Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Против! Ако си педер биди си шо мора да знајме сите,глупости на квадрат.
Во брзање сум стегнал немам став :facepalm:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Отворено давам поддршка за геј парадата.
И доколку се организира како што треба, ќе помине без последици.
Сите сте јаки воини зад тастатура, ама пред само 10 желки некако, тивки сте ми. Еден ќе мавне и сите ќе бегаат.

Не гледам зашто е потребно толку фама да се крева за ова. Ќе си прошетаат луѓето и ќе си се вратат дома, следниот ден се најнормално. На никој стрејт ништо нема да му смени.

Повеќе би да организираме една Парада на гадоста, за да искажеме револт поради покачување на струјата.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Па не за џабе сме створени како МАЖ и ЖЕНА. Да било нормално ќе сме биле само мажи или само жени.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Па не за џабе сме створени како МАЖ и ЖЕНА. Да било нормално ќе сме биле само мажи или само жени.
Со дечко ти се прцате у гз?
Му го пушиш?
Ако, да, те молам објасни ми како тие 2 работи се природни и нормални?

И не ме терај да ставам слики од хомосексуални однесувања кај животните.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Сите сте јаки воини зад тастатура, ама пред само 10 желки некако, тивки сте ми. Еден ќе мавне и сите ќе бегаат.
Сигурен си дека би имало 10 желки, што ќе имаат наредба да удрат некого?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Сигурен си дека би имало 10 желки, што ќе имаат наредба да удрат некого?
Сите протести е истото.
И две желки без наредба да се, ќе се најде некој паметен нив што ќе ги трефне па пак ќе бегаат тие 150 души шо уствари не ги мрзело да искочат од дома.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Со дечко ти се прцате у гз?
Му го пушиш?
Ако, да, те молам објасни ми како тие 2 работи се природни и нормални?

И не ме терај да ставам слики од хомосексуални однесувања кај животните.
Не се прцам у гз, а останатото што го правам не го правам со жена, туку со маж како што и треба да биде.
Исто како што и ти сакаш да и го прцнеш или и го прцаш на девојка ти у гз, сакаш со девојка да го правиш а не со машко.
Незнам може тебе ти е нормално и да глеаш порнич со животни, ама истото не го правиш.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Сите протести е истото.
И две желки без наредба да се, ќе се најде некој паметен нив што ќе ги трефне па пак ќе бегаат тие 150 души шо уствари не ги мрзело да искочат од дома.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Point and case.
2-3 бокса беа разменети у сета таа гужва и пцуење, имам видено тепачки у кафичи што биле пожестоки од ова.
Сакаш или не, македонците никогаш не биле агресивна нација и никогаш нема да бидеме срби или грци па да демолираме дали имот дали луѓе со спротивно мислење.

Член од
2 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
5
У тренд е денес да си хомо? Не си у тек со времето ако не си хомо или?
Очигледно дека не свати некои работи, ај вака - слободно изразување е она изразување кое не штети никому и кое се гради одделно од туѓиот став и размислување..со еден збор, оние кои не им се допаѓа или не ги интересира хомосексуалците и бисексуалците да излезат да ги бараат своите права,нека си седат дома и нека не се замараат..меѓутоа луѓе,бидете свесни дека секој ваш омразен коментар овде, може да чини еден камен по глава на некое дете,поради тоа што сака само да му биде пријатно у своја кожа..сигурно не би сакале да се најдете на негово место..иако секогаш кој гради зид..на крајот околу себе го гради...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
За сите што не сфаќаат зошто е парада на гордоста, еве ви "нацртано" објаснување. Хомосексуалноста се смета за нешто срамно и погрешно и со тоа на хомосексуалците им се наметнува чувство на срам од својата сексуална определба. Со тоа што јавно излегуваат и се декларираат како хомосексуалци, тие луѓе покажуваат дека не ја кријат својата определба, ги победиле предрасудите (туѓи и свои) и не се срамат јавно да го покажат тоа. Исто како што некој дечко не се срами да излезе на улица со девојката, така и тие не се срамат да излезат со партнерот, нешто што по дефиниција на просечниот, дртав хомофоб е незамисливо и неприфатливо.
Инаку, исто како Dreamer. генерално сум против, но сега за од чист инает. :sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom