Тенис, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Знаев дека ќе има коментари овде и расправии кога ќе дојдам ама нема што да филозофирате, го посра едноставно на Федекс. Го критикуваат, го заебаваа за Гренд Слем ама тој ги удри сите многу јако со златото. Сигурно сега веќе е скршен мразот и отсекога Енди ќе биде дупло поопасен.

п.с Браво за Дел Потро, сите очекуваа злато а Србите не добија ни медал од Ноле...:pos: Неможе уште еден гем да земе, 22,5 граница да помине ботот.:mad:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Погрешно го свативте Syn, он не вика дека олимијадата не значи ништо, од само истакнува дека од поглед на важност во тенискиот свет не е на толку големо ниво како другите турнири како на пример слемовите, или WTF.

Никој несака да фрли дамка на Мареј, ама мора да разберете дека тука Мареј играше целосно растеретен, за разлика од Федерер и Ноле кои играа под голем притисок, затоа го делам мислењето со Syn дека ќе го видите другото лице на Мареј на USO, таму со сосема поинаков план на игра ќе излезат и Федерер, Ноле како и Надал (ако се опорави од поврдета на време) истото важи и за Делпо кој игра се подобро.

Значи ова денес и вчера беше Мареј во идеални услови на игра, но кога ќе дојде на слем ќе видите дека психички сеуште не е каде што треба да биде, чим 10 минути сервираше на 2-0 во сетови за да освои гем, против очаен Федерер јасно е све.
Да де, сфаќам што сакаше да каже Син, ама не знаеме како може да му делува ова злато. Затоа велам ќе видиме :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Еден гем сервираше 10 минути, другите ги земаше за помалце од минута. Федерер и Ноле биле под притисок, а Мареј не бил? Не е притисок, кога цела држава очекува од тебе медал? За тоа дека ќе видиме кој е кој и дали Мареј напреднал психичкни на УСО не би се сложил. Демек ако изгуби од Федерер во 1/2, одма ќе излезете со став дека е лузер? Па Федерер е легенда, нормално е да губи од најдобриот. Мареј е 4. играч во светот и никој не очекува од него да ги тепа Федерер, Надал и Ѓоковиќ секој натпревар.
Се гледаме на УСО.

Да додадам, дека немам омилен играч во тенисот, така да мојот став не е воопшто субјективен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Oк ќе правиме муабет на USO.

Едит,

“For me, it’s been a great month. I won Wimbledon, became world No. 1 again, and I got silver. Don’t feel too bad for me. I am very, very proud honestly to have won a silver. Had a very emotional tournament from start to finish. I could have lost in the first round against (Alejandro) Falla. Same thing obviously with (Juan Martin) Del Potro. I felt like I won my silver, I didn’t lose it. So I feel happy - Federer, London 2012 Olympics”

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Шо се карате тука :pos:, на интервјуто Федерер беше среќен шо Мареј го освоил златото , задоволен беше и со сребро.И Тим Хенман и Џон Мекинро беа изненадени од Мареј , целиот тим ГБ е во еуфорија, некако им тргна .Ќе видиме сеа во мешани двојки(добро почнаа британциве) ама белорусиве се враќаат како фаворити.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Како прво го спомнав плачењето на Федерер поради твојот омаложувачки одговор. Јас постирав нешто за кровот и стојам на тоа шо го реков дека ако и Вимболдон се играше outdoor Мареј ке победеше бидејќи разликата помеѓу двата меча беше кровот. Мотивацијата на тенисерите(Федерер се спремаше од 2004 да го освои и е единствениот трофеј кои му недостасува а Мареј играше на домашен терен и нема освоено ниту еден грен слем) и временскиот период(поминаа само 4 месеци од Вимболдон до Олимпијадата) го потврдуваат ова. Второто шо го пишав е дека со Мареј и Надал(па и Џокович) Федерер нема да може да направи многу (би рекол дека највише шо може да освои е еден 1 грен слем). Јас стојам на тоа шо го реков(и сум го викал во Минатото) дека Мареј ќе го замени Федерер и ќе стане крал на Вимболдон, Надал ќе добива барем 90% од мечовите кои ќе ги играат и ќе го престигне по бројот на Грен Слеми и дека Федерер е трет најдобар тенисер(не најтрофеен).

А како второ за плачењето на Федерер и Мареј, Мареј плачеше затоа што не успеа да ја освои првиот Грен Слем а Федерер и покрај тоа што во тој момент беше втор најтрофеен тенисер немаше никаква потреба да плаче. Федерер е тенисер кои секогаш сако работите да бидат како што тој посакува а кога губи или плаче или ги критикува/омаловажува победите на другите. Во последните неколку години постојано го критикува Мареј заради неговите порази против Него, исто кога пред некоја година Надал беше блиску до првата позиција и го победи Федерер во еден меч,кога го праша шо мисли за блискоста на Надал до првото место он одговори "Не ми е гајле за тоа" Мислам дека сите па дури и некој новинари/медиуми (барем оние интелигентните) освен фановите на Федерер го знаат неговоте вистинско лице. Ке ми биде жал ако некој кој нема освоено ГС плаче ако изгуби па дури ке ми биде жал ако Џокович изгуби некое финале оти он барем е фер играч но да ми биде жал за Федерер кои го исмејува Мареј оти неможеше да го победи на неколку меча? Никогаш.

Не можам да те сфатам другар, те нервира очигледно големата тројка, навиваш за помалку познати да речеме тенисери, а од друга страна навиваш за еден од најглобално познатите брендови од клубови во фудбалот. Треба да си негде за Евертон на пример :Р Нема логика. Интересно ми е само, обично има некоја поврзаност, каква таква :)
Ја можам да кажам дека навивам само за Манчестер/Англија(ова се единствени екипи за кои сум плачел кога изгубиле) во фудбал, Контадор и Фрум у велосипедизам и за некој скијачи/скијачки како Хиршер/Раих/Риш/Моргенштен и тоа е тоа. А другите спортови ги гледам и навивам за послабите. Мареј ми е омилен оти од Британија а Дел Потро го сакам оти он освои ГС и дава каков таков отпор на големата тројка.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Браво за Мирни и Азаренка (y) , сепак нема второ злато по ред за Мареј.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Мирни и Азаренка победија во мешани двојки.Олимпијадата е побогата за уште земја освојувач на медал.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Глејте на сликите како се поштуваат :D , а вие ќе се изедете на форум за тоа кој е хејтер ,лузер итн.
Малце од психата на Федерер треба да примените и тука.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Глејте на сликите како се поштуваат :D , а вие ќе се изедете на форум за тоа кој е хејтер ,лузер итн.
Малце од психата на Федерер треба да примените и тука.
(y)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Верувам ќе се сложите со мене, Мареј го освои златото и повеќе од заслужено, загуби само 1 сет на олимпијадата и тоа првиот во мечот против Багдатис, а потоа веднаш додаде гас и ги освои наредните два со 6-1 и 6-4.

Штета што не го освои златото во мешан дубл, иако имаше предност од сет, а можеше и до 9-9 во супер тајбрејкот

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Моментот кога им олесна на навивачина на Надал дека Федерер не освои злато на олимпијадата, ви се поклопија коцките, нели. :D

Федерер најнасмеан е. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom