Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Имам сестра баајги е помала од мене, но успеваме некако да комуницараме. Многу живчано, темпераментно дете е, јас како постара се трудам да и објаснам некои работи ама додека се сватеме што сакам јас да објаснам а што таа е богами многу време помине. Но во секој случај интересно ми е, среќна сум што не сум сама и има со кој да се карам и расправам.

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Нема трпење ќе му акнам 2-3 шамарчиња пошо 4 години е помал па затоа само шамари,иначе... :)

Член од
14 август 2010
Мислења
5.509
Поени од реакции
5.821
Кога ќе ме изнервира брат ми ќе му се изнаразвикам (дур не го пукнам) и ќе заминам од соба.:pipi: (и ја знам да нервирам, само тој ќе нервирал:pos::pos:)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Земам пиштол и се бесам.

Порано се тепавме со сестра ми но пак секогаш бевме у екипа против родителите ни.Сеа никој никого не нервира,одамна живее во друга куќа.:)

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
Поодамна се тепавме многу, тој е постар ме тепаше. Но сега не, сега не ми седи на компјутер, не ми се замара ако го провоцирам. :pos:

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Прво, мене е многу тешко некој да ме изнервира. Ако се почувствувам навредено се повелкувам. Давам и купувам време. Едното за да простам, а другото за да профункционира совеста кај другиот. На брат ми никогаш не сум му се налутила. А на сестра ми немав ни шанса да и се налутам, сеуште судбината не ми дала таква можност ;)
А кога ќе сватам дека не ја бива работата бришам од список. лесно е...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Прво, мене е многу тешко некој да ме изнервира. Ако се почувствувам навредено се повелкувам. Давам и купувам време. Едното за да простам, а другото за да профункционира совеста кај другиот. На брат ми никогаш не сум му се налутила. А на сестра ми немав ни шанса да и се налутам, сеуште судбината не ми дала таква можност ;)
А кога ќе сватам дека не ја бива работата бришам од список. лесно е...
kolku slichnosti najdov vo tv.post - neverojatno :smir:
i mene mnogu teshko nekoj da me iznervira- pogotovo ako ne mi e nekoj blizok (pa da sedneme i razjasnuvame)- za drugi muva ne me lazi - gi ignoriram u start - nek se jade samiot i nek se uchi na greshkite - valjda ke si gi sfati - a nervi da gubam na nekojsi nebitni - nema shansi - :toe: nit da se pravdam, objasnuvam ili nategam- teoretska shansa nema . Teshko prostuvam - povekje od inat (zatoa shto nesakam , a ne deka nemozham) no ako neshto e sjebano- velam turi mu pepel i furaj ponatamu.
Za bliskite e vekje druga pricha - mali -no slatki kavgi- (brat-sestra), toa se mozhebi i interesni momenti na koi podocna se prisetuvame niz smea - tie se zachinot-mirudijata na srekjnite momenti koi sledat potoa - i ponekogash mi nedostasuvaat - no se’ so vreme- znachi vremeto na tie napati detski nedoglasuvanja - odminalo - i sega se’ se reshava so razgovor i dogovor .

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
kolku slichnosti najdov vo tv.post - neverojatno :smir:
i mene mnogu teshko nekoj da me iznervira- pogotovo ako ne mi e nekoj blizok (pa da sedneme i razjasnuvame)- za drugi muva ne me lazi - gi ignoriram u start - nek se jade samiot i nek se uchi na greshkite - valjda ke si gi sfati - a nervi da gubam na nekojsi nebitni - nema shansi - :toe: nit da se pravdam, objasnuvam ili nategam- teoretska shansa nema . Teshko prostuvam - povekje od inat (zatoa shto nesakam , a ne deka nemozham) no ako neshto e sjebano- velam turi mu pepel i furaj ponatamu.
Za bliskite e vekje druga pricha - mali -no slatki kavgi- (brat-sestra), toa se mozhebi i interesni momenti na koi podocna se prisetuvame niz smea - tie se zachinot-mirudijata na srekjnite momenti koi sledat potoa - i ponekogash mi nedostasuvaat - no se’ so vreme- znachi vremeto na tie napati detski nedoglasuvanja - odminalo - i sega se’ se reshava so razgovor i dogovor .
Знаеш нема што да се филозофира. Ако не сме се разбрале од прв пат, можеби е недоразбирање. Но, ако не сме се разбрале и вториот пат, тоа значи дека нема ни да се разбереме.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Знаеш нема што да се филозофира. Ако не сме се разбрале од прв пат, можеби е недоразбирање. Но, ако не сме се разбрале и вториот пат, тоа значи дека нема ни да се разбереме.
во потполност се слагам со тебе- втор пат(шанса) нема ни да има -доколку нема од прва разбирање:toe:
но само за „новодојденци“ се однесува ова кои се „сопнуваат на прав пат„ - не за блиски личности - со нив секогаш се наоѓа разбирачка - ваљда ме разбра :smir:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Сестра имам..по голема..додека не замина на факс на живци ми идеше...желна е за ПРЕВЛАСТ! али пошо знаев дека уше малце ќе си оди..и попуштав..некад ќе и свикав..но никогаш не сум се осудил да ја опцујам или да кренам рака на неа...

п.с ФАЛА ТИ БОЖЕ ШО ЈА ПРАТИ НА ФАКУЛТЕТ!

С

сашенко

Гостин
Имам сестра помала-прва година средно и жив оток е.Пубертетот си го прави своето ама еден ден и мене ке ми пукне филмот па и јас ке го направам своето :vozbud:..Ме нервира тоа што мисли дека се што и дошло на памет е нешто што само на нејзиниот преинтелегентен мозок може да му текне и дека тоа е нешто посебно што на другите смртници неможе да им текне.Само тоа што она ке го каже е точно а другите смртници околу неа се прости луѓе кои не разбираат ништо.Сепак ме теши тоа што знам дека е пубертет и ке и помине за некое време само се плашам да не и остане мана зашто ВЕЌЕ ГИ ГУБАМ НЕРВИТЕ.И јас бев во пубертет ама ова е претеризам.Едвај 15 години има а се дигнала до облаци и со носот трага остава во облаците понекад ја зафркавам со тоа кога ке помине некој од оние авионите што оставаат траги и и викам кате ова од тебе е хахаххаха.Имам и шала со неа ама сепак поголемиот дел од денот разговорите со неа ми се карање зашто еден совет и една добронамерна реченица неможе да ја свати како што треба.ОСтаааааааааај меееееееееееее, станувај од компјутероттттттт, цел ден седиииииииииииииииииш.ИЧ НЕ СУМ СЕДНАЛА ДЕНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕС само на фејсбук малце..ДАЈ ДА ВИДАМ ШТО ИМА НА ФЕЈС ПА КЕ СТАНАМ? И викам неможе и одма:Говедоооо, мајмун по цел ден седиш и не сум седнала од тебе на компјутер со месецииииии и ке се расплаче и ке отиде кај тато и после како да не ти пукнат нервите?

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Порано повеќе се тепавме,али сеа ептен ретко,кога ке ме изнервира.

2 ипол години е помал од мене братот али глумец е НЕВИДЕН,2 минути пред да му кренам рака почнува да плаче и вриска и крева паника у куќа,и нормално Филип(јас) ке го јаде на крај.

Пичкица е,али ипак највеќе го сакам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom