- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
И најбитно-ВРЕМЕ.А што мислиш сето тоа од каде е дојдено? Протеините се изолирани од храна (најчесто млеко или пак месо, соја...) аминокиселните ги прават исто од храна што ја разложуваат со HCl и процеси на филтрација. Pre-workout најчесто ги прават со кофеин т.е. екстракт од кафе или зелен чај на сличен начин комбинираат и трефки во топачите на масти. Бустерите на тестостерон ги прават најчесто од трибулус исто така растение. 95% од суплементите се всушност обична храна обработена во посебна подостапна за органзмот форма. Не даваат никакви магични резултати како што пробале "докторите" да те убедат едноставно само ти помагаат со помалку замарање и дисциплина да ги постигнеш истите резултати. Ти гарантирам дека со средена програма и квалитативно и квантитавно избалансирана избалансирана исхрана секој може да изгради бодибилдерско тело сигурно не како професионалците од Мистер Олиимпија ама секако тело кое од прва се приметува дека е на бодибилдер.
--- надополнето: 7 август 2012 во 20:16 ---
Истиот проблем е и кај мене ама наскоро ќе се преселам самостојно да живеам така да ќе можам самиот да си спремам храна, врочем и досега пола од храната сам си ја готвам. Јас импровизорам на тој начин што пример дома се прави 1 квалитетен оброк. Пример стек или риба со ориз/компир. Тоа е ручекот а околу тој оброк си спремам своја исхрана. Пример за доручек ќе си сварам 4 јајца и ете ти оброк за 30 денари. За вечера ќе спремам 100гр изварка со 2 јајца исто така не чини повеќе од 30 денари а е супер оброк. После тренинг ќе мавнам доза веј со 2 парчиња овошје. Петиот оброк најчесто ми е вегетаријански како грашок со леб од зрна. Пресметано по макроелементи внесувам доволно калории и протеини на овој начин а не ги оптеретувам моите да готват 5 пати дневно. Друг начин на кој можеш да имрповизираш е квалитетниот оброк кој ти го спремаат дома да јадеш 2 порции од него. пример во 14 саатот и во 18 саатот.
кога се гледам сега на слики,д порано...о Господе...а тогаш мислев дека тело сум имал...
--- надополнето: 7 август 2012 во 20:24 ---
А што мислиш сето тоа од каде е дојдено? Протеините се изолирани од храна (најчесто млеко или пак месо, соја...) аминокиселните ги прават исто од храна што ја разложуваат со HCl и процеси на филтрација. Pre-workout најчесто ги прават со кофеин т.е. екстракт од кафе или зелен чај на сличен начин комбинираат и трефки во топачите на масти. Бустерите на тестостерон ги прават најчесто од трибулус исто така растение. 95% од суплементите се всушност обична храна обработена во посебна подостапна за органзмот форма. Не даваат никакви магични резултати како што пробале "докторите" да те убедат едноставно само ти помагаат со помалку замарање и дисциплина да ги постигнеш истите резултати. Ти гарантирам дека со средена програма и квалитативно и квантитавно избалансирана избалансирана исхрана секој може да изгради бодибилдерско тело сигурно не како професионалците од Мистер Олиимпија ама секако тело кое од прва се приметува дека е на бодибилдер.
--- надополнето: 7 август 2012 во 20:16 ---
Истиот проблем е и кај мене ама наскоро ќе се преселам самостојно да живеам така да ќе можам самиот да си спремам храна, врочем и досега пола од храната сам си ја готвам. Јас импровизорам на тој начин што пример дома се прави 1 квалитетен оброк. Пример стек или риба со ориз/компир. Тоа е ручекот а околу тој оброк си спремам своја исхрана. Пример за доручек ќе си сварам 4 јајца и ете ти оброк за 30 денари. За вечера ќе спремам 100гр изварка со 2 јајца исто така не чини повеќе од 30 денари а е супер оброк. После тренинг ќе мавнам доза веј со 2 парчиња овошје. Петиот оброк најчесто ми е вегетаријански како грашок со леб од зрна. Пресметано по макроелементи внесувам доволно калории и протеини на овој начин а не ги оптеретувам моите да готват 5 пати дневно. Друг начин на кој можеш да имрповизираш е квалитетниот оброк кој ти го спремаат дома да јадеш 2 порции од него. пример во 14 саатот и во 18 саатот.
јас кажувам дома да прават повеќе,и така имам 500-600г месо на ден(за 2 оброка) со 300-400г ориз/компир исто за 2 оброка...сабајле овес и млеко,навечер јајца или туна...и топ е