Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Незнам, што и да кажам за Охрид неможам да тргнам од ништо повеќе него разочарување.Почнувајќи од одвратниот однос кој го имаат 90% од туристичките лица по Охрид со исклучок на 10% кои се добри друго не вреди да спомнувам. Таму секогаш го имаш чуството "Ајде одете си ама дај те ни пари за да ве правиме будали". Во Охрид одам само на еднодневни прошетки никако седење таму. Можеби некој ќе ме мрази за овој став ама се додека тие таму пувловци што се уфилмани не се симнат на земја не идам. Струга 15км од Охрид сосема друга приказна.
Да сосема друга приказна е .. плажите во струга се празни а во Охрид полни .

Член од
5 јуни 2012
Мислења
41
Поени од реакции
22
80 посто од угостителите на лето не се од Охрид. o_O
Е тоа јас не знам дали се од Ох или не се ... Странец кога ќе ти дојде во Ох. ја гледа услугата,гостопримството и културата нема тој да прашува дали се угостителите од Ох. или од друг град ... Тој во Охрид дошол и ќе раскажува како си поминал во Охрид :)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Да сосема друга приказна е .. плажите во струга се празни а во Охрид полни .
се лажеш себеси или нас?!!? па 5 дена бев таму сеа пред, за време и после празников, Охрид беше град на зомбите а Струга полна топ.еееехххххх......и трипати пишман се сторив што и на кратко застанав во Охрид...ама ајде, да не биде детето да ми порасне и да ми рече тато во Охрид никогаш не си ме однесол..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
се лажеш себеси или нас?!!? па 5 дена бев таму сеа пред, за време и после празников, Охрид беше град на зомбите а Струга полна топ.еееехххххх......и трипати пишман се сторив што и на кратко застанав во Охрид...ама ајде, да не биде детето да ми порасне и да ми рече тато во Охрид никогаш не си ме однесол..
На кратко и оп - проценка.
Кога застана „накратко“? Во 15 до 6 сабајле кај Оранжериине?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
па не ми треба 5 дена да шетам да го видам тоа што го видов за 2-3 саата време..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
На кратко и оп - проценка.
Кога застана „накратко“? Во 15 до 6 сабајле кај Оранжериине?
Тогаш и таму имат љуѓе на работа шо одат :):pos:
Не се лажам себеси .. еве завчера бев во струга на кафе со другари и по плажите пусто беше кун 14-15 часот .. имаше нешто на онаа блускај ... и кај женска плажа малце .. она во охрид немат шанси да го видиш ..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па нормално.

Еее, какви ефтини тури има за Закинтос и слично, какви плажи има таму, тиркизна вода, љубезни луѓе, добри апартмани, итн. Ало, мене и на другарите газдарицата на смештајот ни крадеше кремсир, сок, патлиџани. Кај го има тоа бе? Како да идам после таму? Па уште не правеше будали кога се вративме од плажа, а баш се договоривме намерно да запазиме до каде ни биле потрошени стварите. Кој е будала да дава пари за глупиот, досаден и скап Охрид, кога за истите, може и помалку пари ќе се прошета на асално место и ќе види нешто ново? На Закинтос пример, во голем број од дискотеките не се плаќало влез, а таму каде што се плаќало било 2-3 евра. Со тоа што со картата имаш 2 пијачки. Пиво било 2, а коктел 3 евра.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.298
пивото беше 3 евра(митос) флаша,влез не се плаќаше нигде се до 24,от тој ден 5 евра беше со пијачка али не во сите дискотеки.Коктел од 5 евра,па до 2 коктели и 7 шотс за 5 евра.Фората е што сите дискотеки се у градчето,специјално направено за ноќен живот..во охрид таксито јаде многу пари за да отидеш од диско до диско.А и влезот нормално,за тоа сме си криви и сами што секоја вечер гостува некој српски турбофолкер па мора влез да наплатат.
Али не го менува тоа фактот дека прв одмор секогаш ќе биде у охрид,а и да не е прв ете пак цело скопје иде бар на викенд пошто е празно тука,нема вода :D
Не верувам дека има будала што иде секоја година у охрид целосен одмор,доколку има финансии за надвор.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Хехех неможам да поверувам овие ориџиве значи,дваесет души пишуваат се најлошо за Охрид,и ете ти го овој се фатил како во Охрид плажите биле пуни,Струга немало ништо.И се гордее со тоа.Абе само К-15 ви е лекот,“миле Паника“ ака Ориѓанец,како ве ремпа абе душа неам од смеење на скечовите. Леандра у право е,сите тие бљувотини збрани на еден плоштад,помешани мириси ретко кој ги издржуе.А за вечерање,они си пресметале минимум по маса колку треба да праи,така да ти им ги рушиш плановите со тоа што САМО пиеш а не јадеш.
Лани у белведере,седнувам со лепшата половина,носи тој мени после 15 мин,глеам од лани цените качени за 50 ден минимум.нарачуеме после 10 мин.Ни носат јадење после 30 мин,што значи губиш саат време дур да почнеш да јадеш.Оброците што лани беа супер,и беа големи,овојпат беа упола,салатите ги носат у тањирче за сос,нешто поголемо од пепељара,а најајко од се беше на крај кога нарачавме мешана овошна салата пишува 500грама- 200 денари и една палачинка блага.
Ни носат крекер у шлаг умацан и по ДВЕ парчиња ЛУБЕНИЦА И ДИЊА! Викам што е ова бе?
па овошна салата вика,што сакаше ти?па кај е банана,круша,ананас,цреша,вишна итн итн,вика дечко ак ти се јајт,јајт,ак не остаи го.Ама не го плаќам викам,аха не,сега шефот ке го викнам.
Викам дај сметка и да не те глеам веќе зашто ке биде беља.
Смештај закажувам од Скопје,нели гужва е да не барам таму цел ден.Гледам на пазар3 слики од една “вила“ некаде пичке си материне у Коњско,горе у брдо да ти била,ај по сликите собите се прифатливи,ВЦ исто така.цена 500 од човек,ај и тоа ок,му викам пиши ме,вика уплати ми на жиро сметка пари два дена пред да доаѓаш,што никако немаше шанси тоа да биде.Идам,едвај најдов кај е,ме носи у соба што врска нема од сликите таа која ја закажав,ми вика епа нема друга зафатена е. Собата личеше на се освен на соба.за вцто да не зборам,заѕидан кокошарник ни када ни туш кабина ни плочки,карабина вц. Сакав да го фрлам од тараса тој газда што се прави ама шести месец трудна жена само ке се нервира а и немам баш друг избор па мораш поради неа да останеш и да трпиш говеда. Уште триста други глупости од паркинг па до плажи ми беа доволни за да веќе Охрид не го видам,единствено ко што кажа Гармин,ке го носам син ми здравје за да знае дека има и такво место у Мк.Прекрасно место со за жал најголема клетва-народот.
--- надополнето: 6 август 2012 во 10:24 ---
http://www.youtube.com/watch?v=fV-jg0TemPY&feature=related

Точно од Адо Ш

Ти ШО?? :ROFLMAO:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Белведере порцијата ја гледаш и плачеш. Абе не се срами тргни го помфритот од чинија, три компирчиња ставиле како порција ти го пресметува. Големината на месото за 180 денари е друга приказна, машко да е треба три порции да викне без проблем.
Јас разбирам дека секој сака да се збогати али толку бе осет да се нема немам видено.

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
а што било тоа вчера сите кафичи и дискотекки во 1 часот биле затворени ?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
па што е во градот, и треба да биде затворено, кога може Прилеп, што да не Охрид, не е на Марс, и тој е во Македонија и законите важат и за Охрид.она што не е во градот, друга песна е.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Белведере порцијата ја гледаш и плачеш. Абе не се срами тргни го помфритот од чинија, три компирчиња ставиле како порција ти го пресметува. Големината на месото за 180 денари е друга приказна, машко да е треба три порции да викне без проблем.
Јас разбирам дека секој сака да се збогати али толку бе осет да се нема немам видено.

Белведере за најмногу пари добиваш најлошо јадење :) а и музиката таму, абе еден србин да видат и одма вртат на 'кој те нема тај те сања' и 'феноменоменоменално' и слушај цела вечер шумадиска двојка ритам ако си немаш друга работа.
Имаат среќа што ги имаат најатрактивните локации во градот, Центар и Биљанини извори, иначе жив човек немаше да им стапне...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја супер си поминав летово у Охрид ....

Нема да јадам гомна за смештаи пошо бар тоа ми е средено со куќа али знам као се осеќаат фаците што бараат смештаи ...

Цените бар на лагадин беа нормални - 100че кригла 0.5 пиво точено , 60 макијато , 80че кока кола итн ....

За јадење летово срање живо сегде , једино место кај што јадев беше Вила Клиа (лагадин) кај што за 250ден добиваш доста солидна пица (и по вкус и по големина) и + има пријатна атмосфера ...Каков Пинк пантер , какви лесковачки - ако не 250 ден парче пица напрајте ебате ....

Друго шо ме нервира се фамозните охридски сељандури....обично сум културен и глеам дипломатски да решавам , али со некои кретени немоеш дипломатски ....седнале 5 магариња од по 50год на плажа и јадат гомна за девојчиња од 18/19 год.

Ам да те врља в ензеро мор ... КРЕТЕН !

А да , и средувањето на цените за комбињата - огромен ПЛУС.

Kajgana Shop

На врв Bottom