Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415
S

Stef Bachatero

Гостин
На Stef Angel му е најлесно, а Sussaro, `ко и по обичај, маки мачи. :X3:
Сега не сум фокусиран на бркање девојки и трошење енергија на нив,иако ако не пуши,има убави нозе,се грижи за себе и е искрена и не љубомори би ја ставил во категорија потенцијална девојка.Сега ми требаат пари,па после се друго.Мора да се тргнам од канџите на мајка ми и нејзините фрустрации.Иначе секогаш било,ако девојка те свиѓа што и да збориш,на крај имаш повеќе шанси од било кој друг.А за прашањето кој побрзо би фатил девојка е личноста што има повеќе време да го прави тоа.Немаш време не се трескаш толку,имаш време одвојуваш колку е можно повеќе да си најдеш нешто за тебе.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Сега не сум фокусиран на бркање девојки и трошење енергија на нив,иако ако не пуши,има убави нозе,се грижи за себе и е искрена и не љубомори би ја ставил во категорија потенцијална девојка.Сега ми требаат пари,па после се друго.Мора да се тргнам од канџите на мајка ми и нејзините фрустрации.Иначе секогаш било,ако девојка те свиѓа што и да збориш,на крај имаш повеќе шанси од било кој друг.А за прашањето кој побрзо би фатил девојка е личноста што има повеќе време да го прави тоа.Немаш време не се трескаш толку,имаш време одвојуваш колку е можно повеќе да си најдеш нешто за тебе.

:confused:

S

Stef Bachatero

Гостин
Мразам девојка што пуши цигари.Колку и да е згодна и да имаме заедничко тоа неможам да го прифатам.А за другото хмм ;).Јас си имам избор,ако ми се свиѓа супер нека ме бркне малку доста јас целовреме ги тинтрам.Така ќе соберам повеќе потенцијални девојки и на крај ќе си изберам таа што највеке ја свиѓам :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мразам девојка што пуши цигари.Колку и да е згодна и да имаме заедничко тоа неможам да го прифатам.А за другото хмм ;).Јас си имам избор,ако ми се свиѓа супер нека ме бркне малку доста јас целовреме ги тинтрам.Така ќе соберам повеќе потенцијални девојки и на крај ќе си изберам таа што највеке ја свиѓам :)
Ааа цигари... ок.:)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Абе немам проблем со девојки јас, ниту пак имам високи критериуми :icon_mrgr:
Само ја опишав реалноста надоврзувајќи се на постот на Сусаро.
Ако прочита подоле реков дека нема никаков проблем да се најде девојче/дечко за несериозна врска или мување. За машко само да не биде срамежлив, во спортивно треба да е некој екстремно грд за да не најде женска. Плус сега е време во кое немора да го трпиш стравот на пуштање во реалноста, сврти муабет на некоја социјална мрежа, после искочи во град и завршена работа...
И пред да ја имам последнава сериозна врска, не сум имал некој поголем проблем, секогаш ќе се најдеше по нешто :)
Плус како помал бев и посрамежлив, ама пак преку другар ќе прашаш и готова работа xD
А и сум налетал на доста директни девојчиња, нешто што и јас ко машко не сум го правел. Една ми се обеси на упознавање ми вика ти ќе ми бидеш маж :icon_lol:, друга правеше се за да не избркаат од кино (таму се упознавме) за да искочиме на само, пред некое време девојче од 14 години толку очигледно ми се пушташе во автобус што на крај дури и извади мобилен да ме слика :pos:, а и се дешава да затекнам некој поглед што не се мрда саат време од мене... Така да кој вика дека неможе да најде женска лже суши...
Е сега сите се пребирливи, некој сакал карактер, трет не му се допаѓала музиката што ја слушала итн...

Секој си цели на своја група на луѓе. Пример јас не сум тип што искача по кафани, по дискотеки, или спијам низ населба, или во парк или поретко во некој кафич. И на пример никогаш не ми фрлала око некоја накинџурена што седи во диско само за да биде видена. Е од таквите ми се сере и баш тие се тие за кои збориме, и истите тие викаат како неможело да се најде добро момче, ама затоа со странци се растураат па макар и трето око имале, само да не се од Македонија...
Може мал процент ставив, сепак процентот е многу поголем на вакви типки...
И пошто јас целам на друга група на женски и се движам во други кругови немам некој поголем проблем, ама па затоа оние кои одат на вакви места, фрлаат илјада денари за да ги почастат спонзорушиве и после гледаат како некој фолкер од Пријепоље ги мува, искрено ги жалам.

Не се сложувам ни дека од 10 пара, ви 8 женското било поубаво. Незнам кај искачаш ти... :icon_mrgr: Во последно време баш постојано гледам убави момци со дебели девојчиња. Се опаметуваат лека полека, си знаат дека нема аир да се трудиш кај некоја диско квин девојка :icon_lol:

Заборавив во претходниот пост да пишам за братучедот на комшијата кој дојде од Австралија. Само ради женски го продолжи одморот од 2 на 6 месеци :)
Мора да признаам срам ми падна што сум Македонец...
Ми ги покажуваше пораките на ФБ, абе курва до курва човече...
Татко ми за глава се држеше кога ги читаше :facepalm:
Не мислев на тебе, секако дека немаш проблем ниту па се жалиш, сакав само да искоментирам една општа слика кај нас :) .

Факт е дека се жалат навеќе тие што им е страв од пуштање или се растени на ФБ па им се тресат нозе ако ги одбие, штета што им поминуваат години или во страв или во пребирање.Девојкиве пак со глумењето лудило само ја влошуваат состојбата па испаѓа еден смотан зезнува друг смотан (искомплексиран) и на крај двајцата остануваат со прстот во уста и викаат нема мажи, нема жени. Знам неколку што кој од страв кој од премногу пребирање невини си останаа :D.

За примерот на братучедот, па ако го провалиле дека е ради жена дојден секако ќе биде ставен на пазар и јасно дека ќе му се нудат како на продажба, не е воопшто за изненадување посебно што за поголем дел од женската популација Австралија значи ПАРИ а парите значат ЛУКСУЗ :icon_mrgr: . Сега според правилото sex sells можам да замислам какви фотки му праќале :D .

Тие дебелките што ги спомна со тренинг може да се стегнат ама машките што ги гледам никакво стегнување не им помага, такви ќе си останат или ќе станат дамбетер а мозокот не се ни тренира ;)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
За девојки е лесно .... опни минич до в пич и одма ке ти се залепат

Член од
11 август 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Во поголемите случаи машките се подаваат први кон лов, додека има и девојки (смели) што не сакаат да ги заобиколуваат работите и директно се впуштаат. Е сега да се навратиме на темата ...
Според мене без разлика од кој пол си доколку незнаеш да комуницираш или се срамиш тогаш ѓабе е се ! На девојките му е полесно да фатат партнер но не велам НЕ и за момците ... зависи има некои што преферираат само убавина без памет, некој без разлика на изгледот гледаат што се има во таа глава па за да можат да продолжат на некое следно ниво...

А што правиме ако таа девојка е паметна не е како оние "лесните" , има многу девојки што се облекуваат во ептен краток минич а треба време додека си најдат дечко, т.е ги одбива тие што и се додворуваат едноставно си одбира и гледа кај некој баш тоа што ќе ги задоволи нејзините потреби.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ако кучката не ја крене опашката кучето не иде да ја прца

B

Black Guard

Гостин
Девојките бе,ма не можам да и речам не освен ако не е у брак,за нив сум лесен плен,али и они за мене сигурен само прашање на време е и одлучност,но во основа ако си имате работа со жена која го води орото....ќе мора да го фатиш ритамот,ако неќеш гарант друг ќе го фати а оти друг а не ја кога веќе можам иако не морам баш секогаш,али сум приметил тие кои водат оро тука не застануваат,многу работи сакаат да водат.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Квалитетна женска денес тешко се фаќа оти се глупи.
Едино некоја да ја испијаниш и затрудниш...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е тоа е тој муабет.
Зашто бе да мора девојката полу-гола да излезе од дома за да биде приметена?
Само тие што полуголи излагаат имаат право да запознаат некого?

А тие кои носат панталони или не носат деколте да ги запалиме, пошо само тие со деколте и сукњи имаат право да фатат дечко.

Токму тоа е муабетот. Поеднакво е тешко и за едните и за другите. Зборувам за убава, квалитетна врска.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Е тоа е тој муабет.

А тие кои носат панталони или не носат деколте да ги запалиме, пошо само тие со деколте и сукњи имаат право да фатат дечко.

Токму тоа е муабетот. Поеднакво е тешко и за едните и за другите. Зборувам за убава, квалитетна врска.
Муабетот е за фаќање дечко/девојка. Не за врска.
А разголена женска ќе фати исто број удварачи како и не-разголена убава женска.
Само различен вид ќе бидат типците.

on the other hand, машко и да се разголе никој нема да му пријде

едит: мада џабе праиме муабет, 2012ста сме
кој “будала“ фаќа женска/дечко у дискотека

П

Пепси_

Гостин
Е тоа е тој муабет.

Абе ај има некои пачаври едвај чекат да дојде лето да се разголат што е можно повеќе,да одат на одмор и таму да се сликат шотизнам у какви не пози само за да привлечат повеќе внимание.
И секоја со својот став ќе привлече одредена група машки. Мене повеќе би ме привлекла некоја добро облечена во панталони и мајца да изгледа културно,отколку некоја во сукња и нашлапана на фацата со 200 препарати.

Kajgana Shop

На врв Bottom