DelPiero10
10ka
- Член од
- 25 февруари 2012
- Мислења
- 583
- Поени од реакции
- 251
Epa sea toa e barem Bonuci ne dobi kazna nema da treba da se kupuva CB pa ke se ima nesto poise pari za Llorente
Сам се еба Конте кога склучи договор со судот на суспензија од 3 мсеци (што по авроматизам е признавање на грешката т.е местењето )Значи која улога на карван ја изигра Бонучи и Пепе. Демек не им ги судиме само тренерот и помошникот кои имаа голем удел во освојувањето на 30 скудето. Еве има и други играчи, и тоа не само од Јуве. Арно ама не им упали тоа со другите играчи (никаде не се крена толку прашина за тоа дека Пепе знаел за наместен натпревар ) па целото внимание од играчите го насочија кон Бонучи. Дури и слики имаа како Лео местел натпревар
Сакам да кажам дека целиов процес беше створен да се суспендираат Конте и Алесио, другите така само de jure беа во процесот
Јувентус ке ангажира нов тренер до крајот на трансфер периодот .Во едно сум сигурен ЈУВЕ догодина ќе биде дупло појак.Нели КОНТЕ имаше изјавено дека бил многу лут и со тоа ЈУВЕ ќе биде многу појак тим.Догодина кој и да дојде во Торино ќе добие по еден покер
Колку шо се збореше, што и да се десило... Конте ќе си останал тренер додека да помини суспензијата ќе бил Mасимо Карера.Јувентус ке ангажира нов тренер до крајот на трансфер периодот .
Не се соменвам дека тиа нов тренер ке ја одбрани титулата во домашното првенство и со тоа можеби ке си го зачува столчето а и плус Јувентус незнам колку би ризикувал со Конте кој е осомничен за криминал....тоа ке го руши угледот на Јувентус .
Тим без водач е како книга без букви !По мене не треба да се поставува тренер кој би работел долгорочно. Може да се постави било кој а тимот од страна да го води Конте. Каков Прандели, мандели. Не ни треба друг тренер и огромна глупост ќе направат ако постават таков.
и јас со ова се согласувам. Најдобро нека помошник ги води утакмиците а Конте нека ја спрема стратегијата,отколку да дојди било кој на година дена само колку да ја истурка сезоната.Според мене Конте е меѓу најдобрите светски тренери моментално и нема потреба да се менува тоа што тој го градел цела предходна сезона со некој поинакви концепти од други тренериПо мене не треба да се поставува тренер кој би работел долгорочно. Може да се постави било кој а тимот од страна да го води Конте. Каков Прандели, мандели. Не ни треба друг тренер и огромна глупост ќе направат ако постават таков.
Ако донесат друг тренер ќе има договор со него или да го води тимот до истекот на суспензијата на Конте (во овој случај тој ќе знае дека е една сезона на чело на Јуве и не верувам дека претерано ќе се залага за тимот туку ќе гледа да си ја истурка сезоната) и вториот случај е да му се сврти грбот на Конте и покрај тоа што го крена Јуве од мртвите и ако се покаже другиот тренер да му биде понудено продолжување на договорот.Тим без водач е како книга без букви !
Без да назначат тренер ништо не правиме со овјо новиот !
Јас многу го сакам и го почитувам Конте како и сите вие ама сепак мора некој да го замени !