Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Dexter.. Љубов на прв поглед

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837
Декстерчо, без двоумење. Ликот е оригинален максимално, си има некои гледишта, ставови кои горе долу ги имам и јас, поточно се пронајдов во дел од нив ( секако не оние психо убиствените) и така :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Сериозно? Ќе гласате од љубов на прв поглед?

Кажете ми стварно во кои аспекти е Декстер е подобра од ББ. Kaко прво, само Декстер е карактер кој е развиен и толку. Нивото на кулнес и соживување со другите ликови е минимален. Освен Масука. :icon_lol:. Со тој Темниот Пасинџер го отупеа последниве 3 сезони. Плус некои фрази се толку излитени во Декстер и клише шо е навреда едноставно. Декстер е и неконстантна во поглед на квалитетот кој варира од сезона до сезона. Прва и четврта беа маестрални... последниве две беа многу предвидливи и просечни. Следнава сезона мислам дека ќе беше најпаметно да е последна, ама ето ја продолжија на +2. А да, ја пратам Декстер и ми е океј серија, само не е прикладно да е споредена со Брејкин Бед.

Од друга страна:
Брејкинг Бед е серија со мадиња. Приказната е движена природно, спонтано и генијално се случува секој помал или поголем заплет. Не е линеарна и не си сигурен дека главниот(кралицата од на флипери) ќе ти заврши на маса за дисекција.
Вие шо ја немате гледано... не сте свесни колку кул и бедес сцени се прикажани во овие 50тина епизоди. Истовремено, до максимум се обработени бар уште 4-5 лика покрај Волт и Џеси, а и перформансот на сите глумци е нешто невидено. Сериозен сум. Јас бар немам видено појако глумење во серија. Нивото на напнатост, особено во трета и четврта сезона.... 120!

Гледајте ја, бар првите две сезони. It's only fair.

Meanwhile, Dexter ѕверот, гласам за него. Дик Соломон направи бум во 4 сезона, најјаката сезона воедно за мене. Иако Кршење на Леб (Брејкинг Бед, гет ит? :icon_lol:)
Леб на нашки е bread...
--- надополнето: 30 јули 2012 во 14:20 ---
Декстерчо, без двоумење. Ликот е оригинален максимално, си има некои гледишта, ставови кои горе долу ги имам и јас, поточно се пронајдов во дел од нив ( секако не оние психо убиствените) и така :)
Ej, само заради ова Декстер е подобра серија?

I rest my case here.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Брејкинг Бед секако. Подобра глума, подобра приказна, огромна напнатост и неизвесност. Во Декстер некако се ми се врти околу него, додека другите ликови не се воопшто толку испоставени.

Е да бе, конечно двобој кај што ги гледам и двете серии :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
:cuc::cuc::cuc::cuc:
Зборови се непотребни (и да има спојлери, ама не ме интересира морав да го ставам видеово)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
:cuc::cuc::cuc::cuc:
Зборови се непотребни (и да има спојлери, ама не ме интересира морав да го ставам видеово)

Moрам да те надополнам:

Ежење, пм!

А и уш еден контрааргумент за Декстер. Ко го вметнаја во последнава сезона и брат му.... лошо.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837

Кажете ми стварно во кои аспекти е Декстер е подобра од ББ. Kaко прво, само Декстер е карактер кој е развиен и толку. Нивото на кулнес и соживување со другите ликови е минимален. Освен Масука. :icon_lol:. Со тој Темниот Пасинџер го отупеа последниве 3 сезони. Плус некои фрази се толку излитени во Декстер и клише шо е навреда едноставно. Декстер е и неконстантна во поглед на квалитетот кој варира од сезона до сезона. Прва и четврта беа маестрални... последниве две беа многу предвидливи и просечни. Следнава сезона мислам дека ќе беше најпаметно да е последна, ама ето ја продолжија на +2. А да, ја пратам Декстер и ми е океј серија, само не е прикладно да е споредена со Брејкин Бед.

Од друга страна:
Брејкинг Бед е серија со мадиња. Приказната е движена природно, спонтано и генијално се случува секој помал или поголем заплет. Не е линеарна и не си сигурен дека главниот(кралицата од на флипери) ќе ти заврши на маса за дисекција.
Вие шо ја немате гледано... не сте свесни колку кул и бедес сцени се прикажани во овие 50тина епизоди. Истовремено, до максимум се обработени бар уште 4-5 лика покрај Волт и Џеси, а и перформансот на сите глумци е нешто невидено. Сериозен сум. Јас бар немам видено појако глумење во серија. Нивото на напнатост, особено во трета и четврта сезона.... 120!

Леб на нашки е bread...

I rest my case here.
Јас рангирањето го правам спрема тоа колку ќе ме прими ликот и приказната. Декстер е опис на она идиотското во мене кое го вклучувам кога морам, се соживуваш со ликот едноставно, ги најдуваш точките, ти се допаѓа приказната, не е толку мejнстрим и то е то. Ликовите скоро сите горе долу се доволно развиени, има добри пресвртчиња неочекувани, и сето тоа максимално ги заситува моите апетити за добра серија. Breaking ми ја пукнаа фалење, па кога ја видов дали дека премногу очекував, нз, не ме прими, едноставно после неколку епизоди онака, заклучив, добра серија, али не е за мене, вкус во прашање веројатно.........
Па така после Авантурите на Шерлок Холмс која ми е омилена серија воопшто, која датира од 84та година, а само одредени луѓе ја ѕирнале кај нас благодарение на наша тв, Декстер ми е на второ место.
Љубов е во прашање :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Грев е да гласаш за што било во двобој со Breaking Bad. 48 епизоди за 5 дена изгледав, мислам дека серијава треба да се дава како терапија за накачување на машки хормони. Мислам дека и пенисот ми е поголем откако ја изгледав серијава.

Предлог: Ја има гледано некој ОЗ? Светиот грал на сериите, треба да се стави во некој двобој на темава.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.826
Поени од реакции
6.530
Breaking Bad. Не само што е подобра од Dexter, подобра е и од било која серија моментално. А може и е најдобра серија некад направена. Конкуренција и се само The Wire и The Sopranos.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Breaking Bad. Не само што е подобра од Dexter, подобра е и од било која серија моментално. А може и е најдобра серија некад направена. Конкуренција и се само The Wire и The Sopranos.
Стави ја и Six Feet Under во друштвово и ја добиваш смртната комбинација. :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

Од друга страна:

Леб на нашки е bread...

I rest my case here.
Еј, смири се малку. Темава е за гласање и не мора да се образложува личен вкус на поединци, зошто нештото е подобро за некого. Ако тебе ти е подобра Брејкинг Бед, океј, но не мора нас да ни го наметнуваш истиот став и да ни солиш памет дека не разбираме шо гледаме. Geez. Шега беше тоа со лебот, for f sake. Од вакви фан бојз, никогаш ни нема да ја загледам, ако веќе си прајме реално муабет. Ги кревате очекувањата до небо, за потоа иако е јака серијата, никогаш нема да биди како шо ја опишувате. Супер е што тебе така некоја серија те здрмала и ти оставила впечаток, и тоа е тоа. :confused:

И уште нешто, ако си толку сигурен во квалитетот и kewl-несот на твојата омилена серија, нема да се замараш со исходот од гласањево на форумов, пошо нели, и да изгуби, ќе биди уште попосебни4ка.
--- надополнето: 30 јули 2012 во 15:19 ---
A можеби и најјака во универзумов, еи. Ах, да имаше 7ка на IMDB...

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Еј, смири се малку. Темава е за гласање и не мора да се образложува личен вкус на поединци, зошто нештото е подобро за некого. Ако тебе ти е подобра Брејкинг Бед, океј, но не мора нас да ни го наметнуваш истиот став и да ни солиш памет дека не разбираме шо гледаме. Geez. Шега беше тоа со лебот, for f sake. Од вакви фан бојз, никогаш ни нема да ја загледам, ако веќе си прајме реално муабет. Ги кревате очекувањата до небо, за потоа иако е јака серијата, никогаш нема да биди како шо ја опишувате. Супер е што тебе така некоја серија те здрмала и ти оставила впечаток, и тоа е тоа. :confused:
Не се фурај бе жити све.

Лошо би било ако е темава само за гласање. Темава е за дискутирање и споредба. Ако кажувам зошто ми е подобра ББ, фер е да образложам зошто. Никаде не наметнав мислење, само замолив љубезно веќе ако споредуваме да споредуваме фер.. И јас го почитувам мислењето твое дека ја преферираш Декстер. Само не се сложвам со него.

За шегата... едно големо бравос.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Не се фурај бе жити све.

Лошо би било ако е темава само за гласање. Темава е за дискутирање и споредба. Ако кажувам зошто ми е подобра ББ, фер е да образложам зошто. Никаде не наметнав мислење, само замолив љубезно веќе ако споредуваме да споредуваме фер.. И јас го почитувам мислењето твое дека ја преферираш Декстер. Само не се сложвам со него.

За шегата... едно големо бравос.
Како би споредувале кога тргнуваш од God complex став дека нема подобра серија на веков? Како можи да прави дискусија човек со тебе кога од старт ја спушташ Декстер на ниво на шпанска сапуница? Едно фалас, и поздрав сега.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Како би споредувале кога тргнуваш од God complex став дека нема подобра серија на веков? Како можи да прави дискусија човек со тебе кога од старт ја спушташ Декстер на ниво на шпанска сапуница? Едно фалас, и поздрав сега.
Скраја далеку.
Глупо е кога водиш инает, особено со самиот себеси. После 3 епизоди, твоето мислење на оваа тема е релевантно ко вчерашната сарма од баба ми. Ти викам фер е да погледаш бар 2 сезони па да истапиш со став дека BB била преценета и слично. И не ја спуштив на ниво на шпанска серија, по петти пат, образложив зошто според моите критериуми е послаба од ривалската серија.

Остани поздравен и ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom