ATP тенис - општа дискусија

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ја зголеми Федерер разликата, а Рафа многу веројатно после US Open ќе биде дури 4. играч на светот со оглед на моменталната форма и повредата, а и формата на Мареј ветува голем успех на US Open кој е неговиот омилен турнир :) И нема да ми е криво доколку Мареј дојде до третото место повторно, да го симне Надал на четвртото место бидејќи типчето докажа дека е квалитетен тенисер, едвај чекам да освои грен слем и можам да кажам дека ќе ми е подеднакво мило ако го освои следниот грен слем наместо Надал.:)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ја зголеми Федерер разликата, а Рафа многу веројатно после US Open ќе биде дури 4. играч на светот со оглед на моменталната форма и повредата, а и формата на Мареј ветува голем успех на US Open кој е неговиот омилен турнир :) И нема да ми е криво доколку Мареј дојде до третото место повторно, да го симне Надал на четвртото место бидејќи типчето докажа дека е квалитетен тенисер, едвај чекам да освои грен слем и можам да кажам дека ќе ми е подеднакво мило ако го освои следниот грен слем наместо Надал.:)
Aко Торонто спаѓа во Мастерс 1000 и Мареј освои, ќе го помине Надал, со оглед дека лани Мареј испаднал во второ коло. А Ноле многу тешко да заврши како број 1 годинава. Тука брани титула, на Синсинати финале, УС Опен титула, а Федерерр испаѓаше порано.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Aко Торонто спаѓа во Мастерс 1000 и Мареј освои, ќе го помине Надал, со оглед дека лани Мареј испаднал во второ коло. А Ноле многу тешко да заврши како број 1 годинава. Тука брани титула, на Синсинати финале, УС Опен титула, а Федерерр испаѓаше порано.
Значи Мареј со евентуална титула доаѓа до 980 нови поени, а Рафа сигурни губи 20 што значи за 1000 повеќе ќе има Мареј во однос на моменталната ранг листа.

Но потоа брани титулата во Синсинати, а Рафа четвртфинале, тука повторно може да се вратат работите како што се моментално. Сепак останува да видиме, а не е сигурно дека ќе игра Надал во Синсинати па да зема бодови, туку може да ги изгуби и тие 180 што веќе ги заработил лани, а да не зборувам за финалето што го брани на US Open....

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Абе дечки ви недостига Робин Содерлинг? :) Имаше некои информации дека ќе се враќа после олимписките, за Торонто, ама уште не го гледам. :(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.836
Абе дечки ви недостига Робин Содерлинг? :) Имаше некои информации дека ќе се враќа после олимписките, за Торонто, ама уште не го гледам. :(
Znam posle Wimbledon pisuvase deka ke se vrati, ama mononukleoza ne e igracka, taka da mozno e uste da pauzira...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Rafa Nadal ‏@RafaelNadal
I won't be playing at Cincinnati Open. I am still not ready to play. I have unforgettable moments in 2008. I am continuing with my recup.

С

сашенко

Гостин
Дефинитивно 4че до крај на годинава. Се надевам ке биде спремен другата година овој период зошто ке има мноооогу поени за земање ама работава не мириса на добро

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.836
Дефинитивно 4че до крај на годинава. Се надевам ке биде спремен другата година овој период зошто ке има мноооогу поени за земање ама работава не мириса на добро
Абе за враќање ќе се врати Рафа нема дилеми тука, него работата е што нема да биде доволно спремен за УС Опен, евентуално за Мастерс Купот во Лондон може да биде тотално фит и во топ форма иначе на другиве турнири после УС Опен чисто сумњам дека ќе направи нешто. Тоа е тоа, ја продолжи традицијата која трае од 2005 па навака, бар по еден Грен Слем да освојува во годината, задоволен сум од неговата игра, имаше едно финале на АО и титула на РГ, само во Вимблдон дебело потфрли, иначе на другите турнири си изигра супер. Се надевам следната сезона без некои поголеми пехови со колената ќе стигне до уште некоја Грен Слем титула, моја лична желба се РГ и АО, а зошто да не и уште некоја. :)
Инаку денес дождов се посра во Торонто. :гомце:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
@TennisConnected

I heard from a reliable source that Nadal considering bagging the rest of the year. Not 100% obviously, but a possibility.

WOW, ова ќе биде стварно голема штета иако не сум негов фан :(

Едит,

Murray has withdrawn from Toronto due to a knee injury.

ЛОЛ! WTF?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ех ова станува сериозно, кога веќе се пропушта и последната подготовка за US Open, ништо чудно да се пропушти и големиот слем....

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
@TennisConnected

I heard from a reliable source that Nadal considering bagging the rest of the year. Not 100% obviously, but a possibility.

WOW, ова ќе биде стварно голема штета иако не сум негов фан :(

Едит,

Murray has withdrawn from Toronto due to a knee injury.

ЛОЛ! WTF?
Ќе беше чудно да не излезеше некоја повреда кај Мареј после онаква невнимателна игра против Фед. Не велам дека играше лошо, напротив, играше како никогаш досега, но не се чуваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom