Меѓународен етно фестивал – Etno Square Festival Берово(26,27 Август)

Член од
9 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
13
Незнам дали темата е на правилно место,но ако не е,администраторите слободно нека ја преместат во друг оддел.

Како и секоја година,и оваа година во Берово се организира етно фестивал на народните ора,песни,храна,рачните изработки.Сето тоа почнува на 26 Август во што е вклучено и саем наречен Малешевијата на дланка,кој како и секоја година почнувајќи од 2007 зазема пред се медиумско присуство.

Има многубројни гости,највеќе странци се разбира,пред се од Холандија и Велика Британија.Саемот зазема централно место,за на крај да се кулминира со курбан на црквата
св.Богородица(1.5 км од градот) каде се собираат сите луѓе.

Ланската година имаше посетеност од преку 11.000 луѓе што ја надминува дури и бројноста на градот по жители и од искуство можам да ви кажам дека кој дојде нема да се покае.Јас сум роден овде и цел живот сум во Берово.

Освен саемот,има и бина на која настапуваат исто така и од македонската естрада.Оваа година се очекува да настапува Кирил Џајковски(но сеуште неофицијално) како и од српската естрада од која се очекува да настапува великанот на народната музика Лепа Лукич(секако,за стариот народ исто така мора забава) како и позната ЧА ЧА ЧА танчерка од Бразил а исто така и мноогу културно уметнички друштва од целиот свет.

Цените за смештај ги малце креваат за време на празниците,но над 500 денари од лежај нема,најскапото е 500 денари,најефтино е 300 денари додека во хотелите е поскапо секако.

Кој се накани да посети,нема да погреши.Поздрав

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ха,Беровец на Форумов! Велком!
Јас сум моментално во Берово,ама досадно е некако друже...
а за фестивалот можам само да потврдам! ланската година пак настапуваше бразилската ЧА ЧА ЧА како и Паола Блантон,ама изненадувате оваа година ако го викнете и Кирил.За Лепа знам,ја видов секој ден се коцка кај чавдарот
Тоа со курбанот е веќе ептен еееептен традиционално кај црквата.....

Член од
9 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
13
Лепа ни е гостинка секоја година,и да,не престанува да се коцка кај чавдарот.Само да не се опије,кога дојде ред да пее,оти гледам слатка и е рачијата :)
Исто така 2009 година и Цеца беше овде,ама има роднини таа тука а и не беше во град оти "скапоцена" е
Инаку,штом си тука,мора да сум те видел или пак да те знам.Кој си??

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Лепа ни е гостинка секоја година,и да,не престанува да се коцка кај чавдарот.Само да не се опије,кога дојде ред да пее,оти гледам слатка и е рачијата :)
Исто така 2009 година и Цеца беше овде,ама има роднини таа тука а и не беше во град оти "скапоцена" е
Инаку,штом си тука,мора да сум те видел или пак да те знам.Кој си??
За Цеца подобро да не збориме,ххх ај ќе се разбереме преку сандаче,ако ги знаеш роднините на Цеца,ме знаеш и мене сигурно!
темата е за фестивалот,да не кршнуваме накриво!
Јас 6 години по ред доаѓам фамилјарно во Берово за Богородица и најубаво ми е "D

Член од
9 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
13
ako kiril doagja sigurno 90% ke sum tamu :)
Треба на совет да се одлучи,дали општината ќе му плати 18.000 евра или не плус бесплатна храна и сместување.За многу оти е премногу е,незнам што му текнало да бара толку.Тетка ми работи во собрание,вели дека како што планирале градоначалникот и советниците,ќе побара околу 5000 евра,ама тој побара повеќе дури и од пивофестот.
Па Цеца оди во Македонска Каменица ќе пее за 15.000 евра,а не ле пак Кирил што бара повече од неа.
Ништо не е официјално уште,треба до 15 да се реши,но мислам дека нема да е со позитивни вести,Берово не е толку богата општина,со тие пари покрива скоро цел викенд фешти,а не да ги даде на Кирил.

I

IBIZA SOUND

Гостин
ako e tocno,toa se mnogu pari sto gi bara kiril
tocno deka e eden od najdobrite dj vo mkd,no sepak preteruva :)

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Треба на совет да се одлучи,дали општината ќе му плати 18.000 евра или не плус бесплатна храна и сместување.За многу оти е премногу е,незнам што му текнало да бара толку.Тетка ми работи во собрание,вели дека како што планирале градоначалникот и советниците,ќе побара околу 5000 евра,ама тој побара повеќе дури и од пивофестот.
Па Цеца оди во Македонска Каменица ќе пее за 15.000 евра,а не ле пак Кирил што бара повече од неа.
Ништо не е официјално уште,треба до 15 да се реши,но мислам дека нема да е со позитивни вести,Берово не е толку богата општина,со тие пари покрива скоро цел викенд фешти,а не да ги даде на Кирил.
:tapp: шо напраил овој Кирил бе,да не се мисли оти е светски или балканско широко познат?? Баш на вас најде да ви бара толку пари!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
:tapp: шо напраил овој Кирил бе,да не се мисли оти е светски или балканско широко познат?? Баш на вас најде да ви бара толку пари!

Kирил ем вреди ем е широко познат како на Балканот така и низ Европа

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Kирил ем вреди ем е широко познат како на Балканот така и низ Европа
Шо знам,не ми делува баш така...
ама за тие пари не вреди! сеа искрени да сме,на пивофестот одвај му дале 10.000 евра и тоа несакале да му дадат ама немале избор,а не пак на Берово да бара,каде све на све 3000 луѓе ако собере центарот за да му биде публика,или пак повеќе собира...(@BeroVec информирај не....)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Шо знам,не ми делува баш така...
ама за тие пари не вреди! сеа искрени да сме,на пивофестот одвај му дале 10.000 евра и тоа несакале да му дадат ама немале избор,а не пак на Берово да бара,каде све на све 3000 луѓе ако собере центарот за да му биде публика,или пак повеќе собира...(@BeroVec информирај не....)
Не вредел за тие пари :pos:
ти навистина прв пат слушаш за Кирил?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не вредел за тие пари :pos:
ти навистина прв пат слушаш за Кирил?
Хаха,глеј сеа како да ти објаснам,Кирил го знам многу убаво и до сеа 3 пати сум бил на негов настап,во Скопје,во Охрид и во Прилеп убави журки прави навистина ама не е до тој степен,да му даваш меѓународно значење!
има талент,ама неможе да се рамни со некои звезди кои бараат исто пари како и тој за настап,а се каде каде по познати од него :D

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Хаха,глеј сеа како да ти објаснам,Кирил го знам многу убаво и до сеа 3 пати сум бил на негов настап,во Скопје,во Охрид и во Прилеп убави журки прави навистина ама не е до тој степен,да му даваш меѓународно значење!
има талент,ама неможе да се рамни со некои звезди кои бараат исто пари како и тој за настап,а се каде каде по познати од него :D
:pos: Јас не му давам меѓународно зачење.
Сам си го има тоа направено со тоа што го сработил и што го работи ;)

И во право си декане може да се рамни со некои „ѕвезди“ ко Цеца и лепа Брена оти срамота е тие да ги рамниш со Кирил чунки тој за нив е Кока Кола.

Туку ај убо да си поминете на„етно“ фестивал со српски турбофолк

Член од
9 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
13
Се согласувам со вашите коментари.Синоќа на излегување се коментираше цело време за Кирил,оти се дружам со синот на градоначалникот и убаво кажа оти подобро да дадат 20.000 евра и да го поканат Дино Мерлин или Аца Лукас, от што за тие пари да го поканат Кирил кој нема да може да привлече толку луѓе како што би привлекле овие двајца,така да незнам ништо,на 14 ти општината има совет,па ќе се одлучи.
Јас искрено сум за Дино Мерлин,на Кирил тука нема баш многу да му се соберат,а на Аца Лукас многу турбофолкерски ќе биде. И тоа дека Кирил се префорсира,тоа е вистина и сите коментираат.За подетални информации ќе пишувам.
Инаку не се препирете молим ве

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
:pos: Јас не му давам меѓународно зачење.
Сам си го има тоа направено со тоа што го сработил и што го работи ;)

И во право си декане може да се рамни со некои „ѕвезди“ ко Цеца и лепа Брена оти срамота е тие да ги рамниш со Кирил чунки тој за нив е Кока Кола.

Туку ај убо да си поминете на„етно“ фестивал со српски турбофолк
Ххх синко,Кирил да застане до Лепа Брена ќе се шлогира!
--- надополнето: 11 август 2012 во 11:09 ---
Се согласувам со вашите коментари.Синоќа на излегување се коментираше цело време за Кирил,оти се дружам со синот на градоначалникот и убаво кажа оти подобро да дадат 20.000 евра и да го поканат Дино Мерлин или Аца Лукас, от што за тие пари да го поканат Кирил кој нема да може да привлече толку луѓе како што би привлекле овие двајца,така да незнам ништо,на 14 ти општината има совет,па ќе се одлучи.
Јас искрено сум за Дино Мерлин,на Кирил тука нема баш многу да му се соберат,а на Аца Лукас многу турбофолкерски ќе биде. И тоа дека Кирил се префорсира,тоа е вистина и сите коментираат.За подетални информации ќе пишувам.
Инаку не се препирете молим ве
Дај Божеее Мерлин....! Чул ве Господ!
Аца Лукас немојте бе,ептен турбо фолк -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom