Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Заљубен до уши во Русинка :love: . Си замина за Сан Петерзбург(кај најде на друга страна на светот) ... Што да правам? Опседнат сум , зависен од нејзината насмевка..... Да ризикувам 3-400 евра да отидам до таму ? Да ја земам бегалка..... или јас да се строам бегалец да останам таму.. па слабо со рускиот... Што да правам побогу...

H

-HRO

Гостин
Заљубен до уши во Русинка :love: . Си замина за Сан Петерзбург(кај најде на друга страна на светот) ... Што да правам? Опседнат сум , зависен од нејзината насмевка..... Да ризикувам 3-400 евра да отидам до таму ? Да ја земам бегалка..... или јас да се строам бегалец да останам таму.. па слабо со рускиот... Што да правам побогу...
Или она кај тебе македонска невеста, или ти кај неа руски домазет.
Друго нема. Ипак бољи е ти да отидеш домазет, поише услови и подобар живот има во Русија. Ќе се вработиш, или ќе станеш руски мафијаш. Вотка ќе пиеш како вода, и јазик ќе научиш подобро од што се знаеш самиот себе.
Се што ти треба е желба, авионска карта и дебело ќебе за да не ни смрзнеш таму :D

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Или она кај тебе македонска невеста, или ти кај неа руски домазет.
]
Фала што ме потсети за песната, одма и ја пратив како поздрав :нинџ: . Ајде со господ напред, па руски домазет да се сторам :D

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Mi treba pomos premnogu sum sramezliv i polecen u sebe i nemozam da najdam devojka

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Без ризик. нема шизик!
--- надополнето: 31 јули 2012 во 00:07 ---
Mi treba pomos premnogu sum sramezliv i polecen u sebe i nemozam da najdam devojka
Смешај се со луѓе, пријавувај се на курсеви, учествувај во многу акции! Со тек на време ќе помине!

O

Orion.

Гостин
Освен ако не се преселиш таму или она не дојде тука, нема да успее...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Па вака, ме има опседнато една девојка, значи буквално.. Арно ама таа мене ме гледа само како другар и ми го има кажано тоа, а знае дека јас сакам нешто повеќе од пријателство. Таман кога се одеше како подмачкано, изедов френдзоун и сега незнам што да правам... Инаку нонстоп ми вели дека многу и значам, ако не се видиме 2-3 дена ми кажува колку сум и фалел и слично, мислам дека ја сфаќате сликата. Совети?
Друже глеј, девојките се такви у глобала, у поглед на твојава ситуација. И мене ми се има десено истово. Кога ќе осетат дека некој им угодува, им иде по газот тие сакаат да го задржат покрај себе, да не го изгубат, ама не и да прават нешто со него иако знаат дека тој не ги гледа како другарка. И затоа ми се многу чудни, јас на пример ако не сакам со некоја девојка да правам нешто а видам дека таа ми се пушта ќе и дадам на знаење дека не сакам со неа, а не да земам да и се јавувам, да и пишувам и да ја залажувам и после оп френдзоун. Само кога девојка е во прашање малце подруга е ситуацијата, они знаат побрзо да се откажат, ние машките поише се надеваме.

H

-HRO

Гостин
За да се победи срамежливоста, треба пред се многу самодоверба. За да си ја зајакнеш самодовербата, нормално дека треба да правиш некои работи кои што се поврзани со ризици и да го победиш тој страв кој води до срамежливост.
Убаво ти пиша погоре Jagod4e - без ризик, нема шизик.
Да им дадеш на знаење на другите дека си срамежлив исто така не е лошо. Затоа што така всушност ти ќе се опуштиш повеќе и полесно ќе ти биде да разговараш со нив.
Кога си до женско, мораш да ја тргнеш таа глупава мисла, и тој глупав страв од главата „Еј јас сум срамежлив, што да правам? Што да зборам?“...
Токму ова е патот кој не води никаде. Кога си со женско или другарка или што јас знам, првото што треба да го помислиш е како да бидеш креативен, забавен и да најдеш добар разговор кој секој сака да го слушне.
Сигурно, првото што ќе се прашаш е како да го најдам тој разговор? За да го најдеш, тргни го стравот на страна, и вклучи го мозокот да работи. :)
После само ќе треба да се надоврзуваш.
Верувај, подобро е да тресеш глупости, него да бидеш ќутук и да не збориш ништо.
Страв од тоа да не те одбие некој, никако не смееш да имаш. Да те одбие пријател, нема шанси.
Девојка може да те одбие, ама зошто да се плашиш од тоа?
Сите не одбивале, па пак сме се обидувале, па нови доаѓале и какви ли не ствари. Тоа не е ништо страшно, тоа е нормално. Ќе доаѓаат нови и нови девојки, таман работа да се фаќаме за една цел живот :D
Инаку гледам дека си почнал да работиш на самодовербата. Тоа го заклучив преку овој пост што си го пишал тука. Ама ти треба многу многу повеќе самодоверба.
Имаш среќа што си во раните години. Сеуште имаш 16, па ова може да биде брзо поправено и да си ги оформиш карактерот и особините до 18тата година.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Знам каде живее,нели манијачки ќе биде да ја чекам пред куќа,еднаш така со една,па татко и ми го викна па за малку беше избегната трагедија,ми спомна она дека ќе имала гости од странство,па ќе била зафатена.Ама ја гледам на фб уклучена е,си лајкува,си пишува со другарки,се зафркава,толку ли неможе 3-4 минути на телефон да се јави.А на почеток не ми изгледаше така.И плус,првиот ден одкога се видовме,прва се јави.Појма неам шо да правам
Начекај ја некаде и залапај ја/задрапај ја. Ако тоа не е можно, комплетно игнорирај ја и најди некоја друга што ќе може да ја лапаш/драпаш, а и таа ќе го сака тоа.

Со лесно.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Начекај ја некаде и залапај ја/задрапај ја. Ако тоа не е можно, комплетно игнорирај ја и најди некоја друга што ќе може да ја лапаш/драпаш, а и таа ќе го сака тоа.

Со лесно.
Требаше тоа да го направам првиот пат кога се видовме,само си викам ај демек покултурен да бидам да не бидам нападен многу ова-она,е сеа криво ми е многу.Откога и кажав што мислам за неа,дека е добра ваму-таму малце звезди симињав,отткогаш ладна е,ни пишува ни се јавува..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Знај го тоа како лекција: девојката многу повеќе ќе те цени ако ја залапаш/задрапаш, отколку ако ја убедуваш на друг начин дека ја сакаш (подароци, љубовни изјави и слично).

Со лесно и со лекцијата при наоѓањето на новата девојка.

Поздрав.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Па вака, ме има опседнато една девојка, значи буквално.. Арно ама таа мене ме гледа само како другар и ми го има кажано тоа, а знае дека јас сакам нешто повеќе од пријателство. Таман кога се одеше како подмачкано, изедов френдзоун и сега незнам што да правам... Инаку нонстоп ми вели дека многу и значам, ако не се видиме 2-3 дена ми кажува колку сум и фалел и слично, мислам дека ја сфаќате сликата. Совети?
баталија...или ќе се доведеш во ситуација Друг да ја ебе а ти да и бидеш само утеха со зборови...башка ти си и нешо како резерва...коа ќе нема никого што ја брка ќе се обрати кон тебе пошо знаеш дека ја посакуваш само колку да и кренеш акциите а ти нема да добиеш ништо...така да баталија најди си друга млад си ...
--- надополнето: 31 јули 2012 во 19:01 ---
не летај со паметот да не останеш ни без невеста ни без пари :D

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Слободно! После ќе ти помогнам едно јаже и еден камен да си врзиш околу врат и ќе те турнам од камени мост без проблем - тоа ќе ти биде најголемата утеха... ;)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Слободно! После ќе ти помогнам едно јаже и еден камен да си врзиш околу врат и ќе те турнам од камени мост без проблем - тоа ќе ти биде најголемата утеха... ;)
:pos: З'ш бе ? Инаку ми помина треската , 4 дена ме држеше интензивно, се опуштив малку сега... но сеуште ме копка :)

Kajgana Shop

На врв Bottom