Експлоатацијата во Македонија

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
Вака сега, ја започнувам темата бидејќи само што стигнав дома и седнувам на компјутеров за да си го зачувам и другиот образ и малото достоинство што ми остана.
Зборувам за една нова Осигурителна Компанија, која користеше секакви лаги,оцрнувања и лицемерни испади само за да дојде до ништо друго освен пари,
GRAWE Осигурителната Компанија беше толку дрска да ни ги претстави совршените работни услови,како и плата која ќе ја посакаме, и на излегување нудејќи не со лист и пенкало за да им ги оставите сите контакти од луѓе што ги познавате, пошто нели, Осигурителна Компанија се, треба да се информираат луѓето? Така?
После тоа да дојдете утредента на ветена плата од 20.000 (звучи предобро,зар не?) и ви нудат плата од 4000 денари, каде почнуваат веднаш да ви шефуваат, откако претходно ви ветиле дека ќе си бидете сам свој шеф?
И ЗОШТО НА СЕТО ОВА, МАКЕДОНЧЕТО СЕУШТЕ МОЛЧИ???? Нормално, си заминаа сите дома разочарани,остана само една девојка,која и 4000те денари месечно ги сметаше за некоја надеж дека ќе изгради кариера и нема да остане само на тоа. Од сите 12 луѓе јас останав единствената личност да седне со вас сите заедно да го подели ова и да ве праша: КАЈ ПОГРЕШИВ ЈАС, МАГИСТЕР, СО ДВА ФАКУЛТЕТА,ИСКРЕН ОТВОРЕН ПРИСТАП И ДОЛГО РАБОТНО ИСКУСТВО ЗА АМЕРИЧКА ВЛАДА, ДА МЕ ТРЕТИРААТ ВАКА??? ЗОШТО ГО ДОЗВОЛУВАМЕ ОВА?!?!? И ДАЛИ ПОСТОИ НАЧИН ДА СЕ СПРЕЧИ ?!?!

Благодарам однапред...
Срдечен Поздрав до сите форумџии...

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
КАЈ ПОГРЕШИВ ЈАС, МАГИСТЕР, СО ДВА ФАКУЛТЕТА,ИСКРЕН ОТВОРЕН ПРИСТАП И ДОЛГО РАБОТНО ИСКУСТВО ЗА АМЕРИЧКА ВЛАДА, ДА МЕ ТРЕТИРААТ ВАКА??? ЗОШТО ГО ДОЗВОЛУВАМЕ ОВА?!?!? И ДАЛИ ПОСТОИ НАЧИН ДА СЕ СПРЕЧИ ?!?!
Си требало да учиш за шверцер, дилер на дрога, местач на тендери, продаден политичар, бизнисмен - затајувач на данок ...

Покрај сите овие профитабилни и општествено уважени дејности ти си одбрал да бидеш Магистер, тоа ти е грешката.

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
Магистер на 21? :)
Ne 21 Imam 26 godini, i da za moi godini imam mnogu iskustvo i ne znam zoshto se vrativ vo Makedonija, cisto da se obidam da smenam neshto, da se obidam da uspeam vo moja drzhava...boze ova bilo postrasno otkolku sho mislev. i ne mi e jasno od kaj pretstava deka imam 21 ????
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:51 ---
Си требало да учиш за шверцер, дилер на дрога, местач на тендери, продаден политичар, бизнисмен - затајувач на данок ...

Покрај сите овие профитабилни и општествено уважени дејности ти си одбрал да бидеш Магистер, тоа ти е грешката.
ZA ZHAL...NE DA SI VO PRAVO... :D:D:D:D
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:52 ---
VO RED...AMA TOA SHTO DENES MI SE SLIUCHI...KAKO I PRETHODNITE 6 MESECI, IMAM PRIMERI I PRIKAZNI DA RAZKAZUVAM CELI DENOVI.. ....ISTOTO TOA..MOZE DA VI SE SLUCHI I VAM..ILI PAK VEKJE VI SE SLUCHUVA...ZOSHTO !??! ZOSHTO DA NE GO SPRECHIME!? ZOSHTO MOLCHIME?!

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
зошто..па затоа што овде сето тоа што го наведе е нормално:)

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.303
Поени од реакции
3.681
А да се активираше во некоја членска книшка , да пошеташе на пролет со изборните екскурзиите низ македонија и вгодина ова време да тепаше некој добар одмор со административната плата ?

Кога можат така знани и незнани зошто ти со тоа искуство не ти текнало да си ги ајдеш дупките во нивните закои кои ти одговараат тебе, јебаш га патриотизам леб не ти купува...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ne 21 Imam 26 godini, i da za moi godini imam mnogu iskustvo i ne znam zoshto se vrativ vo Makedonija, cisto da se obidam da smenam neshto, da se obidam da uspeam vo moja drzhava...boze ova bilo postrasno otkolku sho mislev. i ne mi e jasno od kaj pretstava deka imam 21 ????
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:51 ---

ZA ZHAL...NE DA SI VO PRAVO... :D:D:D:D
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:52 ---
VO RED...AMA TOA SHTO DENES MI SE SLIUCHI...KAKO I PRETHODNITE 6 MESECI, IMAM PRIMERI I PRIKAZNI DA RAZKAZUVAM CELI DENOVI.. ....ISTOTO TOA..MOZE DA VI SE SLUCHI I VAM..ILI PAK VEKJE VI SE SLUCHUVA...ZOSHTO !??! ZOSHTO DA NE GO SPRECHIME!? ZOSHTO MOLCHIME?!

Голема грешка братче.

Во Македонија да се вратиш да смениш нешто можеш само ако имаш една од две работи.

Пари или оружје

Ако сакаш да смениш нешто одвнатре Македонија почни да се занимаваш со дрога и насобирај оружје и експлозиви дека државата неќе да им се мешаш во бизнис.

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
А да се активираше во некоја членска книшка , да пошеташе на пролет со изборните екскурзиите низ македонија и вгодина ова време да тепаше некој добар одмор со административната плата ?
I TOA E ZHIVA VISTINA...AMA EVE KE TE PRASHAM...SAKASH TAKA DA NAPRAVIME DA FUNKCIONIRAME? BEZ KVALITETI VO GLAVA...SAMO SHTEDNA KNISHKA DA ODLUCUVA I TI BI BIL SREKJEN AKO UTRE SI GI VIDIS DECATA...KAKO TI SE RODENI GENIJI I DOAGJA PROSTAK SO SHTEDNA KNISHKA...MU GO ZIMA LEBOT OD USTA SHTO SO KRV SI GO ZASLUZIL...KE BESE RAMNODUSEN PAK ??? pozz do tebe :)

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ti izgleda si od onie novite disperzirani magistri

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
зошто..па затоа што овде сето тоа што го наведе е нормално:)
AMA TOA SAKAM DA KAZAM...ZOSHTO DA SE ODNESUVAME SO TOA KAKO DA E NORMALNO?!?! ZOSHTO DA NE NAPRAVIME NESHTO ?!?!?! DA SE RAZBUDIME I DA SE BORIME ZA SEBE ?!?! LUGJE SME!!! ZAR VREDIME SAMO 4000 DENARI ?!!!!!!! ZAR TOLKU DA VREDI NASHIOT TRUD ?!?!?!
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:59 ---
Ti izgleda si od onie novite disperzirani magistri
NE...TUKU SUM OD ONIE SHTO SAKAAT BAREM DOSTOINSTVENO DA SE IZBORAT ZA TOA SHTO GO SAKAAT...NE SUM OD NOVI NE SUM NI OD STARI...SAMO SUM OD ONIE SHTO NE MOZHAT DA MOLCHAT KOGA KE VIDAT NEPRAVDA.....I TOA NA VELIKO !!!!!!!!!!!

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.303
Поени од реакции
3.681
I TOA E ZHIVA VISTINA...AMA EVE KE TE PRASHAM...SAKASH TAKA DA NAPRAVIME DA FUNKCIONIRAME? BEZ KVALITETI VO GLAVA...SAMO SHTEDNA KNISHKA DA ODLUCUVA I TI BI BIL SREKJEN AKO UTRE SI GI VIDIS DECATA...KAKO TI SE RODENI GENIJI I DOAGJA PROSTAK SO SHTEDNA KNISHKA...MU GO ZIMA LEBOT OD USTA SHTO SO KRV SI GO ZASLUZIL...KE BESE RAMNODUSEN PAK ??? pozz do tebe :)
А бе ок е муабетот (ако може без латиница и големи само :D) кога можат тие зошто не и ти, мене јебеш ме јас со средно електро сум ама ти со тие дипломи гарант ти фаќа кликерот да им с епикнеш под кожа. Знаеш еден ден може и на тв да те има како кадар за промени :D

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
А бе ок е муабетот (ако може без латиница и големи само :D) кога можат тие зошто не и ти, мене јебеш ме јас со средно електро сум ама ти со тие дипломи гарант ти фаќа кликерот да им с епикнеш под кожа. Знаеш еден ден може и на тв да те има како кадар за промени :D
Фала ти пријателе за советот, како и да е, немој да сметаш за себе дека не си едуциран, јас и ти сме исти, и ти си човек кој сака 8 часа од животот да оддели за да чесно заработи така? тогаш ништо не не дели..нема разлика меѓу мене и тебе...само барам сите заедно...зошто да не кажеме доста е?! нека ги старите, нека ги глупавите, ако сакаат да го јадат стапот и да молчат нека ги..ама никој мене нема да ем убеди дека една гигантска компанија која печали по 100000 годишно не може да одвои од буџетот по една достојна плата од 200 евра месечно ШТО Е И МАЛКУ...
Дај да кажеме ДОСТА Е луѓе !!! зошто молчиме ?!?!

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.303
Поени од реакции
3.681
Во моментов ми текнув ана енда од македонскине народни приказни. Малиот сакаше да стане поп со ново учење ама стариот поп го заеба и им рече на сите да го плукаат. АКо некој знае име добро би било сите да ја прегледаме уште еднаш ама тешко дека како таму после малиот ќе го заеби стариот поп па сите ќе му кубат од брадата...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Фала ти пријателе за советот, како и да е, немој да сметаш за себе дека не си едуциран, јас и ти сме исти, и ти си човек кој сака 8 часа од животот да оддели за да чесно заработи така? тогаш ништо не не дели..нема разлика меѓу мене и тебе...само барам сите заедно...зошто да не кажеме доста е?! нека ги старите, нека ги глупавите, ако сакаат да го јадат стапот и да молчат нека ги..ама никој мене нема да ем убеди дека една гигантска компанија која печали по 100000 годишно не може да одвои од буџетот по една достојна плата од 200 евра месечно ШТО Е И МАЛКУ...
Дај да кажеме ДОСТА Е луѓе !!! зошто молчиме ?!?!
И што ако кажеш дека е доста.

Ќе најдат уште 20 луѓе во Македонија што ќе ја работат работата радо.Ако никој не сака во Македонија Албанија,Бугарија и Србија се на 1 саат пат а таму може и за помалку од овдека да најдат што ќе работат.

Со труд можеш да се ценкаш кога има вишок на труд.Зошто нема вишок на труд тогаш се што можеш да ценкаш е незаменливост али тоа само во некои струки е можно .

Ако не ти остануваат две опции почни свој бизнис или пат под нозе во странство.

Член од
7 август 2012
Мислења
14
Поени од реакции
17
Во моментов ми текнув ана енда од македонскине народни приказни. Малиот сакаше да стане поп со ново учење ама стариот поп го заеба и им рече на сите да го плукаат. АКо некој знае име добро би било сите да ја прегледаме уште еднаш ама тешко дека како таму после малиот ќе го заеби стариот поп па сите ќе му кубат од брадата...
Хахах, барем ме насмеа како и да е, барем едно ќе успеам...за сите млади што аплицираат како агенти во GRAWE Осигурителна Компанија, ке се погрижам да бидат информирани и спремни што ги чека, веќе и пратив меил до сите останати компании само да ги информирам каква Конкуренција погана имаат и веќе ми стигаат меилови со Огромни Честитки и Благодарници...што значи дека веќе фетиљот одамна бил фрлен...јас сум требало само да го запалам...ама не можам само јас....ми требате вие..си требаме сите заедно..да си го задржиме достоинството...да си го задржиме образот..да направиме утре кога ќе аплицираме за работа...да ни кажат благодарам за вашето време !!! А не да не фрлаат по ѓубриња и пониско од тоа ко да сме најдени на улица !!! и верувам..секогаш постои начин !! секогаш !!!
--- надополнето: 7 август 2012 во 12:10 ---
И што ако кажеш дека е доста.

Ќе најдат уште 20 луѓе во Македонија што ќе ја работат работата радо.Ако никој не сака во Македонија Албанија,Бугарија и Србија се на 1 саат пат а таму може и за помалку од овдека да работи.

Со труд можеш да се ценкаш кога има вишок на труд.Зошто нема вишок на труд тогаш се што можеш да ценкаш е незаменливост али тоа само во некои струки е можно..

Ако не ти остануваат две опции почни свој бизнис или пат под нозе во странство.
Тоа баш и јас го зборев, ама знаеш што се случи, во една Компанија пред два месеци реков Доста и ме подржаа сите вработени...сега платата таму од 2000 денари месечно...понекогаш не ја ни даваа...сега им стига 12.000 денари...и сите се благодарни зошто ги потсетив само дека се луѓе...ништо друго не направив...само ги потсетив дека утре ќе имаат деца..пред кои треба да остават пример на достојни луѓе...а не на луѓе кои би се тртеле на секое свиркање од шефот....

Kajgana Shop

На врв Bottom