Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
Да да...Поради забраната за движење во шума?
Да да...Поради забраната за движење во шума?
Bikemap.net или оди на Endomondo. Мапите содржат околу 70% од инфото кое го бараше.Еден предлог до поискусните велосипедисти / бајкери. Ако не ве мрзи, може да направите некој тип на компилација на мапи по коишто имате возено offroad во близина на Скопје (Матка, Водно, Скопска Црна Гора, итн..), па да напишете инфо за секоја стаза, колку е тешка (Beginner, Medium, Advanced), колку е стрмна, работи на коишто треба да се пази на таа стаза, итн, итн... u get my point. Нека биде тоа како некој тип на интро за тие што се тазе и сега почнуваат со возење, или неодамна набавиле точак кој може да издржи offroad, без да му пукне рамот на првата кривина![]()
Па да, ама неам вишок евра за фрлање, во случај да ми се избацат некои џандари што патролираат...Но затоа има мал милион патеки по кои можеш да се качиш до горе, по кои нема дедовци
Колку е целата тура? км и време на возење?Денес на маврово... точаче..езеро..точаче..езеро..мераци!![]()
До таму бевме со комбе а таму фаќа околу 30 км да го заобиколиш езерото негде околу 1 саат.Колку е целата тура? км и време на возење?
Ок фала а инаку бидејќи јас кола немам Дали има на пр друг начин да отидам со точак? на пр со Автобус или пак дали може со такси и сл. ?До таму бевме со комбе а таму фаќа околу 30 км да го заобиколиш езерото негде околу 1 саат.
Температурата на патеката е супер и ако ти стане топло рипаш у езеро а таму ти е нешто како охридско (може за степен два пониска), јас очекував дека водата ќе биде многу поладна али не беше.![]()
Не сум бил со автобус (мислам дека не дозволуваат точаци во него), за такси сигурно може само ќе ти земат доста парички, најдобро ти е со точак директно, се разбира ако имаш доволно кондиција а ако немаш тогаш земи си воз до гостивар и после со точак (тоа ти е најефтина и најлесна варијанта).Ок фала а инаку бидејќи јас кола немам Дали има на пр друг начин да отидам со точак? на пр со Автобус или пак дали може со такси и сл. ?
Имаш во Про Спорт Specialized Hardrock со -15% попуст за 20,900 ден. со V-brake и 23,500 ден со дискови. За 20,000 ден. не може да добиеш велосипед со ептен квалитетни делови и да траат долго, како што пиша. И со оваа опрема ке возат без проблем, нели 80% од возњето ке ти биде по асфалт. Еве ти ги моделите :Здраво дечки, ми треба предлог за велосипед до 20000 денари максимум. Најчесто ќе го возам по кеј, по асвалт, може некогаш по земјен пат (1 месечно) или по макадам (1 на два месеци). Значи сакам да биде MTB или некој Hybrid bike, не се разбирам многу во велосипеди така да не планирам да го надоградувам, значи да има квалитетни делови кои што ќе ми издржат што е можно подолго време.
И дали е подобро да биде со обични rim кочници или со disk? Дали овие disk треба нешто посебно да се одржуваат?
Кога и до каде?Некој од Велес, за возење велосипед насабајле ?![]()
Па кај 5-7 часот па од базент до езеро или слично..Кога и до каде?