Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Врти сукај,како во Прилеп атмосфера нема шанси да се создаде! Ма да викнат и Шакира....
Од секогаш ми бил досаден Пиволендот и во Скопје и во Охрид,во Прилеп си е традиција некако,си се знае,зазема балканска позиција и веќе сите знаат за него,а Скопје и Охрид само бледа копија...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А бе се шалев со тоа, намерно пошто знаеме дека ниеден светски бенд не донесле на пивофест, па тоа го кажав како една мала провокација.
А еве ги во Прилеп, се залетале Брена да ја викаат, Жељко Јоксимович, па што е проблемот, ние не ли имаме некој бенд што свири квалитетна музика, што е со кичерајов и простоклуков од музика што се форсира?
Можеби и Јоксимович нема толку лоши песни, мислам дека нешто покултурни се неговите, ама што мора да увезуваме пеачи?
--- надополнето: 9 август 2012 во 01:01 ---

Од што се лакоми за пари, се прават јаки фирми а уствари не се свесни дека со таквото понашање ги губат посетителите на оваа манифестација. Се нервирам затоа што така мене ме навредуваат, што сум ја говедо, глупак што го купувам тоа пеносано пластично чашче по таква ненормална цена?
Барем нека ги остават цените како во продавниците што се, да не мора да шверцаме пиење од страна, да се глупираме. А на запад пример во Минхен на Октоберфест, сите цени на пиво и јадење се скоро дупло пониски, од секојдневните продажни цени. Ма ние сме 0 во организација во споредба со нив.
Па и со Србите во Гуча, немаме шанси. Е тоа е забава, и јадење и пиење на велико, а не овие нашиве зинале за пари а квалитет на производ и услуга катастрофа.
Не само што го купуваш туку и стоечки на асфалт го пиеш :) Додоека како што напишав во кафана 0.5 е 60 денари пиво, на маса, на бел чаршаф и келнер те служи. Како беше она пословицата лаком....

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Врти сукај,како во Прилеп атмосфера нема шанси да се создаде! Ма да викнат и Шакира....
Од секогаш ми бил досаден Пиволендот и во Скопје и во Охрид,во Прилеп си е традиција некако,си се знае,зазема балканска позиција и веќе сите знаат за него,а Скопје и Охрид само бледа копија...
Е да ми извиниш али Петар Грашо,Лепа Брена,Џеј Рамадановски не идат со пиво фест.Првиот и вториот ден да али последните два дена не ми се вклпуваат со програма за пиво фест.
И преку таквото од тоа копираме.Ко Прилеп да го измислиле пиво фестот и во ниеден друг град не смее да се организира такво нешто.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Традиција од 10 години? Па тоа не е традиција. Не е ни во зачеток на традиција. Традиција е Октоберфест, пример. Најбоље момент ми е како Скопје крадело традиција од Прилеп за пивофестов, коа Скопскиот почна пред 5 години а зборат дека Скопскиот немал традиција, коа беше поминато исто време од постоењето на Прилепскиот кога се појави Скопскиот и тоа беше нели, крадење на традиција. Али ај...

L

Löwe

Гостин
Ние у држвава имаме еден и единствен фестивал на пиво во вистинска смисла на зборот, тоа е прилепскиот.
Ова што се организира у Скопје и Охрид се најголеми глупости. Особено скопскиот, на паркинг со астрономски цени на пиво пропратени со никаква скара.
Батали ти Гуча.
Охриѓани се откажаа веќе, им дојде памет :)

П

Паган-др

Гостин
Ок Прилеп и Скопје, ама од кај Охрид пивофест коа ни пивара немаат?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Ок Прилеп и Скопје, ама од кај Охрид пивофест коа ни пивара немаат?
Појма неам, али поглупо нешо немаше годиниве, од локација ,до време на одржување итнт...шуќур прекинаа.
Иначе Скопскиот пиволенд ,колку шо ме служот меморијата е постар од Прилепскиот или само така ми се чинит ?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Помизерен фестивал немам видено.

Локација - КАТАСТРОФА ( концентрационен логор на паркинг )
Пиво - КАТАСТРОФА
Музика - КАТАСТРОФА ( го утепаа со ех-Ју бендовите и тоа со најлошите САРС и Дубиоза нека се преселат во Македонија најдобро )
Храна - КАТАСТРОФА
Среденост - КАТАСТРОФА

Да седам на клупи до паркинг пред зграда со една гајба пиво од продавница додека слушам музика од телефон или од нечив стан од соседната зграда подобро би била атмосферата.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209

наспроти

тргнете го погледот од женските облини и погледнете што држат во рака (квалитативно и квантитативно) и направете споредба со сликите погоре и вашето искуство од Пиволенд

L

Löwe

Гостин
Појма неам, али поглупо нешо немаше годиниве, од локација ,до време на одржување итнт...шуќур прекинаа.
Иначе Скопскиот пиволенд ,колку шо ме служот меморијата е постар од Прилепскиот или само така ми се чинит ?
Сепак лошо те служи меморијата изгледа.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Сепак лошо те служи меморијата изгледа.
Абе мене ми е гајле ама кој прв почнал али кога станавте меинстрим ? Колку шо помнам по турбо фолк и екс ју ѕвездиве пред нецели 4-5 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom