Леб на нашки е bread...Meanwhile, Dexter ѕверот, гласам за него. Дик Соломон направи бум во 4 сезона, најјаката сезона воедно за мене. Иако Кршење на Леб (Брејкинг Бед, гет ит? )
Ej, само заради ова Декстер е подобра серија?Декстерчо, без двоумење. Ликот е оригинален максимално, си има некои гледишта, ставови кои горе долу ги имам и јас, поточно се пронајдов во дел од нив ( секако не оние психо убиствените) и така
Зборови се непотребни (и да има спојлери, ама не ме интересира морав да го ставам видеово)
Јас рангирањето го правам спрема тоа колку ќе ме прими ликот и приказната. Декстер е опис на она идиотското во мене кое го вклучувам кога морам, се соживуваш со ликот едноставно, ги најдуваш точките, ти се допаѓа приказната, не е толку мejнстрим и то е то. Ликовите скоро сите горе долу се доволно развиени, има добри пресвртчиња неочекувани, и сето тоа максимално ги заситува моите апетити за добра серија. Breaking ми ја пукнаа фалење, па кога ја видов дали дека премногу очекував, нз, не ме прими, едноставно после неколку епизоди онака, заклучив, добра серија, али не е за мене, вкус во прашање веројатно.........Сериозно? Ќе гласате од љубов на прв поглед?
Кажете ми стварно во кои аспекти е Декстер е подобра од ББ. Kaко прво, само Декстер е карактер кој е развиен и толку. Нивото на кулнес и соживување со другите ликови е минимален. Освен Масука. . Со тој Темниот Пасинџер го отупеа последниве 3 сезони. Плус некои фрази се толку излитени во Декстер и клише шо е навреда едноставно. Декстер е и неконстантна во поглед на квалитетот кој варира од сезона до сезона. Прва и четврта беа маестрални... последниве две беа многу предвидливи и просечни. Следнава сезона мислам дека ќе беше најпаметно да е последна, ама ето ја продолжија на +2. А да, ја пратам Декстер и ми е океј серија, само не е прикладно да е споредена со Брејкин Бед.
Од друга страна:
Брејкинг Бед е серија со мадиња. Приказната е движена природно, спонтано и генијално се случува секој помал или поголем заплет. Не е линеарна и не си сигурен дека главниот(кралицата од на флипери) ќе ти заврши на маса за дисекција.
Вие шо ја немате гледано... не сте свесни колку кул и бедес сцени се прикажани во овие 50тина епизоди. Истовремено, до максимум се обработени бар уште 4-5 лика покрај Волт и Џеси, а и перформансот на сите глумци е нешто невидено. Сериозен сум. Јас бар немам видено појако глумење во серија. Нивото на напнатост, особено во трета и четврта сезона.... 120!
Гледајте ја, бар првите две сезони. It's only fair.
Леб на нашки е bread...
--- надополнето: 30 јули 2012 во 14:20 ---
Ej, само заради ова Декстер е подобра серија?
I rest my case here.
Стави ја и Six Feet Under во друштвово и ја добиваш смртната комбинација.Breaking Bad. Не само што е подобра од Dexter, подобра е и од било која серија моментално. А може и е најдобра серија некад направена. Конкуренција и се само The Wire и The Sopranos.
Ја немам гледано, треба да ја изглеам серијата сите викаат дека е добра .Стави ја и Six Feet Under во друштвово и ја добиваш смртната комбинација.
Еј, смири се малку. Темава е за гласање и не мора да се образложува личен вкус на поединци, зошто нештото е подобро за некого. Ако тебе ти е подобра Брејкинг Бед, океј, но не мора нас да ни го наметнуваш истиот став и да ни солиш памет дека не разбираме шо гледаме. Geez. Шега беше тоа со лебот, for f sake. Од вакви фан бојз, никогаш ни нема да ја загледам, ако веќе си прајме реално муабет. Ги кревате очекувањата до небо, за потоа иако е јака серијата, никогаш нема да биди како шо ја опишувате. Супер е што тебе така некоја серија те здрмала и ти оставила впечаток, и тоа е тоа.Сериозно? Ќе гласате од љубов на прв поглед?
Кажете ми стварно во кои аспекти е Декстер е подобра од ББ. Kaко прво, само Декстер е карактер кој е развиен и толку. Нивото на кулнес и соживување со другите ликови е минимален. Освен Масука. . Со тој Темниот Пасинџер го отупеа последниве 3 сезони. Плус некои фрази се толку излитени во Декстер и клише шо е навреда едноставно. Декстер е и неконстантна во поглед на квалитетот кој варира од сезона до сезона. Прва и четврта беа маестрални... последниве две беа многу предвидливи и просечни. Следнава сезона мислам дека ќе беше најпаметно да е последна, ама ето ја продолжија на +2. А да, ја пратам Декстер и ми е океј серија, само не е прикладно да е споредена со Брејкин Бед.
Од друга страна:
Брејкинг Бед е серија со мадиња. Приказната е движена природно, спонтано и генијално се случува секој помал или поголем заплет. Не е линеарна и не си сигурен дека главниот(кралицата од на флипери) ќе ти заврши на маса за дисекција.
Вие шо ја немате гледано... не сте свесни колку кул и бедес сцени се прикажани во овие 50тина епизоди. Истовремено, до максимум се обработени бар уште 4-5 лика покрај Волт и Џеси, а и перформансот на сите глумци е нешто невидено. Сериозен сум. Јас бар немам видено појако глумење во серија. Нивото на напнатост, особено во трета и четврта сезона.... 120!
Гледајте ја, бар првите две сезони. It's only fair.
Леб на нашки е bread...
--- надополнето: 30 јули 2012 во 14:20 ---
Ej, само заради ова Декстер е подобра серија?
I rest my case here.
A можеби и најјака во универзумов, еи. Ах, да имаше 7ка на IMDB...Breaking Bad. Не само што е подобра од Dexter, подобра е и од било која серија моментално. А може и е најдобра серија некад направена. Конкуренција и се само The Wire и The Sopranos.
Не се фурај бе жити све.Еј, смири се малку. Темава е за гласање и не мора да се образложува личен вкус на поединци, зошто нештото е подобро за некого. Ако тебе ти е подобра Брејкинг Бед, океј, но не мора нас да ни го наметнуваш истиот став и да ни солиш памет дека не разбираме шо гледаме. Geez. Шега беше тоа со лебот, for f sake. Од вакви фан бојз, никогаш ни нема да ја загледам, ако веќе си прајме реално муабет. Ги кревате очекувањата до небо, за потоа иако е јака серијата, никогаш нема да биди како шо ја опишувате. Супер е што тебе така некоја серија те здрмала и ти оставила впечаток, и тоа е тоа.
Како би споредувале кога тргнуваш од God complex став дека нема подобра серија на веков? Како можи да прави дискусија човек со тебе кога од старт ја спушташ Декстер на ниво на шпанска сапуница? Едно фалас, и поздрав сега.Не се фурај бе жити све.
Лошо би било ако е темава само за гласање. Темава е за дискутирање и споредба. Ако кажувам зошто ми е подобра ББ, фер е да образложам зошто. Никаде не наметнав мислење, само замолив љубезно веќе ако споредуваме да споредуваме фер.. И јас го почитувам мислењето твое дека ја преферираш Декстер. Само не се сложвам со него.
За шегата... едно големо бравос.
Скраја далеку.Како би споредувале кога тргнуваш од God complex став дека нема подобра серија на веков? Како можи да прави дискусија човек со тебе кога од старт ја спушташ Декстер на ниво на шпанска сапуница? Едно фалас, и поздрав сега.