Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Кам имаат ново нутри лебче, копија на нутри лебот на жито лукс, само со многу поефтина цена.
300 грама црн леб е - 100 грама содржи 22 грама протеин, 19 денари кошта
за тие шо имаат црн леб у исхраната, топ е ова.

Wow , супер !!
практички само за мене можам со 70 денари неделата да ја истерам само со леб.

абе сите си кажуваат што јаделе правеле , пробав еден куп диети, начини на делење на оброци и ништо не ми делува. кај да идам некој да даде точно за мене што треба , зашто вака веке не иде. Ги слушав и овие на ТВ тања и таа другата цеце мислам се викаше, ама едноставно ништо не ми успева, а и премногу се замарам.

jas mislam deka napishav post tuka post ama mi go izbrishale. selektivno se odnesuvaat . ama kako i da e treba di napravish testovi samo za tebe , i spored tvoja krvna slika i dnk da ti se odredi sve . inace site sve sme probale , ama shto bi rekle zenive , yoyo efekt sekogash e prisuten. a moze i zdravjetio da si go unishtish.

абе сите си кажуваат што јаделе правеле , пробав еден куп диети, начини на делење на оброци и ништо не ми делува. кај да идам некој да даде точно за мене што треба , зашто вака веке не иде. Ги слушав и овие на ТВ тања и таа другата цеце мислам се викаше, ама едноставно ништо не ми успева, а и премногу се замарам.
Дечко ако сакаш да се најдеме ќе ти помогнам и ако си спремен да го направиш тоа да жртвуваш време 1 час 5 пати неделно и ќе јадеш одредена храна во колку сакаш количина сигурно ќе имаш резултати.Диета базирана на днк сеуште не е докажана ефективна.

Ми требаат идеи ..како да склопам 140г протеин на дневна база а да не давам по 250милиони денари на ден ....

Ми требаат идеи ..како да склопам 140г протеин на дневна база а да не давам по 250милиони денари на ден ....
Пола кило стек ќе те фати 100-120 денари. - 140 гр протеин
25 јајца исто ќе те фатат 150 денари. - 140 гр протеин.

Леќа 1 кг 90 ден =340 гр протеин
Мешан Грав 1к 150 150 гр протеин
Урда идеал шипка 115 ден кг 140 гр протеин
Пилешко стек 1кг 190 ден =300 гр протеин
Пилешки џигер 100 ден кг 280 гр протеин.
Јајце плус урда највеќе протеини во еден оброк :)

Zdravo, imam 15 godini. Ke pocnam da vezbam vo teretana. Visok sum 182cm a imam 84 kila. Sakam da mi dadete nekoja ishrana. Vi blagodaram odnapred.

krevanje masa.... preporacajte sto najmnogu da vnesuvam od hrana
Високогликемични храни ориз и пилешко ти е најдобро за зголемување на храна 500 грама пилешко дневно ти е повеќе од доволно со интензивен тренинг :)

Високогликемични храни ориз и пилешко ти е најдобро за зголемување на храна 500 грама пилешко дневно ти е повеќе од доволно со интензивен тренинг :)

а ориз ? колку ?

пишувајте до крај..

350 грама сув ориз во варен незнам колку е тоа е доволно дневно да го јадеш за мускулна маса.Исто и тестенини 350 грама.Имаат 70% скроб и компирот е добар извор.

Јас абер имам од 5-ти да почнам во теретанa да идам. Имaм 20 години, ~1.9m, ~80kg... може и помалку. Нели, мора да кренам маса, оти мускул од коска не бива. Режимов на протеинска исхрана (пилешки стек, риба-туна, компир, ориз, јајца, урда,...) го почнав од вчера. Оти сум туп за овие работи, потребно е да чекам да направам некоја маса или веднаш да си почнам со тренинзи?

Јас абер имам од 5-ти да почнам во теретанa да идам. Имaм 20 години, ~1.9m, ~80kg... може и помалку. Нели, мора да кренам маса, оти мускул од коска не бива. Режимов на протеинска исхрана (пилешки стек, риба-туна, компир, ориз, јајца, урда,...) го почнав од вчера. Оти сум туп за овие работи, потребно е да чекам да направам некоја маса или веднаш да си почнам со тренинзи?
Мускулна маса се прави со вежбање,неактивност добиваш сало :)

Треба да си го загрееш гзот и да правиш кардио.Препорачливо е да се храниш со нискогликемична храна и низок внес на јх.Прочитај ја мојата статија за инсулинот
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/24/инсулин-и-неговото-дејство-кон-склади-2/
Си станал сензитивен на инсулин и треба да пазиш со тоа.Јас сум исто како тебе и треба да правиш кардио секој ден 20 мин со 3 пати вежби за цело тело и ќе стопиш сало.Кардио скали,јаже скокање,трчање,спринтови,пешачење 1 час.Тоа иначе нема слабеење краток пат.

Све е убаво ова што го кажуваш.. Али како за почетник убаво би било да му кажеш да следи калории пошто само така може да симне сало..
Тоа Ектоморф,Ендоморф инсулин и остали срања се чисти глупости според мене..Постојат луѓе кои трошат повеќе,кои се поактивни и луѓе кои што лежараат по дома цел ден и трошат многу помалку калории..

Нискогликемички и Високо? брат
Се додека 1 човек внесува помалку одколку што троши ќе ослабе факт ! Без разлика дали храната му доаѓа од џанк фуд или јаде средена диета..За изградба на мускул е сосема друга работа..На предходен пост ми пиша не се сите калории исти..
Не се,ама телото троши калории...без разлика дали доаѓаат од едната група или од другата ефектот е ист..

Еве ако држи вода тоа ти што го пишуваш.. кажими ако внесувам 1800 калории дневно (500-400 калории дефицит) нема да ослабам ако јадам високогликемичка храна?Бидејќи нели телото би ми било осетливо на ваква храна? : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom