Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кога неивесноста згасна во полуфиналињата во кошарка и ракомет барем борењето е тука за да пробуди колкав толкав интерес.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кога неивесноста згасна во полуфиналињата во кошарка и ракомет барем борењето е тука за да пробуди колкав толкав интерес.
Кај згаснало Црна Гора ќе биде добра утакмица исто и одбојката Русија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кај згаснало Црна Гора ќе биде добра утакмица исто и одбојката Русија
Mуабетот ми беше за САД-Кореја,САД-Австралија и Норвешка-Кореја.
--- надополнето: 9 август 2012 во 20:21 ---
Ако некој ме праша во кој спорт доминираат јапонките нема да им кажам карате,џудо,таеквондо или одбојка туку борење.

Саори Јошида го одбрани олимпиското злато и сега е неприкоснована кралица во светски и олимписки рамки-9 кратна светска шампионка и 3 кратна олимписка шампионка во категорија до 55 кг.

Од 4 можни боречки дисциплини јапонките доминираа во 3 и се најуспешна нација во борење покрај иранците.

Иако сум лаик во борење коментаторката на BBC убаво објаснуваше како и зошто јапонките се непобедливи веќе 3 олимпијади по ред.Имаат се,од издржливост и агилност до брзина,сила и брза трансформација од одбрана во напад.

Icho Banzai!!!Obata Banzai!!!Yoshida Banzai!!!

NIPPON BANZAI!!!NIPPON BANZAI!!!NIPPON BANZAI!!!

Само вака да продолжат и фудбалерките

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Рудиша - јуриша кон светски рекорд! :cuc:

п.с. паѓа и рекорд на 200м. :гик:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Стандард радување е да се сликаш со семафорот, уште Морис Грин го правеше тоа, и Џонсон мислам, ништо спектакулиарно

R

Rigel Kent

Гостин
Соу ват?И он нек си ужива во овие мигови.
Ne ja vide taa situacija , zatoa ne ti e jasno ;)
--- надополнето: 9 август 2012 во 21:16 ---
Стандард радување е да се сликаш со семафорот, уште Морис Грин го правеше тоа, и Џонсон мислам, ништо спектакулиарно
Tradicija e da se slika rekorderot , ne mi bese toa postot tuku stom zastana Rudisha da se slika dojde i bronzeniot Keniec da se slika pokazuvajki na semaforot .Fotoreporterite mu vikaat da se trgni toj si kulira , smesna situacija bese :icon_lol:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ne ja vide taa situacija , zatoa ne ti e jasno ;)
--- надополнето: 9 август 2012 во 21:16 ---

Tradicija e da se slika rekorderot , ne mi bese toa postot tuku stom zastana Rudisha da se slika dojde i bronzeniot Keniec da se slika pokazuvajki na semaforot .Fotoreporterite mu vikaat da se trgni toj si kulira , smesna situacija bese :icon_lol:
Ако Радиша не го тргнал тогаш нема ништо лошо во тоа.Знам дека само рекордери смеат да се сликаат ама Радиша изгледа не сака да го остави својот колега настрана па сака заедничко славје.
--- надополнето: 9 август 2012 во 21:36 ---
Покрај атлетика следам и финале во женски фудбал.САД водат со 1-0 по прво полувреме кое го одбележа контроверзиот момент кога Јапонија имаше слободен удар и по нафрлањето една од американките играше со рака,а судијката не досуди пенал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.686
Холанѓанецон што ќе трча на 200 метри се вика Чуранди МАРТИНА. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom