Албанија се неутрални, а Бугарија, се прави на добра, не гледате ли колку навреди против Бугарија има, наште велат да внимаваат, да внимаваат и тоа. Е сега да кажете умрете Бугари, никој нема да каже ништо, поради тоа што сме "добри". Кога Грција го напаѓа, Србија ќе каже ние ќе им помогнеме на нашите браќа Грци, и тие ќе атакуват.Б'лгарија, ќе каже нема да оставиме нашите браќа , Македонци да ги нападнат, и ние ќе пуштиме армијата, Албанија ќе гледа мирно.Но тоа е циркус, божем секој е против секој, но не е точно. Македонија ќе капитулира само за 10дена.От Грција ќе дојде 3 дивизии, 100танка, 30изтребитела, Од Србија 3дивизии, Од Бугарија 2дивизии. Ќе се бомбардираат Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, не е случајно дека се само албански градови.
Во договорот има 10б'лгарски потписи, 18гр'цки потписи, 9ср'бски, 15руски потписи, 4рум'нски, 5албански потпиша. По познати се, Дора Бакојани, Арбен Џафери / од албанска страна / Божидар Димитров и други генерали, историчари овие се познати.
Вие сега ќе ми го избришете ова нешто, но јас го кажувам вистината каква што е, и ќе видите следната година ќе стане многу лошо за Македонија и други. Ќе кажете тоа не е вистина, си многу многу наивни.
Можам да ви кажам уште многу работи.
Жал ми е за Македонија Зашто, Македонија е страдала, сега страда, и пак ќе страда.
Вие мислите ние сме античка нација, ние сме Исус и други.Плана е долг 100страници не можам да го напишам целиот, но интересни работи ги напишав.
Сега тоа е планот, па не се надевајте на нешто.
Ако нешто сум погрешил кажете.
Јас сум стратег од Бугарската армија.
Преведете Google Translate
Здраво јас сум стратег од eRebublic и можам да ја изговорам лаконската поговорка до сите душмани MOLON LABE !!!!!!!!!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сфаќам како уште се опседнати со нас... ко ќе мастурбираат на нас мислат. Да бевме некоја си богата земја со ресурси, пристаништа да имавме, нафта, гас, злато, дијаманти, па да не освојуваат. Ама вака...?! :facepalm:
Само нас не верглаат, најмрдната нација на свет се. Толку мајките за нас не зборат одколку овие агентиве :icon_lol:

H

Hombre

Гостин
Да одговорам на неколку одговори
1. [Quote = "Shaman, post: 5221590, member: 14192"] Уште еден докажа декан вото лудница вото бугарија, има бесплатен интернет. [/ Quote] - До година ќе влезете во лудница, мене ме оставете
2. [Quote = "DirectX, post: 5221608, member: 16473"] А ти следната година исто така ќе си останеш луд. [/ Quote] - а беше јас ќе останам, но и вие ќе полудеете
3. [Quote = "Wandering Star, post: 5221615, member: 24763"] Еј бугарче, следниот Пет коа ќе конзумираш од таа дрогата канибал шо се станува, пази да не ти дојде филмот како вото Бугарија живеат татарски цигански племиња кои сеуште крадат историја од кај ќе им дојде. Уствари не беее, тоа е реалност, не е трип.
Ај дечко олади малку СО тоа тајните договори.
Вакви тролови Стале значи доаѓаат после полноќ да ми ја раубават и така досаднава вечер. [/ Quote] - то во Бугарија Бугари нема, има "Македонци", цигани, власи, Срби и др.
4. [Quote = "oon, post: 5221653, member: 22670"] Бугарче, ако се случи овие работи ќе има трета светска војна, а инаку овие што имаш напишат е научна фантастика, само како ти одговара тебе така имаш напишат .. [/ Quote] - нема да има трета светска војна, Русија ќе се занимава со нас, а САД со Турција. Природно и јас нема да поверувам ако излезе нешто за Бугарија, но тука со очите сум го видел.
5. [Quote = "Freedy T., post: 5221659, member: 55700"] Нели на форумов се пишува само македонски, нека не сулфурен овој нека пишува македонски воа не е БУГАРИЈА! [/ Quote] - македонски јазик, култура, нација не постојат , и тоа не значи дека Н.Груевски прави нешто, нели велам вие не го избравте, кажете ми зошто античката историја се фаќа од последните 6години, а не од 77 000години. Не е Бугарија, но следната година дел ќе биде ...
6. [Quote = "Messanger, post: 5221710, member: 52154"] Каков Сатанизам ... [/ quote] - сатанизам не е тоа господине кој го направи тоа нешто на балканине, кој, туку Американците, создадоа Босна, Косово, Македонија, Црна Гора, и од тогаш секогаш има проблеми, ја во Босна, ја во Македонија, напрактика ние ќе средиме сегашните Балкан, како што треба да биде.
7. [Quote = "mart11n, post: 5221808, member: 57183"] ова не штети да се чита, кај многу e голема и 100% сигурен сум декан глупости се
инаку вакви тркала се јавуваат на многу македонски форуми [/ quote] - Господине ти како очекуваш да научиш такво нешто, со писмо до секој граѓанин??????, или официјално???? ?
8. [Quote = "slb_bobo, post: 5221821, member: 43416"] Не гледам потреба да читам понатаму. Претпоставувам е дробење глупости на долго и широко. [/ Quote] како разбра дека нема потреба да го читаш, од 2 реда?? Јас сум сигурен дека си го прочитал.
9. [Quote = "Despot, post: 5221853, member: 21185"] АгентГенерал веруваат декан имало собир и декан се разговарале и праеле планој. Од план до реализација има многу. Знајш колку планој има за обединување на Македонија? Пиринска и Егејска? Многу ... Направени од секакви лица. Па што е реализирано? Ништо.
Се е ветар вото магла. Отоманската империја не успее 5 века да не претопит, нема да успејт никој за 10 дена.
Барем Бугарија ги знајт последиците од тоа. Колку бугарски службеници, воени лица, министри се убие вото периодот од 1913 - до втора светска војна од страна на Македонци? Многу.
СО било каков напади на Македонија и присвојување на територија другата држава нема да добие ништо освен константно отпор, тероризам, герилски војни - СО еден збор ке ја загуби безбедноста која ја имала вото моментот. И ова без помош на било која странска држава. Секоја помош би била 10 Пети поголем проблем.
Се надевам декан тие што ги праеле планојте помислиле на ова и на следните на нивните деца и внуци.
Баба Ванѓа ко ја прашале шо ке беше СО Македонија рекла: Декан тече, пак ќе си тече. Ние сме ПИРЕЈ ... [/ quote] - Колку планови има за обединување на Македонија - 0, никогаш не се мислило за обединување на Македонија, камоли пред 10века .. каде е текло пак ќе тече, во право си односно Бугарија, а сега и Грција, Србија.
10. [Quote = "The_SKillz_Beatz, post: 5221859, member: 50475"] Јас мислам декан Грција нема шанса да влезе вото војна прва работа да влезеш вото војна е да се добро финансиски запреме затоа што војната е луксуз скапе работа, а они должат за наредите 50 години така да Грците од старт испаѓаат ... [/ quote] - пред 10 години Грција беше добро, односно кога се правеше план, ти што сакаш да има за една војна милијарди Дали оваа ќе биде 10ДЕНА.
11. [Quote = ".: Makedonec:., Post: 5221835, member: 41488"] Слушај'' ТИ'' кој и да си, јас за разлика од претходните мои истомисленици и сонародници Македонци кои тие навредија, нема да те навредувам, оти знам декан нема ефект ... не посебно преку интернет, само ќе ти кажам неколку работи кои и не сакат ти ќе те натераат да подразмислиш а богами и да се напиеш некој диазепам, оти овие работи кои ги пишувал се бајки, ... да почнам, како прво целиот текст изобилува СО големо бугарски национализам и антимакедонизам, вие сте толку подложни да ја уништите нашава држава Македонија, што почнувате да си правите романи и бајки за тоа како ситен заедно ќе нападнат од четири земји и ќе испоубиете и ќе сотрете се македонско, демек никој нема да мрдне СО мал прст и ќе ве остави да јуришате како коњи без предводеше вториот работа е декан иако има големи Шанкси Русија да не мрдне СО мал прст сепак некои од вас забораваат декан од ситен пет земји кој би учествувале вото судирот (нормално 4: 1) ако некогаш помогне Турција тоа ќе беше Македонија ... Израел заборави вото твојата статија, Израелците можеше да се вмешаат вото оваа војна само за инает на грците оти стринг историјата едни СО други грците и Евреите никогаш не ЖИВЕЕЛЕ ЗАЕДНО! , Каде ќе се начекале се колеле, па ако не СО жива сила тука ќе се слеваат огормни израелски пари на македонските сметки за купување на оружје ... а ако веќе одлучат да се вмешаат тие директно ... Тога тоа ќе беше почетокот на крајот за Грција и Бугарија .... незнам како се се справите СО 4 Пети побројни воздухопловни сили од на Грција и Бугарија заедно ... да се врата на Турција, абе многу ја потценувате Турција беше деца, ... СО оган си игра седумдесет милионска држава од кој најмалку 55 000 000 се Турци така ли се дели ... Бугарија за само 10 години загуби 1 000 000 жители, ви избегна на родот ... нагло ви се намалува населението вото државата ... Англија не зависи од руската нафта што значи вото најмала ракот ќе ја нападне Србија која не е земја членка на НАТО и ЕУ ... Али џабе абиме муабет ако овакво нешто се случи то следните, вото најмала ракот ќе се распадне НАТО оти Англичаните и Американците не ги мирисаат србите а грците и Бугарите ќе сакат да бидат на Српска земја ... и што правило тука ... МАТ потекло е ова ... единствен Излези е да нема никаква војна оти ако има најдебелиот крај од стапот ќе го извлече Бали на Косово Поле а и србиштата ... Бугарите нема да знаат кај да бегаат ... оти колку има Турција војска и колку има резерва ... толку Бугарија нема вкупната мажи вото државата и ти очекуваш Турција да се повлече?! ... они планираа и планираат да се закачнат СО Иран, а од Бугарија ќе се исплашеле или од Грција можда, која пак ги отвораат 40 000 службеници пред некој ден од ситен министерства за да заштеди пари, ... Уште војна им банкрот и има да банкротираат сто на сто ... кој ви ги полни главите СО овие глупости ја незнам, ќе требаше да враќате територии или да не молите за да се спогодиме некако, оти како што Франција, Англија и Русија гарантирале декан ќе ни ги зема териториите нас и ќе ги дадат на вас така сеа требаше да гарантираат декан вото најмала рак нема да имаме било какви проблеми, а и ако имаме исто така имаме и 3 000 000 000 евра буџет од кој половина ќе ги потрошиме за оружје и ако требаше само леб и вода ќе јадиме ама државава не ја даваме ... само нека ве лажат Русите така ги полажаа и амариканците грузијците пред 4 години па рипнаа Русија и ги здрвија грузијците а Буш СО мал прст не мрдна, па така и вие ќе ве полаже Русија удрете брајча сега или никогаш и ќе гипнат Турција и Израел ќе ве здрват на големо и СО искубана коса ќе си ревизија едните накај Варна другите накај Крит, третите накај Суботица а другите ваљда ќе се даваат во Јадранско Море (оти нема кај да бегаат тие) ...

PS - Некои можеби ќе ми забележат декан и јас права некои филмски, ЕПА можеби ... ама ако може бугаров'' AgentGeneral'', зошто не може и јас ... мојот барем е вистински од неговиот, кој што очекува да срамнат СО земја една држава и светоста СО прст да не мрдне колку и да е слаба и мала таа ... како и да е додека ни е то подобри финансиска состоба нашата држава од на нашите соседи, не требало да се плашиме ... нашава држава барем не е пред банкрот, вото нашава држава барем не е интегритетот население вмешано вото трговија СО луѓе и дрога, нашава држава барем не ја контролираат некакви си кланови и мафијашки банди ... од што да се плашиме, ... зарем има место за страв, кога гледам декан вото соседниот двор соседот се тепа СО неговата жена и се пијанчи а јас си седам мирно и сталожено, и што требаше ли да му се плашат на некој што е изваден од тракт и што непознат дали дома да ја средини ситуацијата или да решава вото мојот двор, Хммм ... не би реков ... тоа е мое мислење ако грешиме пишувате! [/ Quote] - прво ова не е Бугарски план, тој е план од 6 земји. Реков Турција ќе се распадне од САД, ќе има свои проблеми, нема да се занимава со вас, токму Русија има добри врски со Бугарија, Србија, Грција но не и со Македонија, така што таа ќе им помогне. Путин во 3години е во Бугарија, Србија, но не и во Македонија. Израел не е заборавен, само вие што мислите дека тој ќе дојде тука да ви поправам, поради неколку филмот / Трето полувреме / .Израел си има свои проблеми, и нема сама да доаѓа тука, а и да дојде, Русија е тука. Турција ќе треба да се спасува сама, а вие чувте Ердоган дека ја поддржува Албанците, не Македонците, ако мислите дека Турција ќе дојде да ви спасува, значи или сте ненормално или НАИВНИ.Населението не е важно, Англија кога е колонизирана Индија, е била 40млн., а Индијците 700млн. па не е важно населението. Никогаш не реков дека Англија зависи од рускиот гас, а зависи од други нешта.Руски, Руско - бугарски, руско - Српски, Руски - Грчки, држат знаете ли колку многу работи во Англија.Че тоа Челзи го држи Русин. Во 2010 година Англија се оз'би на нас, и рече нема да прифати тоа нешто, не поради најскапиот Македонија, а знаете била секогаш против Источна Европа, на пример при распадот на Отоманската империја. Минатата година во тоа време сеќавате имаше немири, поради ниски плати, отпуштања, бидејќи се пати Англичани и се врзуваат странци на нивните места, и оние бунтови продолжија точно 1 недела, и се запре нели, бидејќи Англија се молеше на нас, да не правиме такви работи, нема да се мешам во вашите работи правете што сакате, и ние рековме добро. Но почетокот на 2012, Англија пак се јави, и сеќавате ли си што стана, излезе информација дека Кралството ќе се распадне, знаат се, нели, само по 1 недела се се заборави Англичаните се уплашија, и рекоа ние нема да се мешам во вашите работи.И Англија е зависна од секаде. Јас се плашам дека вие мислите дека некој мисли за вас, никој не мисли никој. И не знаевте ли дека Русија и Англија беа во затегнати односи, дури сега Путин, доаѓа бидејќи знае дека Англија е тотално зависна, штом Англија, е зависна значи и големиот и5м брат САД.
12. [Quote = "Inglourious Basterd, post: 5221914, member: 38711"] Ова значи декан според планот Џафери ќе преживее?
Возилото. Историска иронија е Бугари да ја станува Бугарија вото коалиција СО Србија и Грција. Дури и кога трола. [/ Quote] - господин Џафери, беше многу добро пред 10години, овој кој е божем македонски политичар, тој не е тој АЛБАНСКИ.Когато планот се пишуваше за бомбардирање, требаше речиси сите градови да се удрат, но ние / Бугарите / и Русија рековме дека ќе се бомбардираат само Албанските градови и села / Тетово, Гостивар, Скопје, Дебар, и божем се борци за албанските права токму тие се потпишаа за бомбардирање на албанските градови, само знаеја дека ќе има малку жртви, но ќе добијат околу 10% од територијата на Македонија и за нив си чинеше. Само прескокната да кажам дека сегашниот српски претседател, исто така, беше делегат во 2003 година, така што тој знае за овој план, и го извршува мирно.
13. [Quote = "Dramski1923, post: 5222041, member: 56805"] Уф леле, прашај прво - Генералниот вото кои дел на Варна се случи срштата таина, само индикативен.
прашај второ - имаш посетено психиатар вото последните 5 години?
прашај трето - зошто му требаше на некои да врши напаѓа врз држава, немашта ништо важно - нема стратешко место, нема нафта и топлина, нема злато или руда, има само проблеми?
четврто - Леандра, оди слад на доктор, ќе добиеш притисок висок, ама оди Уште денеска, утре ке ниде касно
петтото - летото 2013 ке беше една голема нула за ситен дет сонуват розови слонови.
Аи поздрав [/ quote] - Господине мислам дека сте Бугарин но не знам, не е важно. Во Варна, во резиденција Евксиноград, ако ти зборува нешто?? Не сум одел на психијатар во последните години, а јас како ќе сум ментално болен, па нели јас сум еден од главните стратези во Бугарија, можеби треба ти да одиш, зашто мај во последниот месец не си отишол да си пиеш апчињата во психијатрија, или си избегал, незнам. Проблемот не е во нафтата, златото, проблемот дека овие држави како Босна, Косово, Македонија, Црна Гора, ги создадоа Американците, и тие земји само создаваат проблеми и може овие држави да доведат до голема војна, пак велам ако веруваат на тоа што гледаат во државата Македонија, дека божем се прави нешто, ви велам нешто тој е многу прости и не треба да одговарам на неговите прашања.
14. [Quote = "fmi, post: 5222203, member: 5153"] Многу напече Слонцето, па еве ги ефектите. [/ Quote] - Во право си еве ги ефектите, многу наивни македончета.

Leandra ти едноставно не пиеш лековите и застани со пиењето, и не излегува на директно сонце, дека ефектите не се ни малку добри, особено за тебе.
Само ќе кажам уште неколку работи. Пред 10 години знаевме дека Србија ќе се распадне, на Црна Гора и Косово, но кажете ми зошто Србите не реагираат како Косово им беше одземено насила, а знаете дека Србите само едно парче земја, да им се земе, тие стануваат агресивни, а за Косово, дури не и помрднат прстот, зашто знаеја дека ќе си земат Босна, Црна Гора, Македонија и дел од Косово, кажете ми како да реагира како ти ќе добиеш едно големо парче земја, одговорете ми на прашањето зошто Србија не реагира за Косово???? Кажете ми како се појави одеднаш Груевски, и одеднаш се скри Георгиевски, како 90% од сегашната влада или се Срби или србомани, како што беше пред со Георгиевски??? Кажете ми како се појави Латас, одеднаш??? Кажете ми зошто Бугарија не реагира во однос на Македонија, е сега да кажете "умрете Бугари", нема никој ништо да ви каже, дури и ќе ве поздрави Бојко Борисов, за "добрите" зборови??? Можам да ви поставам уште многу вакви прашања, но немам време да се занимавам со полуделе Македонци.
Преведувач Google Translate
:facepalm: ...Battery Azis! линк тука

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385
Требал да се крсти Мистер Мастер Подполковник Супер Агент Генерал Најбољи.
Вака премногу обикновено и бедно звучи, за некој со толку длабоки познавања.

V

viktora

Гостин
Google Translate
Како што наведе дека си 'агент од Бугарија' треба да ти биде јасно како бел ден која сила е Турција а не да пишуваш глупости.Турција иma 1 милјон воjска и неколку милјарди воен буџет тоа одприлика ти е дупло од војските и нивните буџети од земјите што ги наброја и тоа заедно.По мое ти не си агент ти си идиот од невидени размери и скриен талент за романчина за научна фантастика.Поздрав.

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Слушам за време на нападот Азис ке бил Знаменосецот :pos: :pos::pos::pos::pos:
Со ваков талентиран "војсководец" незнам кој ке и се спротиставе на бугарија(со мала "б")

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Изглеа агентов 0007 забораи на фактот што Грција до 2013 ќе банкнотира едно 8 пати, а не па војна со нас да води.
:facepalm:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И агентите не се тоа што беа порано :( ...проследуваат тајни информации, наместо да колектираат.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Молам ти се,недеj да слончасваш.
Епа само тоа ќе ти остане да се молиш ;)
Не заборавај кој ви даде вера и писмо :)
--- надополнето: 12 август 2012 во 00:31 ---
Иде 2013, умираме от страв. Ке го вратат Пиринот. :vozbud:
Абе азис во Пирин вие сте само туристи на туѓа земја газите . Плукате кон оние што ви дадоа писмо и вера . Да не беа Македонците на глинени плочки ќе пишувавте како барбари

Kajgana Shop

На врв Bottom