Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

Кој е подобар Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

• Вкупно гласачи
    28
Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Не знаев каде да направам тема, па ќе прашам тука
Помеѓу Алкател вип дроид , htc explorer, samsung galaxy y
за кого би се одлучиле дали некој има искуство со експлорерот и галакси ј и она што ми е многу битно издржливоста на батеријата.. Однапред фала.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Не знаев каде да направам тема, па ќе прашам тука
Помеѓу Алкател вип дроид , htc explorer, samsung galaxy y
за кого би се одлучиле дали некој има искуство со експлорерот и галакси ј и она што ми е многу битно издржливоста на батеријата.. Однапред фала.
Баш вчера го земав алкателот и да ти кажам дека е коска! Голем скрин,тачот работи перфектно,има се во него,камерата солидна 3.2 мп,ама пишува у упатството дека може да се надогради на 5 мп.. Се на се за таа цена добиваш одличен телефон,е само ме нервира што е кодиран,ама тоа е.. Експлорерот и ја го гледав ама уште одма го отфрлив,пошто е класа полош од алкателот,помал екран,а и у другите функции не е на негово рамниште..за самсунгот незнам,ама и на него екранот му е помал.. Од мене препорака да си го земеш Алкателот (y)

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Батеријата секако нема да ти држи како на обичните мобилни! значи овие со 4 инчи и поголеми екрани и со 10000000 опции на нив неможат да држат батерија повеке од 2-3 дена во МИРВАЊЕ! кој и да каже друго знај дека лаже.

Инаку од овие горе наведените Алкателот неможеш да го споредуваш со остантите два! послаб е дефинитивно ама и на цена е многу поефтин ..
мој фаворит би бил HTC

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Баш вчера го земав алкателот и да ти кажам дека е коска! Голем скрин,тачот работи перфектно,има се во него,камерата солидна 3.2 мп,ама пишува у упатството дека може да се надогради на 5 мп.. Се на се за таа цена добиваш одличен телефон,е само ме нервира што е кодиран,ама тоа е.. Експлорерот и ја го гледав ама уште одма го отфрлив,пошто е класа полош од алкателот,помал екран,а и у другите функции не е на негово рамниште..за самсунгот незнам,ама и на него екранот му е помал.. Од мене препорака да си го земеш Алкателот (y)
од вип го зема така? го имаат на припејд?
Батеријата секако нема да ти држи како на обичните мобилни! значи овие со 4 инчи и поголеми екрани и со 10000000 опции на нив неможат да држат батерија повеке од 2-3 дена во МИРВАЊЕ! кој и да каже друго знај дека лаже.
зошто е послаб од останатите два, се мислам и за експлорерот солиден е , а незнам дали кај овие телефони има мултитаскинг повеке апликаци истовремено? фала ви на одговорите.

Инаку од овие горе наведените Алкателот неможеш да го споредуваш со остантите два! послаб е дефинитивно ама и на цена е многу поефтин ..
мој фаворит би бил HTC
--- надополнето: 7 август 2012 во 12:48 ---
зошто мислиш дека е послаб од остананите два, т.е добро самсунгот е слаб, експлорерот е солиден, туку дали овие два имаат мултитаскинг повеке апликации истовремено?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
од вип го зема така? го имаат на припејд?
--- надополнето: 7 август 2012 во 12:48 ---
зошто мислиш дека е послаб од остананите два, т.е добро самсунгот е слаб, експлорерот е солиден, туку дали овие два имаат мултитаскинг повеке апликации истовремено?
Го има во вип да,ама се троши многу,ја среќа имав последен го земав,ама ми кажаа дека го има на залиха и ќе го добијат најверојатно.
--- надополнето: 7 август 2012 во 12:50 ---

мој фаворит би бил HTC
А у што е послаб ? А ти што очекуваш од батерија на смартфон,да држи како нокиа 3310 ..?

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
не очекувам да има батерија како нокиа! btw во овие телефони се гледа
1. Внатрешната моморија алкателот има некој си 150мб со е малце!
2.Се гледа бојата на екранот , 256к бои е добар екран но многу послаб од 16милиони!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106

Alcatel како марка, ти е нула.. Така да за година време, ќе го џитнеш 100 %

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Да другар како марка е 0ла , ама има тоа беше некогаш не сега ,
Алкател сега за екранот соробатуваат со HTC и зимаат екрани од нив
Софтверот им е android
и коа ке се спореди се , во него единствено што би можело побрго да цркне е батеријата што и не е така страшно!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Софтверот им е android
и коа ке се спореди се , во него единствено што би можело побрго да цркне е батеријата што и не е така страшно!

Искрено на мене не ми се допаѓа и кога би дошло време да бирам меѓу алкател и било шо друго, не би зел алкател..

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Искрено на мене не ми се допаѓа и кога би дошло време да бирам меѓу алкател и било шо друго, не би зел алкател..
И јас истото ги пишав горе! Добар е но со HTC не се споредува.... ама и цените не се исти па тогаш////////////

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Да како не,исто ми викаа и кога ги купував претходните 2 алкатели :) Немој сине ќе се заебеш..ко ова кола е па ќе изгуби на вредност иљадници евра.. до сега ми имаат рикнувано самсунзи и сони ериксон уште пред гаранцијата да им истече,а алкателот уште е фит гајле нема,ќе тера уште толку...
не викам дека експлорерот е лош,ама има повисока цена,има помал скрин,има помалце меморија,помалце CPU..нема блиц и сл.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
gotovo go zemav telefonot raboti brzo ne e za potcenuvanje tacot go sporeduvav so htc explorer i e tuka nekade isto i wifi-to i blutot se brzi koj se dvoumi megu dvata telefoni slobodno neka si go zeme alcatelot nema da zgresi:)
Друже,колку време ти држи батеријата кога работиш на него нешто или сурфаш..? Мене едвај 1 ден,многу бргу ми ја цеди батеријата,еве 15 мин.на фејсбук и малце јутјуб и отиде 5% батеријата.. :confused:

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
gotovo go zemav telefonot raboti brzo ne e za potcenuvanje tacot go sporeduvav so htc explorer i e tuka nekade isto i wifi-to i blutot se brzi koj se dvoumi megu dvata telefoni slobodno neka si go zeme alcatelot nema da zgresi:)
i ja go zemav alcatelot ot -991 i premnogu sum zadovolen kako raboti, i brzina i listanje
--- надополнето: 14 август 2012 во 00:50 ---
Јас го имам веке 1 недела телефонот се покажа добар за цената знае некогаш да подзакочи но се случува ретко и навигацијата малку по бавно те пронаоѓа а инаку друго нешто немам забележано батеријата држи скоро 2 дена ако го чепкаш повеке а ако не уклучуваш ви-фи и апликации ке држи повеке, тачот е многу осетлив скоро колку ХТЦ (ако не и исто), сликите ги вади одлично има супер резолуција но блицот е малку по слаб ноќно време нема да можеш да извадиш добра фотографија а видео ни дење не го вади убаво сепак тоа е телефон ако сакаме да се сликаме и снимаме ке си купиме камера:pos:. Морам да го пофалам големиот дисплеј кој што има предобра резолуција а сликите ги дава кристално чисто . Во глобала добар телефон ми се допаѓа за таа цена ;)
se slozuvam so pisanoto samo sto mene ne mi podzakocil ic
--- надополнето: 14 август 2012 во 00:53 ---
Софтверот им е android
alkatelot mozebi porano bil sranje ali sega so ovoj telefon e koska ja go imam 1 mesec i premnogu sum zadovolen od nego,

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Денес си купив ОТ 991 од Т-мобиле и многу ми се допаѓа и на изглед и како работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom