Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
ние дур се расправаме тука кој што како евн ни куца скапа струја :pos:
не бе, не се расправаме, само
работиме во полза на регулаторната , ЕВН. топлификација.....и они се свесни за ова- знаат дека за три дена народов ќе проголта СЕ’ па така од понеделник ќе можат на раат - онака релаксирано БЕЗ ПРИТИСОЦИ да ни го спремат следното изненаџење

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
мизерна утеха е болдот :)
За Латас е битно да биде гледан и споменуван. Без разлика во каква конотација. Тоа му ја дига цената. Најголема казна за Сител е да бидат игнорирани и мислам дека тоа му беше поентата на Ивица цело време, а не бранење на нивната уредничка политика.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
За Латас е битно да биде гледан и споменуван. Без разлика во каква конотација. Тоа му ја дига цената. Најголема казна за Сител е да бидат игнорирани и мислам дека тоа му беше поентата на Ивица цело време, а не бранење на нивната уредничка политика.
Тешко на тој што се угледува на латас вртикапата...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
не бе, не се расправаме, само
работиме во полза на регулаторната , ЕВН. топлификација.....и они се свесни за ова- знаат дека за три дена народов ќе проголта СЕ’ па така од понеделник ќе можат на раат - онака релаксирано БЕЗ ПРИТИСОЦИ да ни го спремат следното изненаџење
Тоа никако, нема за нив раат...
Јас дури сега, подржан од Вас, започнувам со силна контраофанзива. Полн сум со планови за понатамошни акции.
Fiat iustitia, e pereat mundus.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Тоа никако, нема за нив раат...
Јас дури сега, подржан од Вас, започнувам со силна контраофанзива. Полн сум со планови за понатамошни акции.
Fiat iustitia, e pereat mundus.
Ке те подржам во плановите ако има дел од зборовите масовност, луѓе, палење на зградата на евн!

Б

Бат Елохим

Гостин
само да ве потсетам, полнење батерии на лап топите само после 22:00. И не заборавајте да го проверите саатот на бројачот, може и да не е синхронизиран по локално време па да ви краде по некој киловат на скапа. :icon_lol:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ке те подржам во плановите ако има дел од зборовите масовност, луѓе, палење на зградата на евн!
Нема потреба од насилство. Кому ќе користи, ако ја запалиме зградата каде се наоѓаат просториите на Регулаторна? Инаку Регулаторна се наоѓа на четврти спрат во управната зграда на ГП Пелагонија. Што значи тоа не е ниту нивна зграда.
Ќе користи нешто друго ...
По празников Топлификација ќе почне да праќа договори кои треба да ги потпишат „ исклучените “. Е тука треба масовно да се организираме и да ја бојкотираме Топлификација. Тука ми треба помош, не само на Форумов, туку и на другите мрежи, весници, медијуми.... да се советуваат „ исклучените “ да не потпишуваат такви договори.
Ако имаш некоја идеја во таа насока...повели.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Нема потреба од насилство. Кому ќе користи, ако ја запалиме зградата каде се наоѓаат просториите на Регулаторна? Инаку Регулаторна се наоѓа на четврти спрат во управната зграда на ГП Пелагонија. Што значи тоа не е ниту нивна зграда.
По празников Топлификација ќе почне да праќа договори кои треба да ги потпишат „ исклучените “. Е тука треба масовно да се организираме и да ја бојкотираме Топлификација. Тука ми треба помош, не само на Форумов, туку и на другите мрежи, весници, медијуми.... да се советуваат „ исклучените “ да не потпишуваат такви договори.
Имам од форумов сме 30 души, секој да најде по 4 другари и тие 4ца по 2ца со 200 до 220 души, некој се јавува у петок у полиција да пријави протест, пошо клетите џандари не работат по викенди, и у понеделник на протест пред пелагонија, у меџувреме праќаме писма по сите медиуми да дадат подршка, еве ти како покревител на протестот кажуваш за топлификација и за ѓраѓанска непослушност кон евн, и фино лепо добиваш тоа што сакаш, и не заборавај да ги викнеш пензионерите они први ке искочат!

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Уфф та мајка нивна....:mad:
Да живеев Скопје сеа ќе одев со камња да врлам по зградана нивна грда.
ова не е мерка на авн само за скопје... за цела мк е... од кај и да си, имаш евн и кај тебе... ај трк испокрши се со камења... да те видам... биди прв...
--- надополнето: 2 август 2012 во 23:00 ---
НЕ ИМ ГИ ПОТПИШУВАЈТЕ ДОГОВОРИТЕ!!!!!!!

ако треба и со лист хартија ке закачам на врата во зграда...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Македончето е издржливо, ќе еволуира во Хомо-ноќиенс.
Ќе живее преку ноќ, а преку ден ќе спие.
На седенки ќе се сили колку ги заебало Австријците бидејќи сеуште користи само ефтина струја.
Ќе сонува да се врати Хитлер и да им објасни неколку муабети на Австријците за струјата.*

*Иронија (Илинден - Турски серии)

Член од
29 мај 2012
Мислења
242
Поени од реакции
115
Македончето е издржливо, ќе еволуира во Хомо-ноќиенс.
Ќе живее преку ноќ, а преку ден ќе спие.
Не е државата крива МРТВ е крива поради серијалот Македонски приказни кои шо не учат трпен спасен, господ се гледа, кај шо е господ нема никој, трпение спасение :) и ова ќе го преживееме и ќе бараме уште репете :tapp:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Еве напишав поднесок до Пазарна инспекција во врска со ова покачување на цена и укинување на ефтина струја од 1 до 4.
Утре ќе го предадам, верувам дека ќе работат
@ Plavooka не ми одговори на постот # 179, што на страна 12, од оваа тема го напишав.
Леле, извини, темава толку рапидно расте што за малку немаше да видам што си ми пишал (а многу важен пост).
Поднесокот е сосема ОК, според мене. Ако не замеруваш, ќе може ли и јас да појдам со него да пријавам?:)
Инаку, бидејќи 90% од темава се сведува на кукање, жалење, а богами и сеир, а некогаш од шумата не се гледаат дрвата (во случајов твојот конструктивен напор), морам да отворам нова тема со оваа тематика, за да не се губат драгоцени информации на овој начин.
Сметај дека со тебе сум 100 посто за легална борба против ЕВН и Топлификација! И едно големо БРАВО за ангажманот:cuc::cuc::cuc:
Што се однесува до Стразбур, ќе мора да ги исцрпиме најпрво сите легални инстанци тука, па потоа да се префрлиме на него. Но секако, тој ни е главната цел;)
--- надополнето: 3 август 2012 во 02:19 ---
Ги презеле сите постови на везилка.
Тууу, ѕвезди сме станале:LOL:
Како тргнало, може и на ТВ да не викаат:LOL::LOL::LOL:
Кајгана против ЕВН! До Крај!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom