ANIME (Генерална дискусија)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ghost in the shell прво филмовите да ги гледам или серијалот 2х26 ? :unsure:
Филмовите, и тоа ќецот, па двојката, па после ако сакаш римејкот на ќецот од 2008ма, па стенд алоун комплекс.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
One Piece годишно продава 40-50 милиони копии од мангата, додека Naruto и Bleach 4-5 милиони копии.
One Piece почна во 1997, Naruto во 1999, така да споредба е обратно. И двете ги читам/гледам и двете ми се омилени серии, ама да кажеш дека One Piece не се споредува со Naruto покажува само колку немаш појма од што збориш.
абе шо сакаш кажи ама тај стил на one piece што е не ми се свиѓа ич
па ако сакат и по 100 милиони копии нека продаваат јас си кажувам мое мислење
немој одма на кавги па ти :)

а Bleach е друга прича.. тоа може да проџе :) ќе го гледам

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Другар како можеше да пресудиш какво е анимето од една епизода ??? Земи изгледај 20/30 епизоди па да видиме дали ќе го имаш истото мислење

Наруто неможе да се споредува со One Piece ,ОП е врв .....

СтатусКво фалаа (y)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Другар како можеше да пресудиш какво е анимето од една епизода ??? Земи изгледај 20/30 епизоди па да видиме дали ќе го имаш истото мислење

Наруто неможе да се споредува со One Piece ,ОП е врв .....

СтатусКво фалаа (y)
абе се гледа од првата епизода што цртан е ;)

2

~2A

Гостин
Justinijan|

Би сакал јас да одговорам...
Пример за да гледам некоја серија, би требало уште во првите 2-3 епизоди да ми ме привлече да ја гледам,како што беше со Наруто и со Драгонбол....
Драгонбол го гледав како мал,но сепак сеуште имав желба да ги догледам сите епизоди што можат да се изгледаат на интернетов и го сторив тоа.
Сега почнав Наруто да гледам така да ми се допадна Наруто уште од првата епизода кога ја изгледав...
Јас не можам да изгледам 20/30 епизоди кога првите 2-3 ич не ми се допаднале,сепак се работи за вкус ;)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
хмм како можете вие да знаете за што се работи приказната какви карактери има уште од првата епизода кога серијалот имаа над 500епизоди ???
Сепак не се сложувам со вас неможете да проценете каква е серијата од една епизода . . :(

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
хмм како можете вие да знаете за што се работи приказната какви карактери има уште од првата епизода кога серијалот имаа над 500епизоди ???
Сепак не се сложувам со вас неможете да проценете каква е серијата од една епизода . . :(
не ти кажувам за серијата или приказната али на мене не ми се свиѓа начинот на кој е претставена и анимирана..
на пример во наруто повеќе ми се допаѓаат како изгледаат ликовите и средината во која се дешаваат сите работи..
исто покретите во Наруто и цето друго се измислени за овој цртан филм за мали деца ! толку.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
По анимација,атмосфера,приказна,ликови

Ghost in the shell,Kenshin,Berserk,Claymore,Seirei no Moribito>>>>>>>>>>>>>>>Naruto,Bleach,One piece кои ги сметам за Џастин Бибер и Твајлајт во светот на аниме сериите.

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
По анимација,атмосфера,приказна,ликови

Ghost in the shell,Kenshin,Berserk,Claymore,Seirei no Moribito>>>>>>>>>>>>>>>Naruto,Bleach,One piece кои ги сметам за Џастин Бибер и Твајлајт во светот на аниме сериите.
Max Legend, и Dragon Ball да не ја сметаш за Џастин Бибер, а? Или пак Death Note? Оти Dragon Ball е нешто како Морган Фримен во Bruce Almighty :P

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
The BIG 3-Naruto,Bleach and One Piece Наруто има добра приказна тепачките се јаки ја имам изгледано цела прва сезона, и втора сезона до негде 170-80 епизода знам дека тогаш ги правеа новите епизоди и викам ај ке почекам да искочат нови и искачна нова епизода филер:unsure: после неа па искача филер:tapp: ај викам сигурно нема следнава да биде филер оп абе како за инат филер:mad: и си реков е сеа за инат не го догледувам.One Piece имам изгледано околу 30 епизоди а гледам начукало 600 епизоди на тој Луфи толку епизоди ми требаат да најде некое глупаво богатство и да стане Крал на Пиратите а и кога ке ги видам ликовите некако многу бош се нацртани за борбите па дефинитивно се појаки од оние на Наруто иако ги имам гледано само борбите помегу Луфи и тој ко мачка што е со тоа ножевите на прсти и Луфи против тој Кловнот али незнам не ми прави мерак за Bleach немам коментар зашто го немам гледано.Гледам аниме од 6-7 години досега имам изгледано многу аниме оние што ми останале у сеќавање и според мене вреди да се гледаат се Great Teacher Onizuka стварно е цепки,Berserk многу крв,бруталност мајка аниме штета што заврши со 24 епизоди,Code Geass и Death Note се outstanding,Ruroni Kenshin-Trust and Betrayal-ова е OVA али е многу појако од оргиналното аниме според мене,Akira е најдобар аниме movie според мене али мангата е уште појака,Ghost in the shell исто е интересно аниме,Hajime no Ippo-ако го гледате ова аниме сигурен сум дека ке сакате да тренирате бокс(y) штета што втората сезона ја прекинаа на 26 епизода кога ке продолжи незнам,Dragon Ball-ова беше првото аниме што го гледав,DBZ беше интересно али со GT мислам дека ја заебаа работата,моментално го гледам Baccano имам гледано 4 епизоди само али на тие што се фанови на Death Note и Code Geass мислам дека сигурно ке им се допадне

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.105
Поени од реакции
25.154
Само што го изгледав Great Teacher Onizuka (GTO). Одлично аниме, доста позитивно, стварно успеа да ме насмее анимево. На почеток бев скептик зашто немам порано гледано аниме од ваков тип (жанр комедија) но му дадов шанса и воопшто не се каам за тоа. Приказната е исто многу добро споена, уличен бандит станува професор во средно школо и прави се што е можно за учениците. Убаво е прикажано тоа дека ако учителот има добар пристап и поштовање према учениците и тие ќе вратат дупло повеќе према него. Имаше некои нереални моменти, али тие се направени се со цел да биде покомично анимето. Се на се кога ќе се земе, одлично е и го препорачувам.

Следно за гледање ми е Rainbow: Nisha Rokubou no Sgichinin. Исто така од листата на ficdogg.
ПС: Знае некој торент страна, со добри торенти што е само за аниме?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Следно за гледање ми е Rainbow: Nisha Rokubou no Sgichinin. Исто така од листата на ficdogg.
ПС: Знае некој торент страна, со добри торенти што е само за аниме?
Нема да се разочараш од rainbow ептен јако аниме е со многу добра приказна.

За торенти во главно од овие две страни симињам.
Bakabt.me
nyaa.eu

Bakabt е добар оти има само проверени торенти и секогаш има сидери, ама во главно за серии што се завршени или само цели сезони, исто и за манга има доста голем избор.А nyaa.eu за понови серии и нови епизоди кои излегуваат неделно.

Алтернативно можеш да идеш на страната за анимето на MAL (што ти препорачувам) и да видиш кои групи имаат пуштено subs за тоа аниме и кој subs има најдобар рејтинг, па после да бараш торент на страната на групата.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Моментално го гледам Welcome to the NHK. Првата епизода ми беше интересна и сеа сум до 8ма ама некако тапа ми е... не оди кон тоа што мислев дека ќе оди... вреди да го доглеам цело или?
Зашо слично ми беше и со School Days, ама тоа навистина вредеше да се изгледа поради последната епизода :)

Kajgana Shop

На врв Bottom