Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
A mor...

Samo sto pristignav i neznajs kakov feeling , idev si peski , pokraj kejot na rekata, slusajki go zuborot na rekata , dzagorot na pticite a v kosi ti duva blago vetre.....it's fantasy my darling;)
se prepotev dur stignam , me fati srcebienje :eek:em taka koga se zalezav, dodusa idev pokraj reka , ama vo Dragorot nas nasusen samo kamenja i chat pat nekoe virce, od vetrot ni livce ne se pomrdna i cel pat ne slusnav nikakvo crcorenje ....ama ubo mi dojde mori ova utrinsko pesacenje. Ke gledam pocesto da praktikuvam....ti vetuvam:свиркам:
Ajt sega pozdrav , oti treba da se raboti

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Како звучи животот?

Вака некако. Како изгледа животот? Како филмот Mr. Nobody.

Иначе темата за "згодни френдици на фб" само ги потврдува моите постови за тоа кој е воглавно попаметен, мажите или жените. И тоа, тоа што го пишував на таа тема се однесуваше на аспекти како сестраност, колегијалност итн, нарочно не ја зимав во предвид потрагата по внимание на глуп начин. Ако ја земеме и таа во предвид, тогаш ептен ќе испаднам у право. Јасно ми е дека впечатокот врз мажите зависи воглавно од женскиот изглед пошо они го приметуваат тоа уште од памтивек (додека женските ја приметуваат ловџиската страна на мажите), но како сме тргнале за да оставиме впечаток, глупаво. Секако дека има и доза љубомора у муабетов. Пошо ја добивам 2 лајка на профилска, а они 500. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
Moментот кога сега ќе станеш, наспан, уз блоуџаб, животот ти цвети, доручок како што баба знае да направи, цел ден има што да правиш пошо како да не е лето се осеќа и лимитот на нетот не ти е поминат, ти текнува?

Е обратно.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ае добар ден :)
Па ја. Па ќе замарам со длги статуси, ама јебига не можам, а да не искоментирам , мора некаде да се исфилтрира целиот EPICness шо се собра у мене овие 2 дена од читање на следните EPIC моменти. Дават ми инспирација и одунатре ме тера да пишувам,плус и овоа солта и алгите од Медитерано ми дават ментална сила и енергија, па морам да ве замарам на FB :D
Мислам дека ќе се согласете дека Македонија е близу соборувањето Гинесовио рекорд на EPIC моменти со оглед на големината на нашта мила земја и бројо на адбали шо вегетират у неа. Па да почнам со тие EPIC моменти.

EPIC момент нумеро уно :
Гарант сте го слушнале овие 2 дена.Двајца морони, упс извинувам се , двајца полицајци, кои не биле ни сообраќајци,ниту па у јурисдикција, решиле да си соберат пари , најверојатно за да ебат некоја козоебачка/татарска/турбофолкерска курвичка, па со тоа секси СТОП знакчето сопрат некој случаен минувач ( кој имал успат официјални регистерски таблички од МВР ) и му потрашат пари за да не му пишат казна. Арно ама , типо покрај тоа шо бил случаен минувач , бил и началнико на полицијата. EPIC .. I'm so proud if those two dubmass motherfukers .. И после е лутат дека имало вицови за полицајци каде биле деградирани и исмевани. Ја предлагам да нашио голем лидер Гвујо да праве реформи у МВР и дека за секој шо сака да аплицира за цајкан, единсвена работа шо треба да ја поседува т.е. да ја нема е IQ. Нема поента да ги тераш новите кадети да прават склекови,абдоминални,згибови,трчање , ако имат барем 10 IQ, тогај треба за инспектор да ги ставе, а оние надарените со над 20 IQ трба да станат министри. Дури предлагам и на скалата за ментална ретардација да се воведе термин полицаец ( која успат го мере коеф на интелигенција ) и да иде вака : 50-69 - лесна ментална ретардација, 20-34 тешка ментална ретардација , 0-20 многу тешка и длабока ментална ретардација и под 0 или отсуство на IQ - полицаец.

EPIC моменат бр 2 :

Нашта мила влада вчера ,покрај супер веста дека бенѕино скока за 2 денара од литар, решија се на идните пензионери да им ја скратат пензијата. Причината била : дефицит у буџето,па за пензиие морале да вадат од него, а со овоа скратување ќе ги потполнувале дупките и ќе крпиле. Не знам шо ( море знам ) шо морони седат у фотелите на парламенто,ама ако ја исклучат симулациската видео игра Скопје 2014 ( македонска верзија на Sim City 4000) и пробат да си ги активират синапсите на невроните,ќе им текне дека за јајцата на Буќефал фрлија 750.000 евра , за 3 врби у гомна фрлија 250.000 евра ( тоа фрлија уствари значе испраа ), ќе дојдат до неверојатна цира од 1 милион евра, нешо шо би помогнало да се одржат пензиите. Али ајде сакаме турити шо се ќе влажнат на куро на Букефал, па предлагам друга мерка. Пошто бројо на пензионери секоја година се зголемува( нели зголемува се животнио рок на човеко ) , предлагам да секој шо ќе достигне до 70 години од живото биде стрелан,уствари не,ќе се трошат пари за куршуми така, секој шо ќе мине над 70 години да биде испратен у зоолошката градина у Скопје и Битола ( секако немат храна таму за македонските лавови и лавици) и биде искористен корисно.Секако нели коа нак'цат 70 и кусур почне да ги мава сенилност и не се корисни ( дедо ми е типичен пример за тоа), вака барем ќе има нешо корисно од нив. И у нивна чест Гвујо може да подигне споменици на паднатите пензионери у секој град !! Тоа барем и ќе има смисла.

EPIC момент 3 :

Вчера (Шител мислам ја пренесеа веста,можда грешам), излезе инормација дека Македонија има 90% религиозни луѓе , дека водеме по религиозност у Европа и сме меѓу првите у свето. WOW.. I'm fucking speachless .. Не сум ни на сон мислил дека у МК има толку ногу народ шо верува у имагинарни садистички пријателчиња.Али да направеме една анализа на тие верници . Знам доста луѓе шо коа сум ја отворил оваа тема и после ебата , последните зборови ( освен враѓање на мене ко атеист ) им биле : Ја верувам у Господ , ама мислам дека човеко настанал од некој вид на мајмуни ... .... ..... ... ( не е овоа Морзеова азбука , туку само го доловувам изразо на мојта фаца од овај EPIC/FAIL момент ... ... ... ... ... .... ... Друг процент од тие верници претпотавувам дека се кажале дека се верници , иако се двоумат у тоа. Јегиба , атеизамо е уште табу у МК, некои па дури викат дека атеитите се нововерци ( WTF бре ) , па позз и mwah до тие дибилчиња. Голем дел од македонските верници немат поима од сопствената религија, немат поима од дека им потекнуват верските празници и нивната конекција со Христијанството , 90% ја немат прочитано Библијата , али трдат дека постое некое чиче со бела брада шо сака да ги маче луѓето горе од облаците и на тај начин да им ја искушува верата.Seems legit ..Единствено у Горнио веруват оти баба и дедо верувале,па традицијата мора да се продуже.Е тоа е најрелигиозната нација у Европа и пошироко.

EPIC момент кватро :

Очигледно пожарите у МК не можат да прекинат и да ги изгаснат. Али тоа не е страшното, страшното е тоа шо тие се предизвикани од човечки фактор и доека беснеат зимат невини животи. После онаа гуската од пред некој ден шо си ги палеше алиштата, денеска има нов пироман шо сам се предадел у полицијата.Карактеристично за него е тоа шо типчето порано било на лечење у Негорци. Користам ја оваа прилика да ја поздравам таа институција и да им честитам на 100% рехабилитација на пациентите и нивното пуштање на слобода.
Покрај Струмца, слушам и у Преспа беснее огин. Ама таму викат дека е намерно подментнат, и пошто е близу туристичко место, ги плаше туристите и овие бегат.. Ах бре Ориѓани,бе .. Толку ли им љубоморете на преспанци па вакви техники на пудење туристи и нивно прибирање у Охрид , користете ? Како беше онаа : Охрид е твое свето езеро и освен Охрид нема да имаш друго езеро , у спротивно ќе гореш у огранот на Луци !! Не дека Охрид не е привлечен , мислам како да не ти биде привлечно : 300 денара лежалка, 50 денара од саат за паркинг , 10 денара за коцка мраз у соко/пивото ..

EPIC петарда момент :

Просечно, Македонецо трошил 46 денара на оброк ...Ќе треба да намалам на кавијаро,ногу просек дигам.. Реално колку пари давате за оброк ? Еден ѓеврек од 10 денара и јогурт од 10/15 денара ? Дупло помалку од просеко .. Ау чекај тука спаѓа Тупурковски,Боки 13 , Амди , Биг Мама итн .. Сеа има повеќе смисла. А реалната слика е оваа : преку лето главна храна на Македончето се патлиџани,леб,краставици,сирење и лубеници, додека зимно време му се урда,ајвар,лутица,леќа,гра,грашок. И па сме дебела нација :S

Не е EPIC момент , оти нема нишо EPIC у тоа , ама од кога стана у мода да пред и коа ќе извршеш убиство , тоа да го објавеш ко статус на ФБ ???? Сабајле читам некоја 23годишна Кичевчанка си го задушила двемесечното бебе со перница и после тоа го објавија ко статус н ФБ.. После 10 минути се попишманила, па пробала со вештачко дишење да го оживее .. Пред некој да се реше да праве дете , мора да биде подложен на исцрпна психичка анализа, се додека тоа не се воведе , вакви фрикови ќе ги читаме секојдневно ..
И за да не биде се толку црно , веста дека 20.000 фирми у Македонија работат у загуба,али да не се сеќираме оти од Холандија се потреселе коа виделе како работат,живеат и каква плата зимат наште текстилци, па они ќе се бориле на нивните права .. Јеееј.

Ај доста ве замарам , ојде ја на плажа да си ги прчам стомачните пред Русинките и Скандинавките.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Аууууууууффффффффффф темане до земја ретко го правам тоа ама заслужуваше :icon_lol:.

За жени не е кола и мотор да возат само на совозачко или задно седиште. Шо викаше вујче пази шофер без мадиња :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Ај одам да поработам малку па оброк за кучето и сметки да плаќам, па кафе ќе пијам со брачката.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Брат, оти нема глупи чупиња на форумов ?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Значи едвај чекам да заврши денов.Лошо тргна посабајлечки и уште нешто ако се деси и наредниве 4-5 саата официјално ќе се самопрогласам за највечи малер.Мислев дека ќе биде убаво, ќе биде опуштено.. ама.. сепак мислењето и немало некое големо значење :). Убаво ми е кога сум оставена сама со себе, си го праам меракот и никој не ме дира.Али понекогаш, само понекогаш посакувам да беше обратно :).

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Kako moze da go izbrisam profilot ?

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Чудо како во последно време гледам куп вљубени стари кои се држат за рака. Онака, еден до друг, секогаш едниот за чекор поназад, со мали чекорчиња, гледаат во различни правци и совршено се следат, како да сакаат да си ги поделат видувањата и потоа дома да си ги ракажуваат со часови, но не губејќи се од вид еден од друг, да не се загубат.
Секогаш ми поминува мислата, колку само се имаат карано овие двајца, колку само проблеми поминале заедно, колку пмс имале и колку пати седеле будни кога им биле болни децата. Колку биле среќни кога ја правеле својата скромна свадба и колку им било убаво кога го создавале својот дом и местеле завеси заедно. Колку пати тој бил љубоморен, а таа бесна на неговото пиење. И сега, по 50 години, покрај сите поминати бури, тие цврсто се држат за рака. Како да не постоеле сите проблеми. Како сето лошо и добро да било како филмска лента, а тие двајцата ја гледале како се врти без да направат ниту една гримаса. За нив постојат само ноќите во кои таа ке се потсека на фустаните и игранките, а тој ке и раскажува по милионити пат за војната и ке ја прашува дали купил млеко денеска и дали треба утре пак да земе. Не знам дали старите се бакнуваат пред да заспијат, ама сигурна сум дека се прегрнуваат. Или барем тој ја фаќа за раката, или таа намерно го допира со малото прсте на ногата. За да знаат и кога спијат дека се тука.

Иначе јас имав пак турбо ден. Пак. Уште не ми е завршен, торбицана ја чека ново пакување, ново патување. Фала ти Господе за тоа. Да ставам купаќи и новите сандали. Пак ке се опнам на 12 сантима.

Бев на фризер. Ми отиде бааги од косата и личам коо да иам 17 години. Ептен детинеста фризура иам. Не ми се свиѓа баш, ама секако утре ке ме разбушават:)

Одвај чекам да дојде утре...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ч
Иначе јас имав пак турбо ден. Пак. Уште не ми е завршен, торбицана ја чека ново пакување, ново патување. Фала ти Господе за тоа. Да ставам купаќи и новите сандали. Пак ке се опнам на 12 сантима.

Бев на фризер. Ми отиде бааги од косата и личам коо да иам 17 години. Ептен детинеста фризура иам. Не ми се свиѓа баш, ама секако утре ке ме разбушават:)

Одвај чекам да дојде утре...
Сешто ќе помисли човек кога ќе ве чита. :giggle:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom