Тренирање фудбал

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Порано се бавев професионално со фудбал, со моите тренинзи започнав од мојата 5 годишна возрст како голем талент во фудбалскиот клуб во драчево ССК, каде тренирав добри 5 години, од таму отидов во Вардар каде тренирав 5 години и не заиграв ни една утакмица за жал, поради големите врски и дебилните дечиња на познатите "фудбалерчишта", од Вардар се преврлиф во Металург каде играв добри 5 години, играв лево крило први састав :D Инаку лошо завршив таму. Ја памтам мојата последна утакмица кога игравме Металург со Скопје дерби, а јас седев на клупа незнам од кој причини, место мене влезе еден дебил што појма немаше, и сите во клубот се бунеа зашто јас седам на клупа!!Сите тогашни мои соиграчи ми беа и школски другари кога учев осмолетка. Утакмицата заврши 2-1 за Скопје Орка, јас во мегувреме додека судијата го свирна крајот на натпреварот, ја соблеков едната копачка и со сета сила замавнав по мојот тренер така што му направив скршеница на носот со која до ден денес си има проблеми. Од тој ден јас се откажав од фудбалот , наеднаш престанав да играм! До ден денешен јас топка немам шутнато , ниту во маало ниту негде на друго место! едностанво од тогаш буквално престанав да играм фудбал, и вака кога ке прочитам нешто за фудбалот ми доага некоја возбуда , емоции и желба да отидам во некој клуб и да почнам со тренинзи! Но, мислам дека ми е касно веке, дека сум закржлавен , а и имам веке 17 години. мислам дека е е касно веке, али еве оставам на вас да ми кажете вие што да правам ?
Тренирај !

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Koj klub ke me primi vakov zakrzlaven ?? znaes kolku ima sea sto se bolje od mene ???
И ја сум за да пробаш да тренираш. Мене не ми е дека нешто сум многу талентиран па нејќам да пропуштам ваква шанса, туку само од мал ми било желба да се пробам да видам што ќе биде од мене со мојов омилен спорт. А ако никад не пробам, нејќам по 10 години да гледам наназад, да се каам и да си викам дека сум глуп што никад не сум пробал да тренирам озбилно. Затоа немој ни ти :)

П.с: Само ако те знаат луѓето со кои ќе тренираш, навикни се на надимакот Копачка :D се шалам :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
И ја сум за да пробаш да тренираш. Мене не ми е дека нешто сум многу талентиран па нејќам да пропуштам ваква шанса, туку само од мал ми било желба да се пробам да видам што ќе биде од мене со мојов омилен спорт. А ако никад не пробам, нејќам по 10 години да гледам наназад, да се каам и да си викам дека сум глуп што никад не сум пробал да тренирам озбилно. Затоа немој ни ти :)

П.с: Само ако те знаат луѓето со кои ќе тренираш, навикни се на надимакот Копачка :D се шалам :)
Зш копачка бе ? :D

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Пошто му го ебал носот на тренерот со копачка :D
Леле, хахахаххахахахахахахаххахахаахахахахахаххХАХАХХАХАхХАХХАХАхахХААХАХХХААХАХАХХХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХА ПАДНАВ У КОМАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ОД СМЕА у 2-та саатот, можам да го замисислам тоа..:D

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
ДАЈ ПРОБУДИСЕ ВИШЕ 7 СААТ ЈЕ HAHAHAHAHAHHAAHHAA MAJKU VAM JEBEM :D

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Порано се бавев професионално со фудбал, со моите тренинзи започнав од мојата 5 годишна возрст како голем талент во фудбалскиот клуб во драчево ССК, каде тренирав добри 5 години, од таму отидов во Вардар каде тренирав 5 години и не заиграв ни една утакмица за жал, поради големите врски и дебилните дечиња на познатите "фудбалерчишта", од Вардар се преврлиф во Металург каде играв добри 5 години, играв лево крило први састав :D Инаку лошо завршив таму. Ја памтам мојата последна утакмица кога игравме Металург со Скопје дерби, а јас седев на клупа незнам од кој причини, место мене влезе еден дебил што појма немаше, и сите во клубот се бунеа зашто јас седам на клупа!!Сите тогашни мои соиграчи ми беа и школски другари кога учев осмолетка. Утакмицата заврши 2-1 за Скопје Орка, јас во мегувреме додека судијата го свирна крајот на натпреварот, ја соблеков едната копачка и со сета сила замавнав по мојот тренер така што му направив скршеница на носот со која до ден денес си има проблеми. Од тој ден јас се откажав од фудбалот , наеднаш престанав да играм! До ден денешен јас топка немам шутнато , ниту во маало ниту негде на друго место! едностанво од тогаш буквално престанав да играм фудбал, и вака кога ке прочитам нешто за фудбалот ми доага некоја возбуда , емоции и желба да отидам во некој клуб и да почнам со тренинзи! Но, мислам дека ми е касно веке, дека сум закржлавен , а и имам веке 17 години. мислам дека е е касно веке, али еве оставам на вас да ми кажете вие што да правам ?
Никад не е касно.:)
Земи прво спремај се кондициски барем еден месец,после земи работи со топка,и кога ќе се осетиш спремен земи бркни некои врски за да влезеш во некој клуб,и на крај ноукутирај го тренерот.:D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оди пробај се ако ти дадат меѓутоа и ако ти речат дека не те бива не се бедирај. Ете една девојка што освои на ЛОИ злато почнала да тренира пред 3-4 години а сеа најдобра на свет. Ама друго е државава, извитоперена. Уште од 10 години сум во репрезентација во мојот спорт и многу матни игри има во мак спортот.
Само те советувам да не си префрлаш на себе. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
Ваљда за овој подфорум е ова прашање, па дали некој може да ми даде информација до колку години максимум нашиве клубови примаат играчи за младински состав? :)
Mинатата сезона младинците беа генерација 94/95 така што годинава би требало најстарите младинци да се родени 95та година, освен ако нема некој измени што не верувам.
Најубаво појди до клубот кај што сакаш да тренираш и прашај.

Kajgana Shop

На врв Bottom