Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Трчај трчај сопни се е моментално...

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Ќе треба да се карам со овие од корисничка поддршка :) ..ама иам еден чуден проблем, секој ден, ама секој..во точно 14:15ч. се рестартира рутерот, и за минута-две снемува интернет, замрзнува сликата на макств и телефонот нормално. Чудно :confused:

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ќе треба да се карам со овие од корисничка поддршка :) ..ама иам еден чуден проблем, секој ден, ама секој..во точно 14:15ч. се рестартира рутерот, и за минута-две снемува интернет, замрзнува сликата на макств и телефонот нормално. Чудно :confused:
Рутерот секојдневно сам се рестартира во одредено време( можеш да го подесиш кога сакаш ) Мене на пример ми се рестартира у 6 сабајле така да не се ни примеќа :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
можеш да го подесиш кога сакаш
Ај просветли не кај се прави тоа? Прво треба да се знае за кој рутер станува збор, дали е Speedportот?
Ако е тој и ако мислиш на опцијата Delay disconnection by provider to the period between
кај мене не е штиклирана, штиклирано е тоа над него за перманентна конекција

без разлика како е тоа подесено, рутерот прави мини рестарт од 1-2 секунди за мењање ip адреса на секои 6 часа ама тоа не трае 2 минути и не замрзнува слики или да гаси телефон.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ај просветли не кај се прави тоа? Прво треба да се знае за кој рутер станува збор, дали е Speedportот?
Ако е тој и ако мислиш на опцијата Delay disconnection by provider to the period between
кај мене не е штиклирана, штиклирано е тоа над него за перманентна конекција

без разлика како е тоа подесено, рутерот прави мини рестарт од 1-2 секунди за мењање ip адреса на секои 6 часа ама тоа не трае 2 минути и не замрзнува слики или да гаси телефон.
хммм Абе и мене ми е штиклирано maintain internet connection permanently ама исто и штиклирано ми е delay disconnection.... може и да е технички проблем нз што да ти кажем... пробај штиклирај и ова delay disconnection па види како ќе иде

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Матната да ги однесит .. ко ке му појдам утре во салонот долу ко ке му спискам мамица да им ебам ме ебаваја така за макс тв утре задутре се изначекав 2 и пол недели дур го пуштија и тогаш требеше со дерење да се разберат .. сега ке му одам за интернетов .. ем најскап го плаќаме ем не ебаваат 15мин брз 10 мин не може да спушти ништо .
Хаха, а кога некој ќе кажеше има подобри од телеком, сите викаа ти нормален ли си, иако е поскапо барем знаеш дека плаќаш за квалитет, ете ве читам неколку страници колку им е квалитетот. За 400ден месечно имам непрекинат интернет од 12мбит и 300гб, од март наваму без никаков проблем, ама никаков. Драго ми е што расчистив со лоповите од тхоум.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Хаха, а кога некој ќе кажеше има подобри од телеком, сите викаа ти нормален ли си, иако е поскапо барем знаеш дека плаќаш за квалитет, ете ве читам неколку страници колку им е квалитетот. За 400ден месечно имам непрекинат интернет од 12мбит и 300гб, од март наваму без никаков проблем, ама никаков. Драго ми е што расчистив со лоповите од тхоум.
Иако некои викаат дека имаат проблеми со Т-хоме не значи дека сите имаат проблеми (мене ми е се океј). Иако ти немаш никаков проблем со твојот оператор не значи дека на сите им е така ... :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Вака сега, вчера пуштија MaxTV и имаме два ресивери. Првин го уклучив само едниот на рутерот, на порта 4 (LAN). Е сега денеска го приклучив и вториот ресивер на третата порта и кога се двата уклучени одеднаш има ептен голем лаг на звукот и сликата, и интернет конекцијата се губи. Имам Thomson TG782 рутер. Првин проблемот го решив со тоа што го рестартирав рутерот, и сѐ беше во ред. Имам приклучено само два ресивери и еден лаптоп на wifi. Но по некое време првин се изгуби интернет конекцијата кога го приклучив вториот ресивер, па потоа дојде интернет конекцијата, но имаше лаг на телевизијата. Идеја некоја?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
па ако не си на оптика а ADSL линијата не ти е баш најсјајна, 2 ресивера и интернет не можеш да си дозволиш
влези у рутерот и види колку брзина ти пуштиле

на крај краева, 24 часовна поддршка 080012345

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
OMG :D Колку се здивив кај еден другар шо има Макс Оптик тој најскапиот пакет, со 7.3 мб/с му симнува :O
Ај некој нека пушти скриншот од торенти од тој Макс оптик пакет :D

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
OMG :D Колку се здивив кај еден другар шо има Макс Оптик тој најскапиот пакет, со 7.3 мб/с му симнува :O
Ај некој нека пушти скриншот од торенти од тој Макс оптик пакет :D
7,3 мб/с??? Па јас со средниот 3Макс со околу 10 мб/с симнувам... :pipi:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
7,3 мб/с??? Па јас со средниот 3Макс со околу 10 мб/с симнувам... :pipi:
Можеби мислеше човекот на симнување со 7,3 мегабајти у секунда, тоа се негде 56мегабитна конекција, додека на сајтот пишува дека треба да има 60мбитна конекција, не се живи ако не крадат.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Можеби мислеше човекот на симнување со 7,3 мегабајти у секунда, тоа се негде 56мегабитна конекција, додека на сајтот пишува дека треба да има 60мбитна конекција, не се живи ако не крадат.
Не не не не, значи со 70 mbps! Значи фактички му додаваат, не му одземаат :)

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
ќутенката и нека не се фали многу, и јас едно време имав брзини над пропишаните во пакетот па кога им се пожалив за една ситница увидоа дека по "грешка" некој ми наштимал од таму да можам да симнувам со повисоки брзини и се заебаааааав :D

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Грешка си, тешко од телеком да ти додаваат брзина, дури и кога имавме пример 6мбит на договор, максимум идеше 5,5мбит. Друго, да добиеш реална брзина делиш конекција со 8, значи ако во пакетот ти пишува 60мегабита/секунд делиш со 8, ќе добиеш брзина на симнување од 7,5 мегабајти/секунда што значи му крадат по 200кб/с.:D Ако е 70мегабита/секунд тоа ќе треба да му симнува со 8,75 мегабајта во секунда.

Kajgana Shop

На врв Bottom