Помош, проблеми, прашања, совети...

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
ОК... од почеток
Пред некој ден грмеше и веројатно ми изгоре мрежната бидејќи ми јавуваше дека кабелот не ми е приклучен. Го однесов на мајстор и демек ми ја сменија и дека се било ок. Го пуштам дома и ми се појавува black screen или ако сакате ништо не се појаувава. Таа црвената диода светнува во првите 3-4-5 секунди, после ништо. Зелената цело време си свети. Што ми зафркнаа „мајсториве“?
п.с. Пред да го однесам, компјутеров си работеше најнормално, единствено немав интернет

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ке земам утре матична, и сакав да биде Asus P8H61-M LX PLUS, но во ДД ја немаат.

Сега се мислам меѓу:
Asus P8H61-M LX3 PLUS
P8H61-M LX2/SI
P8H61-MX SE

Процесор ке земам Intel G620 ка.
Земи ја најефтината, нема разлика да ти направи која и да ја земеш.

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Пред некое време приметив дека принт-скрин не ми работи повеке а си бесе нормално пре некое време...што да му правам за да проработи :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Го оставив лаптопот да снима програма во живо од интернет и наместив да се изгасне сам по 2 сати. Кога си дојдов мајка ми ми вика дека се изгасил многу порано. И сега стискам он копче не сака да се вклучи? На што да сумњам? Процесор, напојување?

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Пред некое време приметив дека принт-скрин не ми работи повеке а си бесе нормално пре некое време...што да му правам за да проработи :)

едит: не ми работи цел ред на копцинја едно 6-7 изгледа ке да е нова

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
bobipp ај прво пробај извади ја батеријата и држи го копчето за палење стиснато 30-тина секунди ( исклучен од струја ). После тоа врати ја батеријата и пробај дали ќе се упали .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
bobipp ај прво пробај извади ја батеријата и држи го копчето за палење стиснато 30-тина секунди ( исклучен од струја ). После тоа врати ја батеријата и пробај дали ќе се упали .
:place:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Глем во Анхоч има по 700-900 и то со автоматска регулација на напон..
Немој само универзални со штелување на напон и со различни приклучоци. Освен ако ти е ефтин лаптопот.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Каква конфигурација имаш, и со што мериш темепратура?

Иначе да многу е, издувај го куќиштето од прашина со компресор, лето е ќе ти цркне напајање, или нешто слично.....
Мерам температура со Speccy. Куќиштето нема прашина...не е до тоа, пишав, треба да му се стаи нова термална паста.
...иначе главното прашање ми беше :
Сакав да прашам дали тоа што е толкава температурата додека играм игри влијае на максимумот што може да го извлече мојот ПЦ на таа игра, и колку?
btw. Зошто не ми покажа во известувања дека си ме цитирал? :D :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Немој само универзални со штелување на напон и со различни приклучоци. Освен ако ти е ефтин лаптопот.
Мммм добра информација, а зошто? Инаку лаптопот не е ефтин кога го купив пред 3 и пол години беше 40 000 ден. Асус ;)

Препорачај шо да купам :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Valjda na asalno mesto go postavuvam prasanjevo.

Denes zemav hard disk od Set kompjuteri, se uletav deka za ps3 sekoj SATA HDD moze da se koristi ali bidejki ne pisuvase vo opisov na mojov kolku inchi e, ispadna deka ovoj e 3.5 a na toa ne vnimavav deka e potrebno ko karakteristika za da pasuva na sony 3ka. Treba 2.5 da e i plus pozelno e 5600 rpm da ima, a ne 7200, mojov e ovoj HDD 300GB WesternDigital 7200rpm 16MB WD3000JS ...

E sea dali nekoj ima iskustvo so vakov slicen problem pa dali moze hard diskov da se vrati i da se zameni so nov odnosno da doplatam, ja mislev so ovoj, deka gledam go imaat HDD 2.5" 320GB WesternDigital 5400rpm, 8MB Cache, SATA 3.0Gb/s, Scorpio Blue, WD3200LPVT...

Mojov hard disk nit e otvoren nit nisto, kako mi go dadoa takov e i sega, garancijata ja imam, smetkata ja imam, uste nekoj da se pogodi od Set vraboten top bi bilo :), ako ne, ke go sitnam za ista cena ili minus nekoj denar seedno, zasto e nov. Nemam iskustvo so vakvi raboti, neznam kako idat istite pa da si prasam tuka, ne gledam zasto ova bi im pretstavuvalo problem na kraj kraeva.

edit, sea ja vidov temava , ako smeta tuka postov, premestete.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мммм добра информација, а зошто? Инаку лаптопот не е ефтин кога го купив пред 3 и пол години беше 40 000 ден. Асус ;)

Препорачај шо да купам :)
Немаат добро испеглан напон. Секако не би земал од МК, би го чекал 20 дена ама околу 500 ден би излегол. Не го знам кој е твојот модел.

Kajgana Shop

На врв Bottom