Грчки план за инвазија на Македонија

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Во 2001 имавме повеќе авиони и хилихоптери а и мислам дека имавме и повеќе војка. Се боревме против браќава кои беа само со калашникови па војната колку траеше? ок победивме но војната траеше повеќе време. А гледано да се бориме против сили како грција и бугарија а и овиде нема да останат покуси албанциве и они ќе рипнат па така да ако има војна дефинитивно со сегашнава ситуација во АРМ тешко премногу.
--- надополнето: 7 август 2012 во 18:13 ---

Ок фала што ме поправи, но сега не нападнале... бидејќи нато и западот ги држи а и немаат пари (n)
Траеше бидејки ние не запнавме, т.е не ни беше дозволено да нападнеме со целосна спремност и опрема, разумеш. 2001 разбери го конфликтот како една голема воена вежба со реална муниција и реални жртви, командувана од САД.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Траеше бидејки ние не запнавме, т.е не ни беше дозволено да нападнеме со целосна спремност и опрема, разумеш. 2001 разбери го конфликтот како една голема воена вежба со реална муниција и реални жртви, командувана од САД.
Komanduvana od SAD i NATO instruktori koi se borea protiv nas

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Живи глупости 21-век и сеуште муабети за војни.

O

Orion.

Гостин
На кого се правдаа?
Кога си во ситуација да си најмоќен имаш ли потреба на некого да се правдаш, па на сите им е јасно што се случи и со Косово и со Ирак и со Либија и со Сирија што се случува...
Совет за безбедност?
Знаеш дека е дозволено воено да се интервенира било каде во светот доколку се даде ''амин'' од Советот за безбедност но за што треба да се исполнат строги критериуми согласно Повелбата на Обединети Нации.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Совет за безбедност?
Знаеш дека е дозволено воено да се интервенира било каде во светот доколку се даде ''амин'' од Советот за безбедност но за што треба да се исполнат строги критериуми согласно Повелбата на Обединети Нации.
Kako sto izjavi pred nekolku dena eden germanski novinar na Kosove bile prikazani lazni fotografii ne od mrtvi civili tuku od mrtvi vojnici vo nekoja prostorija manesteni da izgleda deka se civili gi pokazale na Sovetot tie dale soglasnost i op NAto vo Kosove se stacionira samiot novinar izjavi deka bile lazni fotografiite
--- надополнето: 7 август 2012 во 22:33 ---
ako ne ti se pisuva ili ne ti e interesno ili kako sto vikas gluposti ajt mrs ne pisuvaj

O

Orion.

Гостин
Komanduvana od SAD i NATO instruktori koi se borea protiv nas
Не туку командувана од Обединети Нации
Никој не ни е крив што им ја купија приказната на албаниве дека се бореле за права. Доколку УЧК не истакнеше во коминикеата дека се бори за ''права'' туку за територии, никој однадвор не би смеел да се меша затоа што одбрамбена војна е дозволена согласно меѓународното право :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
еее цели постови ми се поинтересни и забавни повеќе од е-republik:D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Совет за безбедност?
Братко знаеш ли дека у тј момент САД бесва најмоќна воена и економска сила на планету, такој да никој неможеше да ги спречи, за Ирак не добисва одобрение од ООН за напад, а што се деси сви знаемо !

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Е да, американциве најзатуцан народ се, глеј ги шо праат по блискиот исток, дивјаци.
Во право си дека не треба веке да мислиме на војна, но реалноста ја создаваат моќните, и само ако народот се побуни против центрите на моќ и ги совлада,може да промени нешто, ако се делиме, ништо не праиме, па ке се испоубиеме а некој ке си команда од некоја климатизирана просторија во удобна фотеља.
Зборот ми е, македонскиот и грчкиот народ да се освести (т.е сите народи во светот), и да се побуни против оние кои ја вжештуваат ситуацијата и со психата не спремаат за војна. А која е веројатноста македонецот и гркот да се обединат и да се побунат против власта, мислам, научна фантастика пишувам.
Ама ако ни е кога сме глупи, ајде правете муабет за војна слободно останете си затуцани, отварајте вакви приказни, и никогаш нема да промените ништо и ке си изгинеме како и сите што изгинале бесцелно и биле заборавени нивните гробови.
За што изгинаа тие во 2001? Кој ке плати дали ке плати и како може да се плати човечки живот?
И за што изгинале сите оние во прва, втора светска војна, за распадот на југославија и тн?
Мој братучед погина, беше во волците, со снајпер го погодија во глава и умре на лице место.
И што сега, неговата фамилија изгуби еден убав, паметен млад дечко, на кој му претстоеше убава иднина, а сега тој е неколку метри под земја. За кого и за што?
Освестете се, и да направиме да не дојде сериозна ситуација, ако се распукаме, после ништо не не спасува, јас ке си ја бранам фамилијата,со тоа што ке убивам друга фамилија, тој другиот спроти мене и тој ке си ја брани фамилијата, третиот и тој нешто ке брани и испаѓа сите се браниме а никој не нападнал па да се окриви дека ете тој ја започна работата. И онака сме многу националности скоро секој со секого се мрзи и се гледа на криво, фали уште еден мал конфликт и да отиде све у пи*ку патер.
И стварно се нервирам на вакви теми, ги постирате само колку да има читаност а не сваќате дека позадината е навистина сериозна.
На форум е лесно да се шљакне све и свашта ама кога ке треба да се докажете дека сте мажи е тогаш ке ве видам на дело.

O

Orion.

Гостин
Братко знаеш ли дека у тј момент САД бесва најмоќна воена и економска сила на планету, такој да никој неможеше да ги спречи, за Ирак не добисва одобрение од ООН за напад, а што се деси сви знаемо !
И сега се.

Знам дека имаше повеќе причини поради кои би можеле да го нападнат Ирак, нели дека произведувал оружје за масовно уништување, дека биле поврзани со Ал каеда итн. Незнам дали се докажа тоа затоа што не сум се заинтересирал:)
Јас ти кажувам како функционира ООН. Секако дека не функционираат совршено во согласност со Повелбата (тоа би било утопија) туку самиот Совет за безбедност е растргнат од геополитичките интереси на најголемите сили.
Но среќа што ООН како меѓународна организација и меѓународното право постојат, па колку од колку да има некои правила затоа што знаеш што се деси пред 1945 :)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.236
Што мислиш , кога ќе избие конфликт Сирија-Турција , ќе ни дојдат на помош ?
Секако не !
Турција против Сирија? Грешка си. Тоа ќе биде НАТО против Сирија, Турција оставена на страна. Како и да гледаш, шансите Грција да не' нападне е иста како шансата Македонија да влезе во ЕУ.
Кис4е.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Kako sto izjavi pred nekolku dena eden germanski novinar na Kosove bile prikazani lazni fotografii ne od mrtvi civili tuku od mrtvi vojnici vo nekoja prostorija manesteni da izgleda deka se civili gi pokazale na Sovetot tie dale soglasnost i op NAto vo Kosove se stacionira samiot novinar izjavi deka bile lazni fotografiite
--- надополнето: 7 август 2012 во 22:33 ---

ako ne ti se pisuva ili ne ti e interesno ili kako sto vikas gluposti ajt mrs ne pisuvaj
Како може да ми биде интересен муабет за војна?
Секогаш кога гледам,слушам вакви муабети ми се плаче и тоа многу не знам дури и како да ти опишам.
Зарем по толку милениуми сеуште сме гладни за војна,зарем не треба да учиме од грешките кои сме ги направиле во минатото и кога ќе сфати светот дека во војната нема победник-сите губат.
Благодарам

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
И сега се.

Знам дека имаше повеќе причини поради кои би можеле да го нападнат Ирак, нели дека произведувал оружје за масовно уништување, дека биле поврзани со Ал каеда итн. Незнам дали се докажа тоа затоа што не сум се заинтересирал:)
Јас ти кажувам како функционира ООН. Секако дека не функционираат совршено во согласност со Повелбата (тоа би било утопија) туку самиот Совет за безбедност е растргнат од геополитичките интереси на најголемите сили.
Но среќа што ООН како меѓународна организација и меѓународното право постојат, па колку од колку да има некои правила затоа што знаеш што се деси пред 1945 :)
И пред втора светска војна имало Обединети Нации наречени Лига на Народите била исто толку неуспешна како Обединетите нации али ОН се дефинитивно најнеуспешни.

ООН е комплетно бескорисен и нефункционален.Секоја разумна земја воопшто не би ни членувала.

Kajgana Shop

На врв Bottom