CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

S

Shaman

Гостин
Очајот има повеќе страни, само ти ја гледаш едната страна секогаш, сегашниот ни наш премиер сега е многу добар пријател со Али Ахмети, заедно се во неразделива коаљиција, огромна љубов има помегу нив, толку голема што на момент се чуствувам како да живеам во Албанија, во име на љубовта и парите се помилуваа злосторства против човечвото, случај кој е преседан во човековата историја..Али е човекот кој беше окарактеризиран како терорист и човек за кој сегашниот ни премиер тогашен опозиционер се удираше во гради дека никогаш нема да коалицира со терористи...но ете живи сме памтиме гледаме.......

Исти кур ти се и БЦ и ЉГ, и НГ и АХ и ЛП и УПМ сите........ само треба убаво да погледнеш...

Е сеа тебе може те ставиле џандар со свирче во уста си свиркаш на раскрсница и си земаш плата, па затоа си необјективно наклонет.. :)

По темава немора ЦНН да ни каже дека сме најотепани...си знаеме ние какви дрва ни водат економија...
:pos: баш тие што свират на раскрсница на -20 и на +40 се најобјективни.
ако сакаш да бараш необјективност, побарај меѓу оние што за 2 години стануваат началници.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А на дебилите како Јанко арно му беше кога одеше на ЦНН онаа платена со државни пари репортажа за Македонија каде бевме прикажани како економско чудо, а сеа пак комуњарите ми се криви.А бе да ви ебам лицемерите.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Yeah, like that's new. Што се шокирате толку на вакви глупости, па не треба CNN да ми каже за да знам дека ни смрди економијата

H

HITCH

Гостин
Срање економија + срање телевизии = напатен македонски народ!

Имате една страшно лоша реклама за Македонија, на телевизија каде се рекламираме, а вие се расправате кои медиуми се на дпмне или на сојузот... :tapp: Епа, драги мои, излезете малку во двор и погледнете во која беда ни живее народот. Не ми е гајле дали 30% или 12% се невработени, народот е на питачки стап.

Овие политичари, кои не цедаат 20 години, не се глупи, ние сме глупи. Слободно продолжете да ги браните едните и другите, додека комшиите копаат у контејнер за да најдат леб или пластични шишиња.

Ние сме малку народ, на многу голема територија, а сепак не знаеме да преживееме. Ова се` поскапо ќе го плаќаме. Никој не ни е крив, мозокот ни се осушил, ни закржлавел...

П.С. CNN никогаш немал добра политика кон Македонија. Дозволете ми да ве потсетам на изјавите на Аманпур и на Беки, кои велеа дека за компири сме се степале во Танушевци. Не ми се верува дека дојде ред на тие ороспии да им даваме леб на маса! :mad: Не знам на кој дебил му текна баш таму да се рекламираме. Финансиите секогаш не помагаат за исполнување на некоја цел.

П.П.С. Во оваа држава 80% отпаѓа на сива економија, а 20% на мали деца. Секој кој може да забошоти - забошотува!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Кои л'жовчини се овие од ЦНН тоа е едно чудо.
Дека сме шупакот на Европа тоа сите добро го знаеме.

Но пазете ја сликава.

И под неа текст:
People ride bicycles during a snowstorm in downtown Skopje.

Човек ќе си помисли дека луѓето со рикши собираат отпад и така заработуваат.
Прљава игра многу прљава игра...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
CNN e пристрасен, тенденциозен, неинформиран и необјективен
Ако сака да биде објективен тој треба да ги прикаже успесите и големата продуктивност на ЈП.
ЈП може со едно едно пајак - возило, за една смена која номинално трае 8 саати, а стварно помалку од 5 саати, да одстрани повеќе од 10 возила.
Ако ова CNN го објави, сите ќе се знаат дека не само што несме на дното, туку сме на врвот од продуктивноста

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ako se zeme vo predvid deka nasiot najgolem ekonomski (pa i politicki, za zal ili za sreka) partner Srbija vlaga vo recesija zaradi padot na bdp i vo vtoriot kvartal (kaj nas zavodot uste presmetuva =) ) togas verojatnosta da bideme vo recesija ovaa 2012 e golema ( i pokraj toa sto vladata pravese proekcii za rast od 4,5%) http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=37&eventId=53343

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ние и веќе сме во рецесија. Силниот пад на економијава се осети уште во Ноември 2011. Веќе трето тромесечеи ќе идеме со минус надоле. Стпнаството ни е во многу лоша кондиција. Ако во следново тромесечие не се кренеме до некоја 2/3% ќе биде многу тешко.
Али кога видов и дека Германија повторно паѓа ова тромесечие ме фати страв.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156

Но пазете ја сликава.

И под неа текст:

Ова е манипулација од најнизок вид. Очигледно е дека ова е еден од бројните македноски милијардери кои се рекреираат во зимски услови на отворено. Во вреќите сигурно ставил банкноти од по 500 евра, и ги турил на тоа приколката за да добие баласт при тренингот. И сега овој наш виден сограѓанин е јавно понижен од белосветските лажови, кои веќе од поодамна водат специјална војна против нашата библиска земја.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Хммм...зошто баш сега CNN?Зошто не во 1993, 1995, 1998, 1999, 2000, 2003,2006, 2007, 2010... туку баш сега?Чунки отсекогаш ни била таа невработеност и срање економија, од осамостојување.Не дека сме економска велесила, далеку од ова...ама зошто баш сега веста?!:cautious:

Но пазете ја сликава.

И под неа текст:

А во позадина сите возила нови, дел со Еуро 2, другиот дел од фабрика :) Ама битни се точаците.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ние и веќе сме во рецесија. Силниот пад на економијава се осети уште во Ноември 2011. Веќе трето тромесечеи ќе идеме со минус надоле. Стпнаството ни е во многу лоша кондиција. Ако во следново тромесечие не се кренеме до некоја 2/3% ќе биде многу тешко.
Али кога видов и дека Германија повторно паѓа ова тромесечие ме фати страв.
prviot kvartal ni e vo recesija toa znam nego sto mislis ti koja e tvoja proekcija =) moja e rast od 0,5- 0 ,7 mislis deka sepak ke bideme vo recesija 2012?

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Па Глујо слабо ги подмачкал овие од CNN, но тоа може да се поправи со еден проект од типот CNN 2013, невработеноста може да почека нејзе ќе ја решаваме со проектот вработување 2020, сега е најважно како тоа CNN не перцепира. А што убаво направивме толкав споменик, а тие сликале таму некоја небитна социјала.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
prviot kvartal ni e vo recesija toa znam nego sto mislis ti koja e tvoja proekcija =) moja e rast od 0,5- 0 ,7 mislis deka sepak ke bideme vo recesija 2012?
Досега според она што секој ден го гледам иде многу тешко. Имавме прво тромесечие -, второ е боље од првото ќе биде околу нула. Вториов квартал започнува со затворени погони на Железара и мизерен извоз од Фени и Мермер. Ако продолжи вака имаме уште еден минус и зимен период имаме уште една нула. Тука негде и јас сум -0,5% до 0,5%. Ако третиов период заврши со минус идеме со минусна година повторно и тоа сигурно до -1%.

H

HITCH

Гостин
Па Глујо слабо ги подмачкал овие од CNN, но тоа може да се поправи со еден проект од типот CNN 2013, невработеноста може да почека нејзе ќе ја решаваме со проектот вработување 2020, сега е најважно како тоа CNN не перцепира. А што убаво направивме толкав споменик, а тие сликале таму некоја небитна социјала.
Ме заболе за Грујо и за Бранко... Моите комшии до сега бараа пластични шишиња у контејнер за да ги прехранат двете мали деца! Провери каде се твоите комшии.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ме заболе за Грујо и за Бранко... Моите комшии до сега бараа пластични шишиња у контејнер за да ги прехранат двете мали деца! Провери каде се тоите комшии.
Ами кафичите што се полни?

Kajgana Shop

На врв Bottom