Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Ме интересира нешто во врска со потребните интерни предмети на ФИНКИ, значи јас завршив стручно образование, насока туризам и сеа едниот интерен го земав Информатика и тој ми е соодветен, а другиот ми е Хотелско и според објаснувањето на страната вториот интерен би можел да биде кој било предмет од образовниот профил на кандидатот. Т.е сакам да се осигурам дали и двата интерни ми се соодветни :) .

И друго нешто ќе прашам, до кога трае електронското пријавување на УКИМ, дали и тоа е до 16ти , денот кога треба лично да се однесат документите ?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
829
Поени од реакции
842
Ја сум втора и тврдам дека нема поврзаност математика со програмирање.
Друже, :) Ти изглеа не си го слушал ли предметот "Алгоритми" (чист без СП), теоријата бара многу добро знаење математика за да разбереш што всушност работи во пракса и зошто тоа баш така работи, не си играјте бајрам со мозокот, - математика е потребен дел , мада знам многу многу јаки програмери што не учат воопшто математика но ги влечи два добри фактори : огромното искуство здобиено со напорна работа и високото IQ

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.267
До кога е рокот за онлајн пријавувањето на iknow сервисот? Барам цело утро никаде да најдам краен рок...

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
^ Изгледа нема објавено рок и јас барав секаде, па претпоставувам дека е до 16ти :)

Џ

ЏинЏер

Гостин
^ Изгледа нема објавено рок и јас барав секаде, па претпоставувам дека е до 16ти :)
Лани можеше да се пријавува и на денот кога се носеа документите... Немаше официјално објавено дека претходно треба електронски да се аплицира, па многу малку луѓе знаеја и на денот кога отидовме чекавме и по 2 часа за да може електронски да се пријавиме на некој од пунктовите на факултетот. Токму затоа и ви даваат толку време, за да се избегнат гужвите на 16ти, така да не е проблем кога и да се пријавите. Поздрав

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Има некој рок за пријавување на испити за сесијата шо иде?

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Има некој да ми каже за струката примена на е технологии ?
Барана е има некој профит од неа или што поточно може да се биде некако ми е многу муљ објаснето на нивната страна..

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Има некој да ми каже за струката примена на е технологии ?
Барана е има некој профит од неа или што поточно може да се биде некако ми е многу муљ објаснето на нивната страна..
Друже од информатика се е барано секаде е дефицит.
Учиш математика,програмирање,дизајн,бизнис ако се потрудиш работа има колку сакаш барем за оваа струка не си ограничен во границите на МК можеш од дома кај сакаш да работиш.

П.С Пошто сега прва година веќе втора ќе почне нема кој да ти каже за профит ,но предметите се тие не се многу разлика од другите смерови.
Тоа што се учи се е барано работа има ,но има и конкуренција како и да е ако го завршиш факултетот сигурно ќе најдеш работа со минимален напор ,а на крај краева можеш и freelancing.

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Друже од информатика се е барано секаде е дефицит.
Учиш математика,програмирање,дизајн,бизнис ако се потрудиш работа има колку сакаш барем за оваа струка не си ограничен во границите на МК можеш од дома кај сакаш да работиш.

П.С Пошто сега прва година веќе втора ќе почне нема кој да ти каже за профит ,но предметите се тие не се многу разлика од другите смерови.
Тоа што се учи се е барано работа има ,но има и конкуренција како и да е ако го завршиш факултетот сигурно ќе најдеш работа со минимален напор ,а на крај краева можеш и freelancing.
Добро фала , воа ме интересираше да ми објасни некој =)
Ете си знам сеа шо да идам -)

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
програмирање само во С++ се учи? јас знам нешто во Pascal, ама ако не се учи тоа да си земам нешто да си читнам за С++ уште од сега... :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
програмирање само во С++ се учи? јас знам нешто во Pascal, ама ако не се учи тоа да си земам нешто да си читнам за С++ уште од сега... :D
јазикот е најмалце битен
поентата е да научиш да програмираш дали структурирано, дали објектно итн итн..

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
јазикот е најмалце битен
поентата е да научиш да програмираш дали структурирано, дали објектно итн итн..
Добро, да. Па го знам јас тоа во Pascal, ама баш гледав ноќеска некои програми што мене ми се прелесни за правење во Pascal, а во C++ ми изгледаа многу покомплицирани. Затоа сакав да знам, ако се учи само C++ малку да поднаучам нешто до септември, да не бидам без ништо ко ќе појдам таму... :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Добро, да. Па го знам јас тоа во Pascal, ама баш гледав ноќеска некои програми што мене ми се прелесни за правење во Pascal, а во C++ ми изгледаа многу покомплицирани. Затоа сакав да знам, ако се учи само C++ малку да поднаучам нешто до септември, да не бидам без ништо ко ќе појдам таму... :)
Ako znaes da programiras ne ti menuva mnogu jazikot. Samo sintaksata ke treba da ja naucis, a ne e nekoja komplicirana. Inaku ucis C (neobjektno), C++ i Java (oop)

Kajgana Shop

На врв Bottom