Банкоматите на Стопанска банка спори ко судбина

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Добив информација од вработен во ИТ на СТБ дека причината за спороста на банкоматите е нивната старост како и апликацијата за дополнителни услуги и апликацијата за читање на чиповите на картиците. Сега извршиле набавка на нови банкомати кои се побрзи па да се надеваме на подобро. Инаку dail up конекцијата е подобра од конекција преку сим картички од причина што е посигурна.

Оф топик.... не се залажувајте дека има подобра банка..... банките се нужно зло и постојат за да прават висок профит а не да мислат на вашиот интерес!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Во гтц има нпв банкомат до бивш германос

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ова тема ја најдов најблиску до моето прашање, вака
Платежната картичка ми истече рокот сега на 6ти да напоменам таа е дебитна VISA Electron од Стопанска Банка Битола, е прашањето ми е што е потребно за да ми го продолжат рокот т.е да ми издадат нова, и дали се доплаќа одредена сума, и колку е рок да почекам да си ја земам. Фала многу :)

Член од
24 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
13
Ако сте корисник на платежна картичка на Стопанска банка, верувам дека и вие се чувствувате ко мисир пред банкомат секогаш кога имате потреба да извадите готовина. Банкоматите се ужасно спори и невидено фрустрирачки од кориснички аспект. Некој со иста фрустрација?
Не само на банкоматите туку и на шалтер се спори

Член од
21 јуни 2012
Мислења
18
Поени од реакции
7
леле ко да чекам да ми испечат прасе пред некоја фурна се осеќам, не може да се поспори...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не само на банкоматите туку и на шалтер се спори
На шалтер се уби боже. Ќе земе ќе куца прст со прст, па после ќе и текне нешто, или па не дај Боже некој да и побара нешто од позади неа, ќе стане, ќе го бара 5 саата, па ќе го најде, ќе се врати, ќе заборави до кај куцала :facepalm:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
На шалтер во Стопанска... и тоа онаа во ГТЦ :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
Ова тема ја најдов најблиску до моето прашање, вака
Платежната картичка ми истече рокот сега на 6ти да напоменам таа е дебитна VISA Electron од Стопанска Банка Битола, е прашањето ми е што е потребно за да ми го продолжат рокот т.е да ми издадат нова, и дали се доплаќа одредена сума, и колку е рок да почекам да си ја земам. Фала многу :)
Би требало да добиеш писмо или телефонско известување на домашна адреса дека ти е истечена и дека е реиздадена и да те викнат да си ја подигниш лично.
Не доплаќаш ништо за ова, би требало автоматски продолжување, а провизијата за Виза (зборувам за Visa Classic) за одржување ти е редовната - околу 35*/50** денари и ти ја влечат од сметката.А Visa Electron мислам дека е и без таа провизија за одржување, обично дебитните се така.За секој случај најдобро да си се јавиш, обично за картичките со рок на истекување во одреден месец (пр. Јули), реиздадените се стигнати до пред крајот на тој месец во банката.

*Ако си клиент на платен список во банката
**Ако не си клиент на платен список во банката

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Би требало да добиеш писмо или телефонско известување на домашна адреса дека ти е истечена и дека е реиздадена и да те викнат да си ја подигниш лично.
Не доплаќаш ништо за ова, би требало автоматски продолжување, а провизијата за Виза (зборувам за Visa Classic) за одржување ти е редовната - околу 35*/50** денари и ти ја влечат од сметката.А Visa Electron мислам дека е и без таа провизија за одржување, обично дебитните се така.За секој случај најдобро да си се јавиш, обично за картичките со рок на истекување во одреден месец (пр. Јули), реиздадените се стигнати до пред крајот на тој месец во банката.

*Ако си клиент на платен список во банката
**Ако не си клиент на платен список во банката
Ако имаш нешто врска со електронското да те прашам нешто, јас се средив со ова, добив и сертивикат, и лозинка и се, и можев се да правам директно од дома, од контрола на пари до купување и се, но сеа не можам да влезам во профилот, ми вика контактирајтего администраторот, а се еточно и лозинка и се, работеше и наеднаш топки o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom