Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
H

-HRO

Гостин
Лани кога бев на Џајко и на Славе, заборавив и на локација и на се,
Супер си беше и најубаво си поминав со пријателите.
Годинава нема да биде лошо еден Prodigy Tribute да има... :D

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.867
Поени од реакции
6.670
Лани нели Продиџи ќе дојдеа :tapp:. Преку таквото од екс ју бендови, нека донесат нешто ново.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Лани нели Продиџи ќе дојдеа :tapp:. Преку таквото од екс ју бендови, нека донесат нешто ново.
Не Продиџи, туку Рони Сајз,кој ради некоја си хуманитарна акција у три лепе си пичке материне откажа. Али и убаво шо откажа пошо ради него Славе се изнапушта музика :) .

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Македонска работа....во цел свет фестивалите се организираат со цел ПРОМОЦИЈА....заедницата има индиректна финансиска добивка од зголемениот број туристи...промоција подразбира пристапни цени (пониски од секојдневните)....понекогаш бесплатна дегустација....тематски наградни игри....тематски натпреварувања и слично

Во Македонија организаторот гледа преку ноќ да собере пари....цените се секогаш повисоки од секојдневните продажни....за забава се грижат треторазредни певаљки или бендови на залез....и главното мото е ...е ајде сега ќе се напраам стап

поентата на фестивал на пиво е да дегустираш и пробаш пиво кое секојневно е недостапно или скапо односно да пробаш поголем број различни пива...а не да се очукаш со 10 скопски или 13 дабчиња....за очукување немора да се чека фестивал....може да се седне пред малска биртија и да се очукаш

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Македонска работа....во цел свет фестивалите се организираат со цел ПРОМОЦИЈА....заедницата има индиректна финансиска добивка од зголемениот број туристи...промоција подразбира пристапни цени (пониски од секојдневните)....понекогаш бесплатна дегустација....тематски наградни игри....тематски натпреварувања и слично

Во Македонија организаторот гледа преку ноќ да собере пари....цените се секогаш повисоки од секојдневните продажни....за забава се грижат треторазредни певаљки или бендови на залез....и главното мото е ...е ајде сега ќе се напраам стап

поентата на фестивал на пиво е да дегустираш и пробаш пиво кое секојневно е недостапно или скапо односно да пробаш поголем број различни пива...а не да се очукаш со 10 скопски или 13 дабчиња....за очукување немора да се чека фестивал....може да се седне пред малска биртија и да се очукаш
THIS!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Затоа и лани имаше многу со лименки кои си ги купиле во продавница, затоа што тоа на точење е пола пена наместо пиво а ти го наплаќаат како во кафич да пиеш.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Eлементал <3 мора да се иде.. Ај само нека донесат и уште некој од САРС или Дубиоза ќе биде полн погодок :)
Ај бе па тие се посраа од доаѓање више, преку таквото ми се. Врапче да пропее, ете ти ги овие се нацртале тука да свират.
Суперхикс и Влатко Стефановски би направиле добра журка, а на Бајага обавезно присуствувам.
А бе најбоље System of a down и Metallica да ги викнат :), да распалат малку.
И да, штандовите ако испаднат пак исти педери ко лани и минатите години да ми ставаат пола чаша пена по цена од 60-80 денари, ке си купам една гајба пиво и ке ја внесам внатре како знам и умеам и ке ја пијам на шанк.
Наместо да го направат поефтино пивото, да се изрекламираат, тие дигаат цени и плус пивоно на точење е вода, а премиумот во пластика го натепале 180 денари. Па нормални ли се тие бе? Штом се такви буљаши и јас ке бидам поголем буљаш и ке си купам од продавница па ке влезам со пиење од страна. Што сакам сите така да направат па да им дојде памет на паметњаковичиве.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ај бе па тие се посраа од доаѓање више, преку таквото ми се. Врапче да пропее, ете ти ги овие се нацртале тука да свират.
Суперхикс и Влатко Стефановски би направиле добра журка, а на Бајага обавезно присуствувам.
А бе најбоље System of a down и Metallica да ги викнат :), да распалат малку.
И да, штандовите ако испаднат пак исти педери ко лани и минатите години да ми ставаат пола чаша пена по цена од 60-80 денари, ке си купам една гајба пиво и ке ја внесам внатре како знам и умеам и ке ја пијам на шанк.
Наместо да го направат поефтино пивото, да се изрекламираат, тие дигаат цени и плус пивоно на точење е вода, а премиумот во пластика го натепале 180 денари. Па нормални ли се тие бе? Штом се такви буљаши и јас ке бидам поголем буљаш и ке си купам од продавница па ке влезам со пиење од страна. Што сакам сите така да направат па да им дојде памет на паметњаковичиве.
Мене не ми е јасно околу цените, како може во кафана како кај злате или слични такви, големо пиво од 0.5 да е 60 денари, а на пиво фест цените да се поскапи. Јас од местото сум разочаран, на кале имаше некој филинг пиво фестот, и поради цените не знам дали ова година би отишол на пиволенд.

П

Паган-др

Гостин
Дај бе не летајте у облаци со Продиџи, Металика, СОАД...

Ние глеаме пивово поевтино да го напраат, они Металика ги чекале. :D

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Дај бе не летајте у облаци со Продиџи, Металика, СОАД...

Ние глеаме пивово поевтино да го напраат, они Металика ги чекале. :D
А бе се шалев со тоа, намерно пошто знаеме дека ниеден светски бенд не донесле на пивофест, па тоа го кажав како една мала провокација.
А еве ги во Прилеп, се залетале Брена да ја викаат, Жељко Јоксимович, па што е проблемот, ние не ли имаме некој бенд што свири квалитетна музика, што е со кичерајов и простоклуков од музика што се форсира?
Можеби и Јоксимович нема толку лоши песни, мислам дека нешто покултурни се неговите, ама што мора да увезуваме пеачи?
--- надополнето: 9 август 2012 во 01:01 ---
Мене не ми е јасно околу цените, како може во кафана како кај злате или слични такви, големо пиво од 0.5 да е 60 денари, а на пиво фест цените да се поскапи. Јас од местото сум разочаран, на кале имаше некој филинг пиво фестот, и поради цените не знам дали ова година би отишол на пиволенд.
Од што се лакоми за пари, се прават јаки фирми а уствари не се свесни дека со таквото понашање ги губат посетителите на оваа манифестација. Се нервирам затоа што така мене ме навредуваат, што сум ја говедо, глупак што го купувам тоа пеносано пластично чашче по таква ненормална цена?
Барем нека ги остават цените како во продавниците што се, да не мора да шверцаме пиење од страна, да се глупираме. А на запад пример во Минхен на Октоберфест, сите цени на пиво и јадење се скоро дупло пониски, од секојдневните продажни цени. Ма ние сме 0 во организација во споредба со нив.
Па и со Србите во Гуча, немаме шанси. Е тоа е забава, и јадење и пиење на велико, а не овие нашиве зинале за пари а квалитет на производ и услуга катастрофа.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Toa e сељачење.
Да сељачење, ама од поглед на организација, се далеку пред нас. Музиката им е таква, нивна, изворна, си го поштуваат своето за разлика од нас, ама сепак, многу подобро организирана манифестација него нашиот Скопски пиволенд.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.675
Да сељачење, ама од поглед на организација, се далеку пред нас. Музиката им е таква, нивна, изворна, ама сепак, многу подобро организирана манифестација него нашиот Скопски пиволенд.
Ние у држвава имаме еден и единствен фестивал на пиво во вистинска смисла на зборот, тоа е прилепскиот.
Ова што се организира у Скопје и Охрид се најголеми глупости. Особено скопскиот, на паркинг со астрономски цени на пиво пропратени со никаква скара.
Батали ти Гуча.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom