G
Gray Foxx
Гостин
Така е, а нека форумов остане репер за твоите погледи кон светот. На прав пат си.Добро е пријателе, нека Балканот ти биде граница на твоите можности.
Така е, а нека форумов остане репер за твоите погледи кон светот. На прав пат си.Добро е пријателе, нека Балканот ти биде граница на твоите можности.
Епа ние ја имаме среќата Грција да се буни за наше членство. Не е Грција светска сила па да кажува кој ќе влезе или нема да влезе, едноставно си има силно лоби и длабоки врски со големите земји. Си може. Не сме ние среќлии ко бугарчињата, од мизерија оп во ЕУ. Ние сме до Косово и Србија, помизерни здравје. Ако не да се преместиме измеѓу Бугарија и Романија и така не искаат да не стискаат.
Фала на почеста, завршниот збор ќе ми биде за Каролина Гочева, велиш катран и пердуви оти се верила со Грк? Смртна казна за предавство! Ако онаа што седи во парламент и се вика Силвана Бонева пишува книги со мажот и како сме ние Бугари. Барем Каролина не ја ранам јас и не и плаќам бензин да се вози на моја сметка. Оваа крастава на наш грб пропагира нова историја и ми ја крои судбината, иде на одмор во Халкиди и гласа за закони, да бидам искрена и личи на бугарка, така како блага ретардација да има фатено.
Изгледа Македонија најмалку ти зема.А на Грците јас секој ден со работата им давам по 70 евра за царински документи. На Бугарите им давам 25 евра за царински и 100 евра мито за да има што да јадат голтарите. Албанците некако најефтини ми се по 15 евра на секој влез. Србите ги частам по 90 евра на влегување и патарини, Косоварите по 40 евра од ден. А на Македонија се она што ќе остане. Така да јас во секој случај финансирам и блокади и асимилации и терористи и апаши. Али мора да се живее.
Ако тебе ти е важен само квалитетот, мене ми е важна само убавината која несомнено ја има егејското море со фантастичните плажи.
Политика-шмолитика, кој ве ебе сите.
Грк ми вика ти си фиромец, ја му се смеам у фаца и одам се бањам у морето и палам фиш.
Грујо ми вика дека сме македонци, а неќна ме пернаа 125 евра оти го наместиле тоа апаратот за алкохол да мери состојки од Кока Кола како алкохол.
Затоа сите вие квази патриотчиња can suck my balls.
Онака со засилка, од Коцекабана.
Чисти народи постоеја во главата на Хитлер.Одберете што сте бе идиоти. Словени сте или антички македонец ? Или сакате и двете па за да си имате придобивки ..
Порано со црвена петокрака на чело, денес со шлем од античко време..
Убијте се сите до еден.
А претходно пред да бидат словени и пред да бидат антички македонци ?Нема потреба Грујо да каже кои сме, зошто НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ знаеме кои сме. Меѓутоа, ти по ставовите ми изгледаш дека не си Македонец.
Светот го врти политиката, а убавите плажи на Халкидонскиот полуостров се украдени на нас Македонците во 1913 г.
А ти можеш слободно да си работиш како чистач по грчките биртии за едно спиење во шупа и едно бањање дневно во морето....твој памет, твоја воља, твое право си е.
--- надополнето: 31 јули 2012 во 16:21 ---
Чисти народи постоеја во главата на Хитлер.
Денешната англиска историја тврди дека Англичаните се мешавина на античките Келти од Британија со германите Англи и Сакси, но говорат латино-германски јазик.
Француската историја вели дека денешните Французи се мешавина од главно античките ГАЛИ со германите ФРАНКИ, а зборат романски јазик, кој не е ниту германски, ниту галски.
Така што и ние современите Македонци сме мешавна на античките Македонци со словените, зошто ние не можеме да сме исклучок од природните закони. Исто како што и современите Грци се мешавина на античките Хелени со Словените, Албанците, Турците и разни малоазиски народи.
Ти викам, тоа е компромисот. Да не се смени името на државата, меѓутоа Р.М. да биде под окупација на Грција. Супер би било, нели?Ако Скопско го промени името, нема да биде Скопско, ќе биде Некоесииме. Тоа е ко Кока-Кола да го смени името. Исто е и со Македонија. Само тоа е друг муабет ќе навлеземе ептен оф-топик.
.
Ваљда не сум Македонец пер, чим таргетот на живот не ми е тука да останам во толку досадно опкружување на измиени исполитизирани мозочиња. Пошо на 60 години коа ќе се сеќавам што сум правел во младоста, кај сум бил, со кој сум бил многу би било тажно да се освестам дека сум бил ограничен од политика.Нема потреба Грујо да каже кои сме, зошто НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ знаеме кои сме. Меѓутоа, ти по ставовите ми изгледаш дека не си Македонец.
Светот го врти политиката, а убавите плажи на Халкидонскиот полуостров се украдени на нас Македонците во 1913 г.
А ти можеш слободно да си работиш како чистач по грчките биртии за едно спиење во шупа и едно бањање дневно во морето....твој памет, твоја воља, твое право си е.
ako de neka mi go opasa nekoj mozebi i ke mi dade nekoe evro, a ti sedi si tuka i neka ti go opasuvaat ovde za bez pariЧестито батка, најкретенски одговор што сум го видел досега на кајгана форумoв хахахаха. Очигледно имаш пречки во развојот, па нема да те замарам повеќе со муабет да не те боли главата многу. А за другово, слободно да си идеш на миконос, можда ќе имаш среќа да ти го опаша некој од гејскине педерчиња. Со среќа!
Битушанец ти си како МТВ 1 друже, треба и радиодифузна да ти плаќаме вака да не просветлуваш.За Бонева веќе знаеме.
Туку зошто се молчи за некои опозиционери во македонскиот парламент кои шират прогрчка пропаганда дури и јавно во парламентот, демек со градењето на спомениците на ликови од античка Македонија се менувал идентитетот на Македонците, односно сакаат да кажат дека современите Македонци не водат потекло од античките Македонци, што е иста грко-бугаро-српска пропаганда.Па и официјалната македонска историографија во комунизмот тврдеше дека староседелците (античките Македонци) биле асимилирани во симбиоза со старите Словени/Венети. Да не изчезнале античките Македонци од лицето на земјата и како тоа денешните Французи можат да бидат наследници на античките Гали помешани со Германи, како може денешните Англичани да бидат наследници на античките Келти помешани со Англи и Саси (Германи), а само кога се во прашање Македонците, природните закони не важат ?
--- надополнето: 31 јули 2012 во 16:08 ---
Изгледа Македонија најмалку ти зема.
А ти пак критикувај ја оваа власт која данот на добивка ти го намали на 10% само, како и персоналецот, со што имаме најниски даноци во Европа
„Признаена од Грција како ПЈРМ" е содржината на натписот што грчките царински служби започнале да го лепат на возилата со македонски регистарски ознаки при влез во земјата.
На овој начин грчките царински служби ја покриваат ознаката МК, која е содржана на новите македонски регистарски таблички.
На фотографијата објавена од „Portalb" може да се забележи дека лепенката зафаќа околу 1/3 од површината на табличката, а нејзината содржина е напишана на грчки и англиски јазик.
Лепенки со слична содржина грчките царински служби поставуваа на задните стакла на автомобилите со македонски таблички и во минатото.
http://kajgana.com/grcija-gi-firomizira“-novite-registarski-tablichki
Samo me interesira koj ke se ponizi pred grcite povtorno?
Nisto drugo.
...(a plus sakam i da se 'smejam' na komentarite: "epa zosto ohrigjani naplakaat poveke" i slicno...)
Fala
Токму без нивното амин тонеме затоа што отпочеток со сесрдна поддршка од домашните тогашни политичари и некои ексдиректори, Грција константно не блокира на сите полиња.незнам зошто ја ставате Грција како прашање на живот или смрт. Без нивното амин да не умревме случајно? Не. .
Ти ко божем допринесуваш ...пусти демагогииТи студентаријо ништо не правиш, ниту допринесуваш за оваа држава, за жал полно е со вакви патриоти на уста.
!
Бранењето на грчката шовинистичка државна политика со сите видови дискриминација на македонското национално малцинство во ГР и Македонците воопшто, е, најмизерна исполитизираност.Ваљда не сум Македонец пер, чим таргетот на живот не ми е тука да останам во толку досадно опкружување на измиени исполитизирани мозочиња. Пошо на 60 години коа ќе се сеќавам што сум правел во младоста, кај сум бил, со кој сум бил многу би било тажно да се освестам дека сум бил ограничен од политика.
Епа тоа е разликата меѓу мене и тебе бе момче. Ти ако немаш кеш ке скапеш дома, ја и без кеш ќе шетам и ке го живеам животот за да на 40 години не бидам исфрустрирано сељаче со политички идеологии кои ми се наметнати. Тие украдени убави плажи на Халкидонскиот полуостров пошо нели се украдени според вашата болна измиена политичка глава јас не смеам да ги видам оти гркот глуп ме негира као народ.
ГОЛЕМ КУР ако ме негира. Ја сум човек, он е човек. СИТЕ ЌЕ УМРЕМЕ.
Ако беа 90 посто у свет луѓе као мене ќе немаше ни политики, ни срања, ни војни...
Остај ги сега фалбите за мене, туку што правиме со оние што шират прогрчка историја во Парламент?Битушанец ти си како МТВ 1 друже, треба и радиодифузна да ти плаќаме вака да не просветлуваш.